Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie widać

nie widać serduszka u maluszka

Polecane posty

Gość nie widać

Dziewczyny wg terminu ostatniej miesiączki jestem w 7 tygodniu, 3 dniu ciąży. Wczoraj byłam na USG, nie ma serduszka:( Jestem załamana, przerażona i w ogóle żyć mi się nie chce.Popołudniu mam odebrać wyniki beta hcg, zobaczę,czy przyrasta. Lekarka na wszelki wypadek wczoraj dała mi już skierowanie do szpitala,boję się. Ciąża nas zaskoczyła, bo mieliśmy się długo starać wg słów lekarki, a zaskoczyło w 1 cyklu starań. I tak siedzę i wyję dziś w domu,mężowi jeszcze nic nie mówiłam o serduszku. Patrzę na te wszystkie badania, wszelkie wyniki mam super, tylko to usg:( W Wigilię miałam dostać @, zrobiłam test i były 2 krechy. Ciążę niby liczy się do ostatniej miesiączki ale ja mam jedno ale, dopatrzyłam się tego sama dzisiaj przeglądając wszystkie te badania...11 grudnia miałam usg robione żeby sprawdzić, czy w ogóle mam owulację. Nie było wtedy jeszcze mowy o ciąży, bo jak wspomniałam,dowiedziałam się w wigilię. Noi wtedy, 11 grudnia miałam usg na którym wyszło: jajnik prawy z pęcherzykiem śr. 23,3,a więc na chłopski rozum, nie mogłam wtedy być w ciąży,prawda? Dopiero co jajeczkowanie było, tak to rozumiem. A więc możliwe, że ciąża jest dużo młodsza niż przypuszczenia i że to wcale nie jest ten 7 tydzień i dlatego nie ma jeszcze serduszka,prawda? Pomyślcie na chłodno i napiszcie, co o tym myślicie. zanim zwariuję.

Gość kasia z nikąd
Nie wiem jak to u Ciebie wygląda, ale ja w 7tc też nie miałam żadnego serca - ginekolog go nawet nie szukał. Zrobił zdjęcie pęcherzyka, w którym była jakaś mała glizda wyglądająca jak plemnik i kazał przyjść za miesiąc na kontrolę.

Gość kasia z nikąd
A jest w ogóle zarodek czy nie ma?

Gość nie widać
jest, CRL 4.81mm

Gość nie widać
mam napisane dokładnie tak: w jamie macicy uwidoczniono pęcherzyk ciążowy ze strukturami płodu,crl 4.81mm Dwa tygodnie temu miałam usg i napisane: w jamie macicy widoczny pęcherzyk ciążowy,crl 1,75,widoczny pecherzyk żółtkowy

Gość kasia z nikąd
Teraz patrzę na swoją fotkę - miałam 9,3mm crl. Ale serca mi nie szukał. Może Twoja ciąża jest młodsza, trzeba poczekać. Trzymam kciuki.

Gość w ciążę musiałaś zajść
krótko po 11 grudnia jeśli test wyszedł pozytywny 24 grudnia, czyli jeśli zaszłaś np. 12 grudnia, to dziś jest Twój 58 dzień cyklu, czyli jest to ciąża trwająca jeszcze dłużej, bo 8 t i 2 d nie wygląda to zbyt dobrze

Gość Serduszko ma prawo
zabić do 10 tygodnia a beta nie wiele Ci tu pomoże. Wzrastający poziom bety świadczy o tym, że rośnie pęcherzyk ciążowy nijak ma się do zarodka. U mnie serduszko zabiło w 7w0d. Nie martw się na zapas, wczoraj serduszko nie biło a dzisiaj może już tak...

Gość alikol
Skoro 11 grudnia miałaś taki duży pęchezryk to pewnie 11-12 grudnia miałaś owulację, więc jesteś w 9 tc...W tym tygodniu na usg mozna uwidocznić malutkiego człowieczka z zaznaczonymi głowa i imikrokończynami.... Ale może coś źle liczysz... Kiedy miałaś ostatanią miesiączkę?

Gość no takk takkk
jesli faktycznie jest to 7,8 tydzień to serduszko powinno juz być. Ja na pierwszym usg byłam w ostatnim dniu 6 tygodnia i serduszka nie było. Lekarka nie była zadowolona, kazała przyjśc za tydzień. Niestety dalej nie było serca. Ciąza obumarła :(