Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Granat w szklanym kubku

Agresywna po Zyrtecu !

Polecane posty

Mója córka ma 1,5 roku. Jest na coś uczulona, ale nie wiadomo ma co. Na testy za wcześnie więc dostaje Zyrtec od sierpnia ubiegłego roku. Na początku miała himery z tym związane, chodziła jak pijana, przewracała się itp. Później te skutki uboczne zanikały a raczej zmieniły się w nadpobudliwość, o której też w ulotce wspominają. Na koniec roku była lekko chora, przeziębiona, dostawała Clemastinum przez 14 dni i pediatra powiedziała, że jak to dostaje mamy nie podawać Zyrtecu. Po 3 tygodniach młoda znów zaczęła przyjmować Zyrtec i mamy teraz do czynienia z wybuchami agresji ( opisywane w ulotce jako rzadki skutek uboczny ). Córka szczególnie jak jej się coś nie podoba, albo jej się czegoś zabroni, rzuca tym co akurat ma pod ręką, albo co najgorsze klęka na podłodze i wali w nią głową, nosem, ewentualnie wali głową w ścianę ( mocno ). Potem oczywiście płacze. Nigdy w sytuacjach kiedy jak pisałam wyżej jak jej się coś nie podoba, albo zabroni, tak się nie zachowywała. Zawsze zrozumiała kiedy mówiliśmy NIE, a teraz ? Czy ktoś miał również do czynienia z Zyrtec'kiem i czy dzieciaki zachowywały się podobnie ? Dzięki ;)

Gość olk
Mój syn rok niecały rok temu brał zyrtec miał wtedy 1,5 roku ,niczego w zachowaniu jego dziwnego agresywnego nie było ,starszy kiedyś tam w życiu tez brał zyrtec i teraz właśnie bierze i tez normalne zachowanie znaczy tak jak zawsze .

Gość To dlaczego pomimo takich
objawów nic nie zrobiłaś ? Nie poszłaś do lekarza żeby przepisał coś na loratadynie? Ja tak zrobiłam u mojej córeczki. Moje dziecko wcześniej otrzymywało cetyryzynę w syropie ale potem lekarz doszedł do wniosku że loratadyna mniejsz szkodzi organizmowi i nie ma praktycznie skutów ubocznych .

Po tej przerwie dopiero 2 dzień ma taki objaw agresji, więc dlatego pytam i zastanawiam się czy to może być z tego.

Gość gość
Moja 15 miesieczna corka od kil,u dni zarzywa zyrtec w kropelkach. 2dni bylo dobrze, teraz jest nadpobudliwa, strasznie sie o wszystko wscieka a co najgorsze fatalnie spi w nocy. To nie wymysl ze dziecko takie jest- zanim zaczela przyjmowac zyrtec takiego czegos nie bylo. Moja corka tak reaguje na specyfiki antyalergiczne po ketotifenie tez tak bylo. Odstawiam jej zyrtec

Gość mama alergika malego
1.5 roku to nie za wcześnie na testy. Nie będą one jakieś super dokładne, ale spokojnie można zrobić testy z krwi, aby mieć mniej więcej orientację. Jeżeli dziecko źle reaguje na zyrtec, to porozmawiaj z lekjarzem, nie da np. claritine lub aerius czy xyzal.