Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MarzeOTym...

Marze o tym aby mieszkac w Koreańskiej Republice Ludowo-Demokratycznej

Polecane posty

Gość MarzeOTym...

I poswiecic zycie temu krajowi. Moze Wam sie to wydawac dziwne, ale trudno. Wszystko bym zrobila aby to marzenie spelnic. Mowie powaznie. Poprosilabym Ich o azyl tylko troche sie boje i nie mam zadnego konkretnego argumentu. Co by zrobic?

Gość robicie sobie z niej jaja
a ona może pyta na serio

Gość A myślałaś już o tym
jak tam wytrzymasz bez kafeterii?

Gość pucek25
Do MarzeOTym. - Jesli, jak piszesz, nie masz "zadnego argumentu" to znaczy, ze cala ta idea to chorobliwe upierdzielenie i nie zawracaj tutaj ludziom dupy. I nie jest to pierwszy raz. Zakladasz tu ten temat i nie czytasz rad, ktore inni Ci daja. Ty nie masz o tym pieknym kraju zielonego pojecia. Gdybys miala to bys nie pisala, ze nie masz zadnego argumentu.

Gość MarzeOTym...
Mam argumenty na to dlaczego kocham ten cudowny kraj i chcialabym tam mieszkac. Nie mam tylko na to dlaczego mialabym na takie szczescie zasluzyc...

Gość pucek25
A wiec widzisz, w Polsce jest prawie wszystko diametralnie inaczej niz w tym pieknym kraju. I oa sa Twoje argumenty. Na tej podstawie mozesz ubiegac sie o pobyt tam. Poniewaz wiem, ze marzysz o tym od dawna, czytalem Twoje poprzednie posty, domyslam sie, ze juz dawno zaczelas nauke ich trudnego dla nas jezyka. Radzilem Ci to juz dawno temu. Dlaczego zaczynasz nowy temat a nie kontynuujesz poprzedniego? On przeciez dotyczy tego samego marzenia. Dlatego mam duze podejrzenia co do szczerosci Twoich marzen. I jeszcze wieksze podejrzenia beda mieli Koreanczycy.

Gość MarzeOTym...
Od jakiegos roku. No ale z tego co pamietam to temat jakiejs innej osoby o Korei na ktoryms z forow typu kafeteria a moze nawet kafeteria, juz nie pamietam spowodowal, ze zaczelam sie tym interesowac. Jezyka sie ucze dopiero od pazdziernika :P Co ma ilosc zalozonych tematow do szczerosci? Moze tych tematow nie traktuje do konca powaznie, raczej tak, ze a nuz ktos napisze cos madrego, ale moje uczucia sa szczere. Akurat teraz wykonuje dosc monotonne zajecie, ktore musze wykonywac w domu wiec weszlam sobie i zalozylam temat, z innymi bylo podobnie. Nikt tam nie napisal nic sensownego, gdzies mi umknely. Koreańczykom moglabym udowodnic szczerosc moich uczuc jakby tylko chcieli...

Gość Trudno by ci było
pomijając inne systemy polityczne t w ogóle jest zupełnie inna kultura. Trudno się Europejczykowi odnaleźć.

Gość no to wypier... tam
co cię tu trzyma?

Gość a ja chce być biskupem
NFZ nie chce ci refundować leczenia u psychiatry, czy co???? Że co jakiś czas trujesz dupsko ta Koreą Płn?

Gość MarzeOTym...
Lubię takich kiciorów w chooja robić:D

Gość MarzeOTym...
teraz klęczę przed portretem Ukochanego Przywódcy i modlę się do niego żebym mogła zamieszkać w Korei Płn

Gość pucek25
Ja bylem przekonany, ze to byly Twoje posty. Jesli nie to przepraszam. Twoje marzenie jest bardzo unikalne i napewno jestes bardzo unikalna osobowoscia, dlatego nie przypuszczalem, ze jest jeszcze ktos inny. A swoja droga szkoda, ze nie probowalas nawiazac kontaktu z ta druga osoba. Moglby okazac sie bardzo cenny. Az dziwne, ze takiej proby nie podjelas. Ja bym to napewno zrobil. Nie dziwi mnie Twoja pasja i zainteresowanie tym krajem ale mieszkac tam to zupelnie inna sprawa. Ten kraj jest bardzo izolowany a wladze tego kraju bardzo podejrzliwe w stosunku do cudzoziemcow. Podejmujac decyzje trzeba zachowac duza ostroznosc. Znalem w przeszlosci ludzi, ktorzy podjeli decyzje wyjazdu do roznych egzotycznych krajow i wiekszosc z nich wrocila do Polski. Ich decyzje wyjazdu wynikaly z zainteresowania jezykiem, kultura i religia.

