Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xDmonikaxD

guz na jajniku

Polecane posty

Gość nie wiem jak to jest
ale ja mam torbiele na nerkach mój dziadek też je miał :o

Moja mama miala nowotwor jajnika(guz). Ginekolog uswiadomil mi, ze jestem w grupie ryzyka i co jakis czas bada mi marker ca125

nie przejmuj sie bo nawet nie wiesz co to za guz. Nie wszystko jest dziedziczne. Chodz do ginekologa regularnie i tyle.

Nie :) idz do dobrego ginekologa sie zbadac, powiedz mu jak wyglada sprawa i juz. Na poczatku zrobiono mi podstawowe badania tj. cytologie, usg piersi i narzadow rodnych no i ten marker. Po prostu musisz sie badac troche czesciej niz normalna kobieta :)

Gość ty sie teraz martw
żeby matka przeżyła a nie czy ciebie kiedyś tam cos trafi czy nie

No i skoro zrobili operacje to na 100% musial byc badany marker, wiesz jaki jest jego wynik? I czy to bylo tylko usuniecie guza(jajnika) czy calosci wlacznie z macica i wezlami chlonnymi?

lekarz mówił że to był po prostu guz i już miała stan zapalny i rope przy jelitach i macicy

nie wiem co z tym badaniem bo jest ogólnie zakaz odwiedzin w szpitalu bo jest grypa ale usuneli tylko ten guz no i tą rope

Dziwne to to wszystko. Przeciez przed taka operacja robi sie usg i lekatz dokladnie mowi co bedzie robil itd. No nic nie martw sie na zapas :) glowa do gory:)

no i robili ale ja nie wiem dokładnie co wyszło bo nawet dużo nie rozmawiam z mama tylko tyle co nieraz zadzwonie na 5 min ale ona cały czas śpi i odpoczywa i nawet nie ma siły na rozmowę więc wolę jej nie męczyć

Poki co nie mecz mamy i nie martw sie na zapas :) bedzie dobrze. Wiem, ze to takie oklepane, ale trzeba myslec pozytywnie :)