Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamawrzesniowa

Dzidziusie z Wrzesnia 2012-pogadajmy o nich!!!

Polecane posty

Ale kafe wariuje! My jak mielismy ciemieniuche to smarowalam przed kapielą główkę oliwką i odczekiwałam z 15-20 minut zeby to zmiekło i nastepnie rozczesywałam, ponoc nie mozna zdrapywac. Po pewnym czasie znikło, było coraz mniej i mniej i znikło. Dzieki za przepis na zupe z cukinią wyprobuję! A przepis na biszkopciki/ciasteczka bezglutenowe i bezmleczne jest taki: 1/2 szklanki cukru (wyszły strasznie słodkie więc dałabym mniej) 2 jajka (maly nie może kurzych więc dałam 9 przepiórczych) 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki maki kukurydzianej Miszamy jajka z cukrem na gladką mase i powoli dodajemy mąke... Ciasto bedzie geste!!! Nakładamy łyżka na blache (nie trzeba smarowac tluszczem, ładnie odchodzą) w większych odstępach, bo ciasto się troche rozlewa i robia sie okrągłe Ja wstawilam na 180 stopni i na termoobieg z grzałką i pieklam 13 minut Pychotka !!!!

U nas podobnie jak u Lili, tylko jeszcze jedno mleko wypada na końcu. 1 Dziewczyny, mam takie smaki przez ostatnie kilka dni, że nawet w ciąży tak nie miałam. Musiałam sobie zrobić sałatkę a'la gyros, bo myślałam, że się wścieknę. Przesilenie jakieś wiosenne tak działa czy co?? 1 Brunolis jest niemożliwy, przyszła do nas moja siostra i zapakował jej łapki w dekolt! Jak mu wyciągnęła, to w ryk i znów, następne podejście robił! Już kilka razy to się zdarzało, nic tylko cycki mu w głowie!:P

Gość gość
test

Ale kafe wariuje! My jak mielismy ciemieniuche to smarowalam przed kapielą główkę oliwką i odczekiwałam z 15-20 minut zeby to zmiekło i nastepnie rozczesywałam, ponoc nie mozna zdrapywac. Po pewnym czasie znikło, było coraz mniej i mniej i znikło. Dzieki za przepis na zupe z cukinią wyprobuję! A przepis na biszkopciki/ciasteczka bezglutenowe i bezmleczne jest taki: 1/2 szklanki cukru (wyszły strasznie słodkie więc dałabym mniej) 2 jajka (maly nie może kurzych więc dałam 9 przepiórczych) 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki maki kukurydzianej Miszamy jajka z cukrem na gladką mase i powoli dodajemy mąke... Ciasto bedzie geste!!! Nakładamy łyżka na blache (nie trzeba smarowac tluszczem, ładnie odchodzą) w większych odstępach, bo ciasto się troche rozlewa i robia sie okrągłe Ja wstawilam na 180 stopni i na termoobieg z grzałką i pieklam 13 minut Pychotka !!!!

Cześć dziewczynki ja tak szybciutko,u mnie masakra jakaś nie mam nawet kiedy usiąść.Dziewczyny mam chore najpierw Sandra teraz razem z Zuzą,do tego jeszcze ząbkowanie i gorączka.Co do spania moja tez nie spi na poduszcze spi na płasko.Mamobruna Zuzanka tez miała ciemieniuche ale taka straszna ze hej i pomogła najzwyklejsza oliwka dla dzieci,tak godzine przed kompilela wsmarowywalam w glowe i nakladalam czapeczke i przed kompiela rozczesywalam i super schodzila i odpukac nie ma nic do tej pory.Mielismy tez olejuszke ale nie zdala egzaminu.Odezwe sie jak juz u nas choroba minie pozdrawiam wszystkie mamy i maluszki.

Bruno nie spi i wlasnie wyglupia sie w lozeczku:). Zwykle chodzi soac o 20 ale dzis nie:). 1 Andzia- niezly ten alergolog...;). Ja na podwieczorek daje albo mleko, albo jajecznice z chrupkami, albo budyn czy kisiel. 1 Slodka lilii- no wlasnie przy eksperymentach z chlebem czy innym pieczywem, ciasteczkami, konczy sie to u mnie wyciaganiem mu wszystkiego z buzi, bo sie boje , ze sie zadlawi:). 1 Dzieki za wszystkim za info o ciemienuszce. Skorzystam z rad. 1 Zasnal....ufff. DOBRANOC

Gość gość
Dziewczyny, wasze wszystkie dzieci raczkuja? Bo bylam w czwartek u rehabilitantki i dostalismy rehabilitacje 3 razy w tygodniu ze wzgledu na to, ze nie raczkuje (pelza b. sprawnie)

Gość gość
Nie widac wpisow.

Napisałam prośbe na forum redakcji o odblokowanie nas, ale to raczej przypadek, że teraz działa, może się przenieść na jakieś inne forum?? Bydło tu jakieś jest z tymi postami:P 1 Agraffka-dzięki za przepis:) 1 Strrrrrrrrasznego mam ostatnio Brunolisa, niedobry jest jak fix! Spać nie chce, tylko na ręce i na ręce i wariować, no i jęczeć i wrzeszczeż mu się chce!:( 1 Pogoda słoneczna u nas, ale chyba chłodno jest:(

Czesc:) A kim jestes i ile twoje dziecko ma miesiecy, ze ma rehabilitacje, bo nie raczkuje? A co z dziecmi, ktore wcale nie raczkuja i zaczynaja chodzic?

