Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdfgqwert

Waga 5mesieczniaka ! zapraszam

Polecane posty

Gość asdfgqwert

Jak ważą Wasze dzieciaczki?? Moja córka jest na mm i za kilka dni kończy 5 mc, a waży 8kg i ma 65cm, jest taki pączuś z niej i się martwię, jednak na siatce centylowej ma wagę na górnej granicy. Nie je dużo, 180ml mleka 4 albo 5 razy na dobę, w nocy nie je wcale, w dzień średnio co 3 godz może zbyt krótkie przerwy w jedzeniu? Powoli wprowadzam nowe produkty, zupki jarzynowe, jak to jest u Was?? Czekam na Wasze opinie! ;)

syn ur 7 wrzesnia wiec ma nieco ponad 4,5 mca wazy 8,5 kg - 78 cm ..jest na mm +.zupka i deserek - narazie dziennie po pol sloiczka jednego i drugiego .

Gość asdfgqwert
oooo wysoki ten Twój synuś ;) a jak trawi zupki? Moja dostała zaparć, Biogaia nie pomaga ;(

no u mojego tez zaparcia niestety , jablko mu daje na te zaparcia swietny efekt ;-) swieze jablko zeskrobywalam lyzeczka i dawalam , bo.mial.straszne zaparcia po zupkach nooo.i po pol godzinki byla kupka ;-)

nooo z tym , ze ja go sama mierze , bo lekarka tylko wazy wlasnie , wiec nie wiem , czy dobrze mierze , ale ciuszki.na 80zakladam.wiec moze i tyle juz ma ;-) przy nast wizycie poprosze aby zmierzyly go tez ;-) takto zupki smakuja mu itd noo ale potem zaparcia niestety polecam to jabluszko kilka lyzeczek

Gość asdfgqwert
ja podaje czasem jablko z hippa albo sliwke z hippa, niby kupke zrobi ale takie ciemne platelinowate dośc twarde bobki ;(

to takie jabluszko ze sloiczka nie pomagalo u nas dopiero takie surowe , swieze...takie ze sloiczkow deserki tez daje do tej pory jablko , banana i krem z jablek i jagod

Gość imie samanta//
moj maly ma 5miesiecy i wazy 9,5

no u nas dokladnie to samo twarde bobki i malutko , widzialam ze maly sie meczy ..planowalam juz zastosowac czopki , ale kolezanka doradzila mi abym sprobowala z surowm jabkiem nooo i efekt niemal natychmiast po pol godzinki kupka jak zanim zaczal jesc sloiczki i tak mu ulzylo , ze odrazu usnal ;-)

Gość mama_drobinki
moja corcia ma 5 miesiecy i wazy 5700 i ma 63 cm, woec dosyc grube te wasze dzieciaczki :) Oby potem nie milay problemow z otyloscia, bo to sie tak mowi, ze wyrosnie, a pozniej to roznie to jest. Komorki tluszczowe nie znikaja, tylko sie najwyzejmoga kurczyc. Wiec jak takie dziecko jest tlustym pulpetem, to potem te komorki i tak mu zostana.

Gość asdfgqwert
do mama_drobinki Twoim zdaniem, co można zrobić, aby dziecko nie przybierało tak szybko na wadze?? Przecież głodzić dziecka nie będę, a nie je dużo... Gruba moja córka nie jest, tylko taka ubita, ja i mąż jesteśmy szczupli, otyłość raczej jej nie grozi! :)

Gość mama_drobinki
no wlasnie to jest problem, bo wiadomo, ze jak dziecko glodne, to trzeba dac jesc. Niewielki mamy na to wplyw - ja chcialabym, zeby moja corcia wazyla troche wiecej, ale tez nie potrafie tego sprawic:). Moja je mniejsze porcje tak ok 120 ml na raz ale takich porcji je 5 - 6 na dobe. Do tego je juz deserki. Czesciowo jest na piersi (tzn odciagam pokarm i stad wiem ile zjada). Widocznie juz ma taka przemiane materii. Wazne, aby dziecko jak zacznie chodzic to motywowac do duzej ilosci ruchu, zeby pozbylo sie ew zbednego tluszczyku:)

Gość asdfgqwert
tak, najważniejsze jest później, aby dużo ruchu zapewnić dziecku ;) w ogóle mm jest tłustsze niż mleko matki, w tym też może tkwić problem...

no wlasnie tu tkwi problem , ze takiemu maluszkowi nie powiem przeciez nie dostaniesz butli bo gruby juz jestes ;-) boje sie troche otylosci , ale sadze , ze tak nie bedzie bo ja i jego tatus jestesmy szczuplymi osobami.Poza tym znam wiele przypadkow , ze szczuple bobaski byly potem grubsze , a te pulchne byly szczuple ..poza tym syn je tyle ile potrzebuje , odpycha butle jak nie jest glodny i nie napije sie mleka. No.martwi mnie fakt , ze tyle wazy bo widze , ze z jego motoryka tez jest gorzrj bo jest ociezaly itp nooo ale w chwili obecnej nie mam wplywu na jego wage bo przeciez glodzic go nie bede ;-) dziewczyny a ile waze dzieciaczki wazyly po porodzie ? u nas 3480/ 56 cm wiec rzeczywiscie szybko przybieral na wadze ...moze ma tendencje do tycia po innym czlonku rodziny , tak tez moze byc ...

Gość mama_drobinki
moja corcia 3000 gramow i 51 cm

Gość mamo drobinki
Ty już tak nie martw się o inne dzieci i ich wagę, bo to nie czas na odchudzanie, to są niemowlęta, a nie dorośli waga niemowląt ma się nijak do wagi jaką osiągną, gdy będą dorosłymi ludźmi moja córeczka, gdy miała 5 m-cy ważyła 6600g i mierzyła 68cm i wtedy jeszcze bardzo fajnie wyglądała dzisiaj to chudzinka, bo waży z 8 kg przy wzroście 75 cm (ma 10 miesięcy), a urodziła się mając 3200 g i 57 cm

Gość mama_drobinki
ale komorek tluszczowych moze miec juz duzo....

Gość zadac nie mozesz
moj synek ur.5 wrzesnia..czyli ma 20 tyg.wazy 7kg;) uwazam ze w sam raz nie jest gruby ani wychudzony..jest na moim mleku..zjada 180ml co ok.2 h..w nocy przesypia bez jedzenia 9 godz.potem zje i dalej spac na 3h..