Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Petka1574

Nie wytrzymuję z moją babcią !!!

Polecane posty

To może wyda się dość ostre i nieprzyjmne ale najchętniej przyłożyłabym jej łopatą i własnoręcznie zakopała w ogródku. Jest nieznośna !!! Wiem, że starszych ludzi należy traktować z szacunkiem i mieć wgląd w to, że są wiekowi i mają swoje prawa ale ja przez tą wredną obrzydliwą babę przedwcześnie umrę na zawał serca. Traktuje mnie jak małolatę i wieczie rozkazuje co mam robić : Idź otwórz drzwi ! Wypuść koty ! Umyj dywanik ! Ja pier*** w takich momentach mam ochotę wyjść i już nigdy jej nie zobaczyć. Dodatkowo deprymujące jest to jak plotkuje na mojego ojca. To niewyobrażlane ! Nie dość, że dajemy jej dach nad głową, urządzamy pokój, w domu może robić wszystko co się jej żewnie podoba to ona jeszcze ma to wszystko w 4 literach. Rządzi się jakby była u siebie ! Do jasnej cholery ona moim zdaniem jest tu tylko intruzem. Np. niedawne zajście : Weszłam do kuchni i zaczęły mnie piec oczy bo ona oczywiście sobie cebulkę musiała obrać mimo, że wie iż jestem bardzo wrażliwa i odrazu z oczu płyną mi strumienie łez. Otworzyłam więc okno i na dosłownie na pół minuty wyszłam z kuchni. Wracam a tam okno zakmnięte a babcia udaje, że co złe to nie ona. No dobra to ja znowu otwieram te cholerne okno a ona wstaje i z wielkim wyrzutem na mnie, że mam nie otwierać tego okna bo jej kwiatek, który stał na parapecie zmarznie i nie rozkwitnie. W moim własnym domu nawet okna nie mogę otworzyć bez jej zgody !!! To chore ! Ja uszczypliwa nie jestem ale odpowiedziałam jej, żeby sobie tego kwiatka przestawiła na drugi parapet i znowu chciałam uchylić okno a ona stanęła i z ogromnym wrzaskiem i wściekłością na mnie , że jestem tak samo wredna jak ojciec i to chyba jest dziedziczne po czym z 10 min słyszałam jescze jak powtarza pod nosem głupia, wredna ! Co ona sobie myśli ! Gówniara ! Ja tu zasługuję na szacunek ! Jezu mi już sił brakuje. Ja mam jej dosyć, tata ma jest dosyć , nawet jej własna córka - moja mama już się do niej nie odzywa ! Co ja mam robić ? Gdy tylko ją widzę odrazu mi się nie dobrze robi. Ona nie zna żadnych podstawowych zasad higieny. A jaka ona oszczędna ... O Boże ... Nawet do mycia talerzy płynu do zmywania naczyń nie używa przez co zawsze muszę wszystko myć po niej. Cały czas ma brudne, tłuste, śmierdzące ręcę bo, przecież mydło tyle kosztuje, że to niemądre tyle mydła używać .... Myje się raz na miesiąc i cały jej pokój śmierdzi jakby to był chlew. Do mycia podłóg też płynu nie używa mimo że wszyscy jej to mówią i wiecznie upominają, bo przecież płyn do mycia podłóg tyle kosztuje a więc myje zwykłą wodą i śmierdzącym wilgocią mopem przez co podłoga jest matowa i nieładna. Ale to ona przecież najlepiej wszystko wie. A jakie ona ma fochy ! Jak małe 5-letnie dziecko. Jak tylko coś się jej niezpodoba to zamyka się wpokoju i potrafi bez słowa przesiedzieć tam całe 2 tygodnie oglądając seriale brazylijskie. Ale jak się jej to zazuci to ona oczywiście niewinna. Włącza jedynie telewizor po południu i ogląda 1 film i to wsyztko. Ha uwierzyłby ktoś ! Wiecznie ogląda seriale, cały czas nawet w nocy jak zchodzę do kuchni napić się. Ale ona jest oczywiście święta jak zawsze a my wszyscy jej szczerze nienawidzimy i życzymy śmierci. Choć w moim przypadku to by się zgadzało :(

Gość ś
starość jest straszna. dlaczego ludzie życzą drugiemu 100 lat. To jest straszne.ile lat ma twoja babcia bo jeszcze pewnie pożyje.

