Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natasza 18

Prezerwatywy

Polecane posty

Gość Natasza 18

Hej ;-) dziewczyny czy jeśli z chłopakiem stosujemy prezerwatywy i on przed wytryskiem ze mnie wychodzi to jest jakieś ryzyko wpadki? Nigdy nic nam nie pękło.

Gość No nie wiem, nie wiem
Nie ma możiwości wpadki skoro plemniki się nie dostały do pochwy, jeśli nie wiedzie takich rzeczy to chyba ktos tu nie jest gotowy na sex :) jeśli się takich rzeczy boicie, uprawiając sex powinniście mieć świadomość ciąży i być na nią gotowi, czy tak nie jest?

Gość czarnowlosa
Nie martw się, nie wpadłaś :) Nie ma ryzyka :) Jeśli jednak się martwisz zacznij prowadzić obserwacje swoich cykli i podczas dni płodnych nie współżyjcie. Wtedy na 100% nie zajdziesz w ciążę. Jesli sama masz problemy z wyznaczeniem faz cyklu możesz sobie kupić tester owulacyjny na slinę

Gość ania.doradca.ladeevit
Jeśli nie planujesz dziecka, i świadomie podchodzisz do tematu macierzyństwa, dobrze, abyś znała swoje ciało oraz orientowała się w metodach antykoncepcji.

Gość Natasza 18
czarnowlosa dziękuję za odpowiedź ;) myślę, że to dobra metoda zabezpieczania się. Poza tym za miesiąc chyba pojdę po tabletki

Gość boleczkowa
Czarnowłosa a możesz powiedzieć coś więcej nt tego testera?

Gość ania.doradca.ladeevit
Metoda ta polega na obserwacji śliny, która po wysuszeniu na szkiełku obejrzeniu pod mikroskopem ma kształt 'liścia paproci', krystalizuje i przybiera charakterystyczne kształty. Tą metodę stosują zwłaszcza pary, które starają się o dziecko. Bo jako metodę antykoncepcyjną lepiej ją połączyć z metodą obserwacji śluzu, metodą termiczną.