Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nina1602

Krew podczas siusiania w ciazy

Polecane posty

Gość Nina1602

Powiedzcie mi czy któras podczas "siusiania" tez miala krew w moczu?

Gość mariaiaiaia
tak,ja miałam i było to zapalenie nerek,uciekaj jutro do lekarza.

Gość daga2307
2 dni temu zauwazylam krew... i dzisiaj znowu. dzwonilam wtedy do lekarza ale on przez tel stwierdzil, ze to nic groznego. ja jednak nadal mam jakies obawy

Gość mariaiaiaia
ja też bym na Twoim miejscu miała obawy,idz się zbadaj,dziwne to ,że nawet cie nie zobaczył,tu nie ma żartów o dzidzie chodzi,ile jesteś w ciąży?

Gość daga2307
Z moich obliczen 8 tydzien chociaz na wizycie bylam 18.01 i pecherzyk mial wielkosc 8 mm (to byl 6 tydz i 5 dni a lekarz powiedzial, ze 5)

Gość olk
Tak miałam i było to ostre zapalenie pęcherza ,który normalnie mnie czasem piecze ,pobolewa a w ciąży nie bolało tylko miałam coś jakby krew w moczu i wyniki pokazały że jest żle ,brałam antybiotyk .

Gość krwiomocz
krwiomocz jest oznaka zawansowanego stanu zapalnego drog moczowych; moze prowadzic do bezposrednich powiklan w ciazy: krwawien, skurczy, poronienia / przedwczesnego pordu czym predzej na badanie ogolne i posiew moczu a lekarz, ktory twierdzi ze to nic groznego - albo nie zrozumial o co choddzi albo nadaje sie jedynie do zmiany wiem co pisze, bo problemy z pecherzem mialam w pierwszej ciazy az trafilam do szpitala ze skurczami; 3 z 4 kolezanek z sali rowniez trafilo do mojej sali z krwawieniem z drog rodnych i/lub skurczami - przez nieleczone zapalenie pecherza

Gość do lekarza koniecznie
Krwiomocz jest niebezpieczny, może świadczyć o zapaleniu nerek lub zastoju w nerce. Idź jak najszybciej do lekarza, ja w 20 tygodniu ciąży miałam niewielki zastój w nerce i skończyło się to pobytem w szpitalu, dostałam antybiotyk dożylnie i do końca ciąży ginekolog polecił mi zażywać witaminę C i provag, probiotyk ochrania pochwę i cały układ moczowy przed bakteriami i grzybami, mi bardzo pomógł, do porodu nie miałam już problemów z nerkami, pęcherzem i infekcjami intymnymi.

Gość mariaiaiaia
ja to zpalenie nerek miałam w 26 tc i brałam antybiotyk,krew w moczu oznacza zawsze infekcje dróg moczowych-u mnie były to nerki

ja też miałam krew w moczu. Czasem krew sama troszkę leciała. Wyniki moczu idealne. Nic mnie nie bolało. Trwało to tydzień. Nawet w szpitalu nie wiedzieli z czego:)

Gość daga2307
To moja pierwsza ciaza w ktorej nie powinnam byc(pisze tak bo lekarze w PL wydali diagnoze jak mialam 19 lat, ze nie bede miala dzieci). poczatki podobno sa ciezkie... pierwsze kilka tygodni. w dodatku mi w domu nikt nie pomaga. dzisiaj musialam chociaz troche posprzatac i przetrzec okna. moze to stad ta krew?

Gość mariaiaiaia
o mycia okien i sprzątania krwi w moczu nie będzie-rano leć do lekarza

Gość krwiomocz
w moczu? raczej nie - i zamiast gdybac po prostu idz z rana zrob badanie ogolne i posiew moczu

a jesteś pewna, że to z układu moczowego? Bo może też być plamienie z dróg rodnych spowodowane wysiłkiem.

Gość daga2307
nie jestem pewna. po prostu zauwazylam to podczas "sikania"

Gość gośc 223
Ja mialam krew w moczu w 22 tc zrobilam sobie badanie ogolne moczu, lekarz i dostalam skierowanie do szpitala zeby sprawdzili nerki i czy napewno to nie jest z kanalu rodnego. Nie mialam bakteri nerki ok, podejrzewali kamien bo przeszlo nadtepnego dnia suma sumarum dostalam skierowanie do urologa.