Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sos grzybowy

czy mogę zrobić sos z grzybów marynowanych?

Polecane posty

Gość sos grzybowy

pomóżcie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dzionek
sos z grzybów marynowanych w occie?? w życiu o czymś takim nie słyszałam. to jakby robić ogórkową z ogórków konserwowych. Z grzybów w occie nie zrobisz dobrego sosu grzybowego. Trzeba mieć paczkę mrożonych grzybów kupionych w sklepie, lub uzbieranych samodzielnie, oczyszczonych i obgotowanych. Paczkę takich grzybów należy udusić w głębokiej patelni z cebulką i na przykład z kostka grzybową. Podlać szklanką wody i na koniec zagęścić woda z mąką. Doprawic solą i pieprzem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sos grzybowy
ok, tyle chciałam wiedziec. Mam grzyby w occie i nie wiem co z nimi zrobic, a nie lubię takich prosto ze słoika :) a sosu tatarskiego tez nie lubie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie rozumiem stwierdzen ze nie bez podania powodu, czyli nie bo nie bo sie tak nie robi a nikt nie sprobowal. Ja odcedzilam grzybki, oplukalam, podsmazylam na patelni dodałam do wywaru, troszke pietruszki, koperku, smietanki i gotowy pyszny sosik ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
takie grzybki marynowane moga byc przydatne do salatki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość facet kucharz amator
Ja zrobiłem bardzo dobry sosik własnie z grzybków marynowanych :P - grzybki odcedzić i wypukać - podsmażyć - dodać szklankę bulionu (ja dodałem wczorajszy rosół na kurze xD) - delikatnie dusić dodając oregano, bazylię, lubczyk co kto lubi tylko uważać o estragonem bo będzie gorzkie - aby przełamać kwaskowy smak można dodać łyżeczkę cukru wszystko dalej dusić z 5 minut na średnim ogniu, a na końcu zagęścić - ja zagęściłem mlekiem i mąką jak dla mnie pychota i nadaje się do ziemniaczków i pieczonego mięska jeśli chodzi o mięsko to: - np. pałki z kurczaka ułożyć w naczyniu żaroodpornym, - posolić, popieprzyć - posypać odrobiną wędzoną mieloną papryki (ostra ale pyszna - jak się jej raz spróbuje to już się zawsze używa), - posypać cynamonem (chodzi o aromat) - jak ktoś lubi to może dodać jeszcze czosnej piec w temp. 180 stopni aż mięsko nie będzie chrupkie i brązowe (ok 30- 40 minut). SMACZNEGO

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak robisz zrazy to dodaj pod koniec duszenia .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×