Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze mama

czy to oze byc to?

Polecane posty

Gość moze mama

Hej dziewczeta, ,kochalam sie ze swoim mezem bez zabezpieczenia ostatni raz 27/28 grudnia prqktycznie krotki czas pi ustaniu miesiaczki, terminowo prawidlowy okres powinnam dostac w zasadaie kilka dni temu lecz nadal go nie mam, od piatku jedynie pobolewa mnie brzuch(tak jak na okres) ale nic w zwiazku z tym wiecej, mam rowniez delikatne mdlosci ktroe w sumie nasilily sie od wczoraj, jestem rozdrazniona, troche boli mnie glowa. Postanowilam zrobic test w sobote jezeli do soboty nie dostane okresu, czy mozliwe jet abym byla w ciazy???

Gość No nie wiem, nie wiem
Zrób test i się dowiesz :) Mogłaś zajść w ciążę ale nie musiałaś. Zależy jakie masz cykle i kiedy masz owulację, bo po okresie teoretycznie są dni niepłodne, ale to zależy od długości cyklu też, więc nie jesteśmy w stanie Ci odpowiedzieć :) Zrobisz test i będziesz wiedziała, jeśli czekasz na 2 kreseczki to trzymam kciuki :)

Nawet jak dzisiaj zrobisz test to będzie wiarygodny bo to już prawie miesiąc minał ;) wiec śmiało rób dzisiaj jak się doczekać nie możesz :D

Gość moze mama
Wlasnie nie moge sie doczekac ale jak juz to muzeczekac na meza az wroci z pracy, kurcze w zasadzie wiem ze sa to dni nieplodne. Bo praktycznie bylo to dwa dni po zakonczeniu miesiaczki a cykle mam regularne w zasadzie. Nie wiem co o tym myslec. Dzisiaj mnie mdli strasznie, a zaczelo sie w nocy, kurcze nie wiem co o tym myslec, zrobie dw atesty dzisiaj wieczoremjeden i jutro z porannego moczy dla pewnosci. Smialam sie z mezem ale y byly jaja jakby sie okazalo ze tak:-)

Gość moze mama
I jeszczezabawna sytuacja siostra mowi ze jej sie wozek sni, a w ciazy napewno nie jest:-) tak bym chciala ale nie chce sie nastawiac:-)

To poczekaj na męża :) Ale test teraz o każdej porze będzie wiarygodny bo sporo czasu :) wiadomo, że to mogą byc obiawy ciąży ale też nie muszą... Ja kiedys (jak nie bralam tabletek) mialam przed okresem straszne mdlosci itp... ale ja tez mialam nieregularny cykl i inne problemy :D Ale jak Ty masz regularny to kto wie, kto wie :D jeśli po tym stosunku nawet po 2/3 dniach dostalas dni plodne i tak do zaplodnienia moglo dość bo plemniki potrafia przezyc do 72 godzin :) ale to tylko teoria, nie wiem jak w praktyce to wyglada :D

Masz rację, nie nakręcaj się bo jak 1 kreska wyjdzie to będziesz zawiedziona :) Ale kto wie, kto wie sny prorocze są :D

możesz zrobić spokojnie i dzisiaj, jesli jesteś w ciąży to ją pokaże a rozdraznienie i bóle głowy mogą przepowiadac właśnie nadchodzący okres ale fajnie by było gdybys w tej ciązy była ja zrobiłam po kilku dniach od spodziewanego @ po południu i wyszła kecha, więc spokojnie moze sz dziś zrobić, nawet zaraz

Możliwe,że to ciąża:) Musisz zrobić test-najlepiej dzisiaj.Z tego co zauważyłam to raczej masz w miarę krótkie cykle...jeżeli Twój okres trwa 5-6 dni i 2 dni po niej był stosunek,to przy Twoich cyklach ciążą możliwa:) Powodzenia.