Gość jutrokto
Wygadałaś się? I co? Ulżyło ci? To teraz pomyśl, że ty też dożyjesz tego wieku. Daj ci boże, bez Altzhaimera i Parkinsona. I twoja rodzina też będzie czekać, żeby jak najszybciej cię zakopać. POWODZENIA. Może już im pomóż... Po co mają się z tobą teraz męczyć? Idiotka to gorzej niż stara MATKA

Gość UHAHHAA.....
HAHAHA USMIALAM SIE POPRAWIŁAS MI DZIS HUMOR, DZIEKI:-d

Gość SHDHD
och Ty masz jeszcze bajkę Nam babcia potrafi nas*rać obok sedesu i wszystko wymazać i mówi że to nie ona pod moja i męża nie obecność lazi po Naszym pokoju grzebie w rzeczach wiem bo zostawiłam nie raz telefon z włączona kamerą ale ona i tak twierdzi że to nie prawda kradnie mi fajki jak by nie mogła dać kasy żeby jej kupić. Nic nie robi trzeba jej podać wszystko pod nos i to wybrzydza nawet ostatnio chleb jej nie pasował bo nie jest z tej piekarni co ona lubi ja już przez Nią biorę tabletki uspokajające:(

Gość i po co walczysz z babcia
to fakt dziadek znosi smieci z smietnika pierdzi i pzy ludziach drapie sie po dupie a babcia wszystkich wyzywa od złodzieji wszystko jej kradna nawet tapete z sciany

Gość SHDHD
moja już się od 2 miesięcy nie kąpie jak mówimy żeby poszła bo naprawdę już się tego zapachu znieść nie da to mówi że nie bo jej się nie chce:(

Gość Kciukiem na chwile
Tylko pospólstwo i plebs trzyma babcie w domu, ja mam na to zbyt mądre flaki

Gość no i miej tu człowieku
dzieci ....... potem są takie właśnie zwroty nie rozumiesz że babcia jest stara i może mieć już demencję ? będziesz kiedyś matką potem babką i Ci powie wnuczka czy córka lub syn że smierci Ci życzy pamiętaj też będziesz stara ......... :o

Gość proste wyjście
rozumiem że twoi rodzice wzięłi babcię do siebie,a babcia jest złośliwa i wredna,znam to też tak miałam,babcia dostała taką wiązankę i zapowiedziałam że oddam do domu opieki,pomogło uwierz,moja pisała listy do rodziny że ja głodzę,w nocy waliła laską w ściany,koszmar,chciała aby posiłki gotować 3 razy na dzień najlepsze że lekarz którego wezwałam bo myślałam że babcia fiksuje powiedział że ona jest złośliwa,jednak zapytał czy chcę ją oddać na obserwację do psychiatryka,babcia to słyszała,po wizycie lekarza,moja babcia to anioł

Gość Na szacunek trzeba zapracować.
...siwe włosy i zmarszczki nie są gwarancją dobroci......pewnie była złośliwą suką w młodości ....do umieralni

Widać, że jest was za dużo w domu. U mnie w domu było podobnie. Po kilku latach babcia musiała się przeprowadzić. Jeśli przeszkadzają ci nawyki osoby z którą mieszkasz..a z czasem nawet przeszkadza ci to, że ona oddycha to niestety znak, że ktoś musi opuścić dom.

Gość gość
A co na trutkę na myszy nie stać. Bo nie rozumiem problemu. .., już nie powinno jej być i tematu też. Mogła się pomylić.

Gość gość
A moja ciagle mnie porównuje do innych i oczywiście wg niej gorzej wypadam w tym porównaniu, a cokolwiek mi się uda to bagatelizuje, za tu sukcesy inncyh podkreśla :O Np. moja koleżanka, która skończyła dziennikarstwo to ma przyszłość w telewizji, a ja skonczyłam prawo, więc bede miała gorzej z pracą itd...

Gość gość
Nie wiem ską bierze sie w starszych ludziach tyle jadu? Masakra... Nie we wszystkich bo znam bardzo przyjaznych starszych ludzi, ale znam tez i wrednych bez powodu

Gość gość
Mój mąz jest po 60-tce, a jest gorszy niż wszystkie tu opisane babcie. Co będzie dalej? Boże...