Mamusiabrusia- ja mam tez dosc swojego, znowu obudzil sie w nocy, najpierw sie darl a potem nie chcial spac...gdzie to dziecko, ktore przesypialo cale noce? Jestem niewyspana i wsciekla.

Mamobruna - nie złość na Misia:( Przejdzie mu zapewne niedługo i znów będzie Twoim Dzidziusiem:) może to ta szczepionka tak na niego działa? Albo te dziąsełka bolą? 1 Ja chwilowo optymistką jestem, bo akurat niedobry Brunolis śpi, a jak wstanie, to znów mi ręce opadną:P

Dzieki dziewczyny za rady odnosnie ciemieniuchy:). Swoja droga to dziwne, ze dopadla go dopiero teraz. Szkoda, ze nie mozna tego wydrapywac, bo az mi rece swierzbia:P. 1 Agraffka- dzieki za fajny przepis:). 1 Krakowianka- duzo zdrowia dla dziewczynek, trzymam kciuki aby wyzdrowialy jak najszybciej, trzymaj sie cieplo:).

Gość gość
Moj synek 2 wrzesnia skonczy 9 miesiecy. Siedzi posadzony ale nie siada. No i nie raczkuje, ale pelza i przyjmuje pozycje. I dostalismy skierowanie na rehabilitacje. Takie to troche... dziwne.

Dawal ktos juz kiwi? 1 Mamusiabrusia- hehe, co sie dziwic, chlop to lubi cycki:D.

Gosc- no faktycznie ale rehabilitacja mu nie zaszkodzi a pomoze:). Troche sie chlopak porusza i szybciej wszystko zalapie:).

Czesc dziewczyny. No cóż ja notorycznie chodzę niewyspana, ale teraz mój szkrab normalnie zwariował tylko ręce i ręce o jak spał nie za rewelacyjnie tak teraz koszmar. Ślini sie okrutnie, i co jakiś czas wodnisty katarek, to nie jest tak że ciągle mu leci, dużo kicha więc wyciągnęłam wniosek że górne zębole ida i pewnie one powoduja katar i kichanie, i patrzyłam na wykres mamy_ani i z niego wynika że przypada mu skok rozwojowy, więc już sama nie wiem :-( Dawid tydziuen temu skończył 8 mies i też bardzo sprawnie pełzał a od 4 dni ślicznie raczkuje. Ale jak juz pisałam starszy wcale nie raczkował, nie pełzał nie przesuwał się na pupie i żyje i ma się dobrze, więc rehabilitacja, a sądziłam że moja doktorka jest przewrażliwiona... No coś muszę wykombinować z tym podwieczorkiem, też gdzieśmiałam przepis na biszkopt i babke bezmleczna, ale glutenową. Młody dostaje biszkopty sklepowe, pokruszone do buzi :-) ale może podjade dziś do biedronmki i kupie siateczkę do podawania żywności i miałby z nią większe zajęcie i dłużej zajoł by się sobą. Wyciągnełam chodzik po starszym, ale używam go tylko jako chwilowego ulokowaniua tam dziecka, jak np odkurzam czy podłogi myje, bo w łużeczku siedzieć nie chce a puszczony luze włazi dosłownie wszędzie, co prawda za tym chjodzikiem też nie przepada ale chociaż wysiedzi czas sprzatania bo wszystko widzi co się dzieje. mamusiabrusia-dziwisz się że małemu cycki w głowie, no prosze Cie przecież to facet ;-)

Zrób jak Ci podpowiada sumienie, jeśli uważasz to za dziwne. Mój też bardziej nie raczkuje niż raczkuje, raczej pełza, siada podnosząc się na łokciach, stoi za to i do dreptania się rwie. I gdybym dostała rehabilitantkę, to bym ją olała, ale to Twoje dziecko i Twoja decyzja, sama widzisz jak się porusza, jak rozwija, ciężko radzić obcej osobie. Ja w moim nie widzę jakichś upośledzeń, a dzięki innym Mamom tutaj mam porównanie co inne Maleństwa robią, a czego nie i nie uważam, żeby jakoś odstawał. Osobiście uważam, że niektórzy lekarze w przychodniach trzymają sztamę ze specjalistami i rehabilitantami i tylko skierowania piszą jak tylko znajdą sobie pretekst.

Ja dawałam już dawno kiwi, tzn na początku maja i wszystko ok. tylko kwaśne było to dołożyłam ciut banana :-)

A co do cycków... No facet! Ale jaki taktowny! Mnie nie grzebie w staniku, a jej notorycznie!:) Chyba mam za małe cycki:P

Andzia- przede wszystkim gratulujemy raczkowania!:) .Co do podwieczorkow, to ja czesto daje mu wlasnie ciasteczko w siateczce i mam spokoj poki go nie wyciamka:). 1 Wedlug mojej mamy maly jest juz na tyle sprytny, ze stara sie wymusic pewne rzeczy i zalatwic sobie darciem to co chce, czyli ciagle noszenie na fekach bez wzgledu na pore dnia. Jak mu bede zawsze ustepowac, to on to wykorzysta. Tatus do niego leci na pierwsze miaukniecie...wiec jest rozpuszczony strasznie....

Mamusiabrusia- czyli juz wiesz, ze lubi duze bufory i twoja synowa bedzie biusciasta;).

mamusiabrusia- ja myśle że twoich nie rusza bo sie ich już naoglądał, a tu wiesz coś nowego hehe :-p