Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość igi-igi

olejowanie cery

Polecane posty

Gość igi-igi

Witam, ostatnio szukałam na you tube rad jak oczyszczać cerę, a że mam ostatnio znowu zaskórniaki i krosty pomimo 39 lat więc szukam ratunku, zaczęłam olejowanie w/g wskazówek ale po ok tygodniu przestałam bo mnie bardziej wysypało, masakra, co sądzicie?czy któraś ma podobne doświadeczenia?

Gość igi-igi
oczyszczanie za pomocą oleju, stosujecie? jakie efekty u was?

Gość minipizza
a może to tak ma być, że na początku wychodzą wszystkie krostki, bo cera się oczyszcza, spróbuj to robić cały czas, może ze 2-3 tyg. będzie dużo lepiej.

Gość olejowa40
Mi też OCM nie służy, za to do zmywania makijażu oczu robie sobie w zagłębieniu dłoni preparat dwufazowy (hydrolat+kilka kropli olejku) i jest świetny. Używam też olejków zamiast kremów już po oczyszczaniu i służą mi bardzo.

Gość jakie proporcje i jakie
oleje stosujesz?

Gość jakie proporcje i jakie
oleje stosujesz?

Gość olejowa40
do OCM zrobiłam mieszankę słonecznikowego,z oliwek i rycynowego. Bazą był słonecznikowy, trochę z oliwek i jakieś 15- 20% rycynowego. Wysypało mnie po kilku razach i nie testowałam innych mieszanek i proporcji.

Gość igi-igi
Dzięki za odzew dziewczyny:) olejowa40, a jakich olejów używasz? Ja oczyszczałam cerę oliwką Hipp, próbowałam też olejem w pestek winogron i też żle, do tego skóra pod oczami się wysuszyła a jestem 30+ i mam pierwsze zmarszczki, do tego pryszcze mnie załamały:( Napiszcie dziewczyny sprawdza się u was OCM? Ja się zniechęciłam bo niedawno zapomniałam co to pryszcze, owszem miałam zaskórniaki, zanieczyszczenia ale nie krosty:(

Gość jestem wielorybką :(:(
oliwa z oliwek jest dosc "ciezka", sprobuj z samym slonecznikowym albo z pestek winogron

ale oczywiscie bazą jest rycynowy, 20-40 % skladu. najlepiej kupic sobie malutkie opakowania roznych olejkow i czyste na skorze przetestowac. mi np oliwa z oliwek tez nie sluzy. za to moja cera lubi wiesiolkowy, arganowy, slonecznikowy, sojowy i jojoba

Gość igi-igi
oliwą z oliwek nawet nie próbuję bo wiem, że jest raczej do cery suchej, ja mam mieszaną zanieczyszczoną, jestem zaniepokojona dlaczego mnie takie oczyszczanie nie służy a inni są zadowoleni.... :(

nie kazdemu sluzy :( powiem Ci ze mi bardzo sluza chusteczki babydream i zel aloesowy z bielendy

Gość hhhzzuu
olejek zelowy jest cudowny, wchlania szybko i zostawia pieknie nawilzona cere.

olejek zelowy?

Gość olejowa40
igi ja używałam z pestek winogron, arganowgo i teraz migdałowego, jeszcze pare w kolejce w lodówce stoi i czeka na wypróbowanie. Tylko ja używam rafinowanych, bo takie akurat mam i mi pasują. A może na trądzik pasowałby ci Dermogal. Mój syn stosował dłuższy czas i efekty były.

Gość Głos krytyki..
Czy wy nic nie potraficie znaleźć w necie ??? Jak te sieroty siedzicie i narzekacie. wysypało was, bo cera się zaczęła oczyszczać !!!!

Gość igi-igi
To jak to jest że niektórzy po 2 tygodniach olejowania twarzy są zachwyceni a u mnie wysyp krostek, mam 36 lat i nie fajnie mieć krosty, owszem tak jak pisałam miałam zanieczyszczenia, wągry ale cera była ok a teraz załamka, bez makijażu nie wychodzę z domu. Do głos krytyki-to wrzuć jakieś linki z info skoro taki z ciebie ekspert/tka:)

Gość igi-igi
olejowa40 i co dalej robisz olejowanie twarzy i co jak cera? Czy jest ktoś kogo wysypało a potem było lepiej?bo ja wymiękam...

Gość ottaviani
Ja sobie wmosowuje w twarz olej kokosowy, i zadne krostymi po nim nie wyskakują ;)

Gość ottaviani
wmasowuje*

Gość mycork
bo olej kokoswoy dziła antybakteryjnie i grzybobojczo :D

Gość 987654321123456789
oleje sa swietne ale uwaga, niektore zatykaja pory, np. kokosowy czy oliwa

Gość mycork
dokładnie, jesli po danym oleju jest wysyp to trzeba go zmienić i próbować z innym.

Gość igi-igi
to jakie oleje są dobre dla cery, która ma tendencje do zapychania? czyli mieszana z zaskórnikami.

Gość olejowa40
Głosie nie gadaj głupot. Ja nie mam cery zanieczyszczonej, a po ocm mnie wysypało i to trwale. Wolę funkcje oczyszczania mojego organizmu pozostawić organom do tego przeznaczonym. Nie chcę mieć zamiast twarzy wątroby.Jesteś jeszcze młoda możesz sobie eksperymentować, ja jestem starszą panią i trzymam się zasady: po pierwsze nie szkodzić. Nie twierdzę że gruboskórnej nastolatce nie służy OCM, mi nie suży i podzieliłam się tym z igi. A ty wyskakujesz z inwektywami.

Gość igi-igi
Zainspirował mnie ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=teQDFVXFVTQ rzeczywiście dziewczyna ma ładną cerę, ona nie używa olejku rycynowego bo ją zapychał, więc i ja ocm robiłam bez rycynowego, używałam oliwkę Hipp bardzo polecaną w necie oraz olej z pestek winogron

Gość igi-igi
Olejowa40, a jak oczyszczasz cerę?,w ogóle jak ją pielęgnujesz na co dzień np. rano?mam 36 lat cerę z zaskórnikami pod oczami już zmarszczki, ciężko mi wdrożyć jakiś sposób do tej pory miałam metody od wielu lat stosowane czyli płyn micelarny, krem , próbowałam jakiś czas krem pod oczy ale co użyłam to było gorzej, spuchnięte pod oczami i zmęczone oczy...i widoczne linie zmarszczek

Gość mycork
igi, ale wypadałoby dodać chociaż małą częśc rycyny, bo ten olejen świetnie sciaga toksyny.

Gość mycork
ahaa i dodam jeszcze ze zadna metoda oczyszczania twarzy nie zadziła jesli nie bedziemy wspierac tego wewnetrznie, czyli dieta. Wiadomo, ze jesli w naszym zeywieniu wsytepuje spora ilosc produktów zwierzeyych to wszytsko wychodzi na naszej skorze, organizm sie tego pozbywa w posatci wysypu. wiecej warzyw i owoców na surowo.