Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość farbbbenka

NIE ZNAM SI NA FAROBOWANIU WŁOSÓW- PROSZĘ WEJDŹCIE KOBIETKI

Polecane posty

Gość farbbbenka

Mam ciemny kolor wlosow, ciemny brąz, bardzo ciemny, wlosy farbowalam raz w zyciu.. mam 21 lat. chcicałabym zrobic sobi taki kolor 1)http://www.voila.pl/388/91qj5/?1 2)http://www.voila.pl/389/zwio7/index.php?get=1&f=1 czy jest to mozliwe? uzyskac taki efekt za 1szym razem u fryzjera? wiem, ze trzeba byloby uzyc rozjasniacza ale nie wiem czy 1szy raz da mi taki efekt ? co myslicie??? nie znam sie, a chce cos zmienic

Gość dobra fryzjerka
zrobi fachowo za 1 razem

Gość farbbbenka
dziwne, kazdy mowi ze to niemozliwe... ze ani jeden ani drugi mi nie wyjdzie za 1szym razem taki interes oewnie sporo kosztuje...???

oczywiscie ze fryzjer zrobi Ci takie wlosy za pierwszym podejsciem, ale jesli masz ciemne wlosy i nalozy Ci na nie rozjasniacz to bedziesz miec suche siano, tego się spodziewaj. Kazdy kto rozjasnia wlosy z brązu ma suche i zniszczone wlosy.

Gość ujv6hy
Moim zdaniem jak najbardziej, ale musisz się liczyć z tym, że rozjaśnienie zniszczy Ci włosy.

farbbbenka, bo to zalezy od fryzjera moze nie chcą Ci wlosow niszczyć. A cena rozna, zalezy od miasta od salonu. Jak na moje oko i na moje stawki to 120 zł.

Gość tabsaaaaanty
tak apropos, to lepiej szampony koloryzujace uzywac ktore schodza teoretycznie po 28 myciach. Poniewaz, wlosy az tak sie nie niszcza jak od farby, wlosy sa lsnice, mozesz zmieniac czesciej kolor. Po farbie ciezko zdjac kolor, trzeba rozjasniac , co wiaze sie z tym ze zniszczysz wlosy. Mam tez ciemny kolor wlosow. Lepiej jak u fryzjera zrobisz. ale pamietaj ze mozesz wyjsc z sianem na glowie. Ciezko jest taki kolor uzyskac.

Gość farbbbenka
no ale przeciez tyle dziewczyn farbuje wlosy i ma nieraz piekne wlosy,, nawet jak z czarnego na blond przechodzą :(

Gość farbbbenka
no... a ja mam wlosy dosc dlugie i geste... i szmaponetka mi przeciez kolor nie wyjdzie majac praktycznie czarne wlosy

jesli rozjasniasz wlosy, to wybielacz wnika we włos i usuwa Twoj naturalny ronzowy pigment, tak samo jak ACE usuwa plamy z tkanin. Wyzera je. Wlos ( wybielony blond) jest przez to "pusty" w srodku, jak słomka, będzie się łamac i i będzie mieć otwarte łuski. Tak jest z kazdym wlosem ktory jest wybielony. Wez pod uwage ze wlosy są ciensze od nitek z ubrań. Wiec niszczone sa masakrycznie. Zeby tak zniszczone wlosy wyglądaly w miare ok, mozna je wyprostowac , co sprasuje łuski wlosa tylko na ten jeden raz ( sa laski ktore prostuja codziennie) ale w efekcie pod wplywem wysokiej temperatury te łuski będą juz wiecznie nie domknięte. Dziewczyny prostuja, nakladają maski, i odzywki i wszystko co wygladza wlosy dlatego ze są zniszczone- by wyglądaly dobrze. Juz powinnas się sama kapnąć ze to blędne koło. Najpierw niszcza wlosy a potem wywalaja kase by jednak jakos one wyglądały. Zdrowe wlosy nie potrzebuja zadnej chemii na sobie by wyglądaly zdrowo. Szamponetka nic na pewno Ci nie da, szamponetki slabo dzialaja poniewaz NIE WNIKAJĄ we wlosy tak jak farba, tylk osadzają sie na nich, to dziala na tej zasadzie.

mozesz sobie zniszczyc wlosy , Twoja decyzja oczywiscie jesli bardzo chcesz ten rudy to go sobie zrób wlosy zawsze odrosną ale będziesz mieć siano zobaczysz. Poza tym rudy barwnik to barwnik, ktory schodzi z włosów najszybciej z wszystkich kolorów, bedziesz miec odrost notorycznie i co miesiac bedziesz musiala farbowac.

Gość qeqwewqeqw
specjalisci od wizazu twierdzą, że nie powinno się zmieniac koloru włosów więcej niz o dwa tony, i to prawda. Jak widze te wszystkie blondynki zrobione na brunetki, i na odwrót to rzugac sie chce. A jak juz, to tez wzięłabym szmpon koloryzujący, bedziesz najwyzej robic częściej, i nie gorza ci ohydne odrosty