Ale jak chce na męża poczekać to się nie dowiemy teraz, hehe :D Test wiarygodny jest nawet wlasnie po kilku dniach teraz takie sprzęty robią :D

Gość moze mama
Wlasnie z testem musze zaczekac na powrot meza z pracy. Wiem ze na okres ale wczesniej sie nie zdarzylo zebym miala z takim poslizgiem i tyle czasu mnie pobolewal brzuch a z okresu nici. Nie wie co jest grane na razie nie pozostaje mi nic innego jak uzbroic sie w cierpliwosc, maz sie juz cieszy, a ja sie jeszcze boje tak pomyslec bardzo o tym zeby sie wlasnie nie rozczarowac, a jak nie ciaza to czemu mam te nudnosci, itd?

Gość moze mama
Moja miesiaczka trwa dokladnoe 5 dni zawsze5dzien to najczesciej ostatnie plamienie, ale praktycznie ne zdarzylo sie azeby byla krotsza, a cykl mam dosc regularny.

Rózne to mogą być rzeczy :) może być na chorobę np., może być przez stres... Ale jesli CI się takie rzeczy nie zdarzały, możliwość ciąży jest... to myślę że 2 kreseczki się pojawią :) Ja tam kiedys miałam regularny okres później nie... ale to ja :D nie musisz mieć tj. ja przecież :) A mąż o której wraca? Bo mam nadzieję że się pochwalisz wynikiem :)

Gość moze mama
Mam nadzieje ze bede miala czym:-D popoludniu, nie wiem ktorej godziny blizej, bo ma nienormowany czas pracy wiec jak bede tylko cps wiedziec zaraz napisze:-):-)

Ja już ok 17 raczej nie zajrzę to bo narzeczony wraca z pracy i będę musiała obiad przygotować i w ogóle :D to wejde dopiero rano w pracy :) Ale mam nadzieje że już wiadomość będzie :D

Czemu podnosisz? :)

Gość Demln
moze ktos jeszcze sie wypowie, ciekawa jestem temacikuK

Chyba nie :D dopiero jak poznany wynik testu to może sie cos ruszy :D

Gość moze mama
kurcze robilam test i co... I nic... Wynik negatywny poczekam jeszcze do rana i wykonam drugi wtedy. tykko pytanie dlaczego nie mam miesiaczki i dlaczego mam takie objawy bolesnosc i ciagnieice w pueraiach bol brzucha, nudnosci, zawroty glowy itd. Ehhh nie wiemco jest grane:-(

Gość moze mama
Chodze taka rozbita i nie wiem co myslec...

Gość moze mama
podnosze

Gość czarnowlosa
Dni płodnych się nie oblicza, więc teoretycznie jest szansa na ciążę :) Może zacznij korzystać z testów albo kup sobie mikroskop owu np afrodyta. Bedziesz wiedziała wtedy dokładnie kiedy masz dni płodne

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Moim zdaniem raczej nie ciąża...za daleko do dni płodnych:/ A powiedz mi skoro mąż by się cieszył z dziecka,Ty też nie chcesz się rozczarować to dlaczego się zabezpieczacie?Jakoś mnie nurtuje to pytanie?:)

Gość moze mama
Nie zabezpieczamy sie ale w sumie rzadko sie kochamy wiado o praca funkcjonujemy torche w innych porach dnia i rzadko nam sie trafia luzny wieczorek we dwoje w sumie mi ostatnio przeszla ochota na seks, i tak jakos wyszlo ze baaardzo rzadko sie kochamy. Tylk nurtuje mnie to czemu nie mam okresu to juz niemal tydzien jak powinien byc i co... Nie mam pojecia co myslec. Powinnam isc di ginekologa ale jestem za granica i tu moze byc problem.

up

Może cykl był bezowulacyjny,a może rozwiana gospodarka hormonalna.Mi nieraz zdarzył się cykl 40 dniowy-okazał się bezowulacyjny. Musisz iść do lekarza i się przebadać...takie wahania czasami zdarzają się z przepracowania,przemęczenia czy choroby.Kobiety cykl to nie zegarek:)

A tak w ogóle zobaczyłam,że skoro tydzień temu powinnaś mieć @,to Ty masz problem z krótkimi cyklami...

Gość ania.doradca.ladeevit
Zrobiłaś drugi test? Bardziej wiarygodny będzie wynik bata-hcg z krwi.

up