a ja chce być biskupem, nie trafiles Podszywy 18:59 i 19:07 koniec podszywania. Co do modlenia sie to i tak juz lepiej modlic sie do kogos kto przynajmniej istnieje niz jak np. tacy katolicy do tworow ludzkiej wyobrazni ;)

pucek25, byc moze byly moje, zalezy o ktore Ci chodzi :P Co do nawiazania kontaktu z ta druga osoba to trudno to zrobic bo widzialam tu tylko kilka jej postow i juz jej tu nie widuje. Wiem, ze mieszkac a pasjonowac sie to co innego. Co nie zmienia faktu, ze i tak chcialabym tam mieszkac z wszystkimi tego "konsekwencjami". Jestem tego pewna. A takze chcialabym moc cos dla tego kraju zrobic, zeby mial ze mnie jakis pozytek i zle mi z tym, ze jak na razie nie jestem w stanie niczego takiego zrobic.

'Co do nawiazania kontaktu z ta druga osoba to trudno to zrobic bo widzialam tu tylko kilka jej postow i juz jej tu nie widuje' i zapomnialam dodac, nawet nie jestem pewna czy to bylo na kafeterii, ale na pewno na ktoryms z forow w tym stylu :P

Gość atrea
Dlaczego akurat Korea? Nie byłaś tam nigdy, wieści o tym państwie są chyba tylko negatywne, co takiego pociąga Cię w Korei?

Gość może kiedyś ci się uda
tam zamieszkać. Ale pospiesz się bo niedługo koniec świata , ponoć jeszcze w tym roku

Gość hahahah, ci Koreańczycy
nawet nie wiedzą, że tu w Polsce ktoś tak do nich wzdycha :D

Gość kłykcik wiewióra
Ej, MarzeOTym... ledwo ze dwie godzinki temu na TVN24 krytykowali Ci Koreę Północną! Masz teraz szanse udowodnić swoją miłość, rozje... TVN! Za jednym zamachem pokażesz Korei Płn, że ją kochasz a i dla narodu polskiego zostaniesz bohaterką bo uwolnisz go od tego syfu! A tu Cię mogę nawet poprzeć, w TVNie właśnie naddawali na Koreę Północną, że rozwija program nuklearny. Co z tego, że USA posiada broń, którą mogliby rozwalić cały świat i wciąż się zbroi... oni mogą. Korea Północna, niech się ani nie waży! Jedyne do czego ma prawo Korea Północna to zrezygnować ze wszystkich swoich dążeń i nisko pokłonić się USA.

Gość do atrea
nie jestem autorką, ale to nie do końca tak, że wieści są tylko negatywne. W TV owszem są tylko negatywne, ale od tych co tam byli już niekoniecznie. Mój kumpel był tam 2 razy i twierdził, że ma zupełnie inne wrażenia niż głoszą media. Także myślę, że jak ktoś tam jedzie i nie jest nastawiony, że to piekło itd tylko jest otwarty na poznanie tego miejsca na ile się da to niekoniecznie przyniesie negatywne wieści.

Gość aha, tak gadasz, że
marzysz, a gdyby przyszli do ciebie ludzie z Korei Płn i powiedzieli "No to chodź zabierzemy cię do Korei na zawsze" to byś się w gacie posrała ze strachu :o

Gość Ave Korea
ja też bym tam chciał pojechać, ale tylko na wycieczke

Gość gfhgfhxgfhgfh
przynajmniej coś oryginalnego a nie kolejny temat pt "marze o mieszkaniu w usa"

Gość hehehe :D
ta osoba, która zakłada tematy o Korei Północnej na kafe mnie intryguje, chciałbym ją poznać :D