Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam juz doscccc

Jak wyleczyc katar?

Polecane posty

Gość mam juz doscccc

Mam okropny katar i zapalenie zatok. Jestem na zwolnieniu, biore antybiotyk, ale katar wcale sie ustepuje, wrecz mam wrazenie ze sie nasila zwlaszcza rano. Co mozecie polecic z apteki lub domowych metod? Do poniedzialku musze sie wykurowac bo wracam do pracy.

najlepiej go "rozpuścić" , proponuję tabletki SINUPRED - 1 listek to około 25-30zł , ale jest bardzo dobry , albo zamiennik CIRRUS

Słyszałam, że Sudafet w tabletkach jest bardzo dobry. Koleżanka mówiła, że jej przeszło po 3-4 tabletkach.

Gość wiaderko
wiesz ja od zawsze choruje na zapalenie zatok i juz powiem szczerze ze zaden antybiotyk na mnie nie działa. Dobrzy mi oczyszczają zatoki płukanki z soli emskiej, fizjologicznej i potem xylometazolin krople. Do tego inhalacje, inhalacje i inhalacje. Zapalenie zawsze ciązgnie mi sie ok 2 tyg. ale radze dobrze wyleczyc.

Gość inhalacje bardzo dobrze robią
inhalolem, solą fizjologiczną albo samą ciepłą wodą. Bardzo dobre wg mnie są ziołowe preparaty z czarnym bzem np sinulan czy sinupret - ładnie oczyszczają zatoki. A jak pójdziesz do pracy i katar jeszcze nie minie to rano bierz tabletkę czegoś co katar zatrzyma np cirrus. Starcza na ok 12 godzin. A wieczorem znów inhalacja i oczyszczanie zatok

Gość mam juz doscccc
Wlasnie ja juz drugi tydzien jestem na L4 i wcale nie jest mi lepiej. Sudafed mam w spreyu ale tez nie pomaga.

Gość inhalacje bardzo dobrze robią
Cirrus to nie zamiennik Sinupretu! Cirrus to lek antyhistaminowy czyli ogólnie mówiąc uszczelnia i zmniejsza przekrwienie błony śluzowej, zmniejsza świąd i kichanie a Sinupret zawiera ziołowe wyciągi które katar wręcz czasem nasilają, bo rozrzedzają wydzielinę i ułatwiają jej usunięcie