Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sy-lw-ia-30

Żona szwagra rodzi za 2 mies a moja siostra dopiero w lipcu.

Polecane posty

Gość Sy-lw-ia-30

I teraz mam problem, bo słyszałam od teściowej że żona szwagra chce nas prosic o ubranka po naszym synku dla swojego. A ja za bardzo nie chce dawac bo może moja siostra też bedzie miała chlopca i wtedy chciałabym jej dac. tylko że siostra jeszcze nie zna płci i rodzi dopiero za pół roku. Co mam odpowiedziec żeby szwagierka się nie obraziła?

Gość co sie tak bulwersujecie?
powiedz, że obiecałas już siostrze, albo daj żonie szwagra tylko troche ubrań i zaznacz, że pźniej bys je chciała z powrotem bo chcesz dac siostrze

No ale w takim razie zona szwagra urodzi w marcu, do lipca to jeszcze 4 mce... Dzieciątka tak szybko rosną że chyba w ubrankach i jedno i drugie dziecko mogłoby chodzic, czy nie? Musialabys sie umowic z żoną szwagra, że niejako wypożyczasz jej ubranka na czas, aż Twoj siostrzeniec lub siostrzenica do nich dorosnie... Ja nie widze problemu...

Powiedz że juz obiecałaś siostrze wcześniej, chyba że okaże sie że u siostry będzie dziewczynka wtedy możesz podzielić ubranka i te typowo chłopcowe oddać szwagierce...o ile w ogóle chcesz oczywiście.

Gość nie rozumiem w ogóle
jak można kogoś prosić o oddanie ubranek po swoim dziecku. Przecież takie rzeczy powinno się brać tylko wtedy, jak ta "darująca" strona sama to zaproponuje. Dziwię się, że ta szwagierka ma czelność sama się o to prosić.

Gość nie rozumiem w ogóle
Ja owszem, przyjmę ubrania po dzieciach znajomych, ale tylko wtedy, jak sami się mnie zapytają, czy nie chcę wziąć ..

Gość hyyyj
Powiec że juz dałas swojej siostrze.

Gość hahahhahhaaha
ja tez bym powiedziala, ze juz obecalam siostrze

Gość vtyhv6yv444
a ja nie widzę problemu - jeżeli różnica jest pół roku (a nawet nniej) - takie dziecko wyrasta z ubranek po 2 m-cach. Daj szwagierce - jej dziecko zdąży z tego wyrosnąć zanim drugie się urodzi...

Gość Jjjjjjjkjdfdffff
A zona szwagra to nie siostra??? Prowo !!!!!!! Ludzie przeczytajcie temat jeszcze raz

Gość hahahhahhaaha
tylko czy szagierka odda ciuszki, tak, by jej siostra mogla ich rowniez uzyc? :P to najwazniejsze pytanie :P

Gość niech wroci do ciebie
Jesli masz normalne relacje ze szwagierka, to mozesz powiedziec, ze "pozyczysz" a potem chcesz oddac siostrze. Wsrod znajomych mamy po jednym dziecku. Ja teraz bede miec drugie i jak dostaje cos od kogos, to potem zamierzam to spowrotem oddac, bo wiem, ze ten ktos jeszcze bedzie miec drugie dziecko i bedzie mu to potrzebne. Ot taka nie-pisana i nie-mowiona umowa. Nasz synek jest straszy niz innych i tak samo dzialalo. Wszystko co porozdawalam, wrocilo do mnie i teraz mam dla drugiego dzidziusia. I nikogo o nic nie prosilam- tak naturalnie kazdy postapil.

Gość niech wroci do ciebie
A jak relacje sa srednie lub boisz sie ze nie odda, to powiedz, ze juz dalas siostrze i po sprawie

Gość Prowo prowo prowo
Ludzie zona szwagra a nie szwagierka czyli siostra- co za tepaki- ten temat to test na inteligencje czy skumacie- nie skumaliscie tej prowo ?:/ o zgrozo :/

Gość ebvbeb
żona szwagra to żona brata jej meza tepaku

Gość Prowo prowo prowo
O zgrozo nastepny

Gość Sy-lw-ia-30
z szwagrem i jego żoną mamy dobre relacje ale jednak siostra to siostra i wolałabym jej oddac, a jednak nie mam az tyle tych ubranek żeby porozdzielac poza tym łózeczko jest przecież jedno. chce to wszystko pożyczyc siostrze żeby pózniej ona oddała mi dla naszego drugiego. A jak pożyczę jeszcze szwagierce to moje drugie dziecko będzie 4 w kolejce i ciuszki juz moga byc zniszczone. Tylko problem jest w tym że jak teraz jej odmówie a okaze się ze siostra będzie miala dziewczynkę wyjdę na zołze. Lubie ją i nie chce żeby sie obraziła. Mowa oczywiście o mojej rodzinej siostrze która rodzi w lipcu i zonie szwagra czyli żonie rodzonego brata mojego męża ktora rodzi za 2 mies

Gość ydgbxbhs
fdbhdx

Gość miaktoo
Chcesz dać ciuchy po swoim dziecku siostrze i chcesz , by Ci oddała dla Twojego 2 dziecka ??? Uważasz, że te ciuchy będą jeszcze do użytku ? Nie lepiej kupić nowe dla 2 dziecka ? Ja po moim dziecku ubranka raz używane już muszę wywalać, albo jak komuś oddam, to nie żądam zwrotu, bo do czego to się przyda takie sprane ? Dziwi mnie to Wasze oszczędzanie i przekazywanie ubranek na 10 pokoleń.

Gość bambarryla147
Do tych co krzycza ze prowo, a szwagier to nie moze byc brat meza????

Gość Przestan z tym provo... :)
Zona brata meza :)