Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozalia...

Obywatelstwo Brytyjskie...

Polecane posty

Gość rozalia...

Witam, mam pytanie odnosnie obywatelstwa, wiem ze trzeba udowodnic pobyt w uk co najmniej 5 lat, jestem tutaj z mezem oraz dwojka dzieci ok 8 lat i nie mialam ciaglosci pracy przez ten okres. Jak moge udowodnic to w inny sposob? czy to moga byc wyciagi z banku etc.?czy zeby dostac obywatela to trzeba pracowac caly ten okres?

Żeby uzyskać obywatelstwo, musisz mieszkać tutaj 5 lat i mieć ciągłość rok przepracowane.

Gość zenio wraca do polszy
za okres kiedy nie pracowalas musisz udowodnic ze posiadalas prywatne ubezpieczenie zdrowotne dla calej rodziny,zakladam,ze maz sie wtedy utrzymywal,musisz to udowodnic

Gość rozalia...
nie mialam prywatnego ubezpieczenia, poniewaz mamy karty nhs, wiec mam darmow opieke zdrowotna, od tamtego roku dostaje carer,s allowance i mam oplacane skladki...mz pracowal przez te piec lat, mial czasami przerwy np. 2 miesice, dzieci chodz tutaj do szkoly 8 lat , mam umowy z mieszkan referencje, wyciagi z konta etc....

Gość rozalia...
dziekuje za odpowiedz, tak opiekuje sie synem czy to bedzie sie liczylo powiedzmy jak praca w tym okresie 5 lat?

Gość rozalia...
tak wiem, i to akurat nie jest dla mnie problemem, jestesmy tutaj 8 lat i mamy zamiar zostac na stale a roznie bywa wiec dlaczego mialabym sie o to nie starc, szkoda tylko ze nie zajelam sie tym wczesniej:P coz chyba bede musiala poczekac kolejne 5 lat a na poczatku zaczne od rezydenta...

Gość rozalia...
niestety nie mam, ale jedna rzecz mnie zastanawia czytalam gdzies ze trzeba miec udokumentowane 5 lat pobytu a nie przepracowane?

5 lat pobytu Ci nic nie da, to musi być pięć lat udokumentowanej ciągłości pracy.Ale jest to cholernie drogie.

Gość kinia musk tusk
nie musi pracowac jesli maz ja utrzymuje, ale wtedy musi miec prywatne ubezpieczenie pokrywajace cala rodzine i wielu benefitow nie moze brac,nie pamietam jakich

Gość rozalia...
a czy dostajac chociazby carer alowance przez kolejne 5 lat bedzie sie to liczylo ? czy to musi byc praca na pelny etat?

okres pobierania Carers Allowance wlicza sie do tego okresu Urzednicy moga na starcie odrzucic wam wniosek za brak ciaglosci ale tak naprawde przepisy stanowia inaczej nikt nie upomina sie o swoje prawa