Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomidorek 85

Czy kazdy niemowlak????

Polecane posty

Gość pomidorek 85

Czy kazdy niemowlak , ktory sklada raczke w tzw fige z kciukiem w srodku ma mozgowe porazenie dzieciece? Wasze dzieci tak robily? Do ktorego miesiaca. Nadmienie, ze dziecko nie ma zacisnietych raczek caly czas, pediatra nie stwierdzila wnm.

Gość pomidorek 85
up

Gość moja córa
tak ściskała piąstki ale u nas świadczył to o wzmożonym napięciu mięśniowym.

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Moja tak robiła, nie pamiętam do kiedy, coś chyba 4 msc. Zdrowa jest jak rybka:)

Gdzie Ty to wyczytalas??? Nie wierze ze matki w dzisiejszych czasach są az tak .. glupie no !!!!!!!!!! Dziecko bedzie skladac ręce roznie nie wymyslaj choroby i porazenia mozgowego!! Boze....

dzieci ze wnm moga tak zaciskac piastki z kciukiem w srodku ...dzieki cwiczeniom rehabilitacyjnym poblem znika ... no chyba , ze to porazenie to wtedy mimo rehabilitacji nie da sie pozbyc tego ... ale napewno kciuk w piastce nie jest z gory przesadzeniem o mpdz.

Gość pomidorek 85
Aha, dzieki, no gdzie na forum dzis czytalam jakis wpis i sie wystraszylam, bo moj prawie 5 miesieczny synek tak robi... kciuk zamyka w 4 paluszkach. ale nie caly czas. Kilka - nascie razy dziennie.

Gość natmik
jej bez przesady. moja córeczka też tak robiła dosyć często i co z tego. zdrowa jest jak rybka

jesli dziecko zaciska kciuk + robi inne niepozadane rzeczy to moze byc wnm jesli po rehabilitacji ne moja dziecko sie zle rozwija ruchowo itd mozna podejrzewac mpdz ...ale sam kciuk o niczym nie swiadczy jesl reszta jest bez zarzutu

Gość pomidorek 85
dzieki.