Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no nie moge mooge

nie moge przytyc, mam niedoczynnosc tarczycy

Polecane posty

Gość no nie moge mooge

biore psychotropy ( po których sie tyje ) a i tak mam niedowage :( to chore :( co moge jeszcze zrobic??

Gość ixyyyyyyyyyyy
zazwyczaj to przy nadczynnosci ma sie za niska wage wspolczuje, a dlugo bierzesz leki?

Gość no nie moge mooge
wiem :/ powinnam tyć na potege bo nie dośc ze niedoczynnosc to jeszcze psychotropy ( specjalnie prosilam o takie po ktorych sie duzo tyje) niedoczynnosc wyszla niedawno wiec jeszcze jej nie lecze a psychotropy biore juz 8 mcy :/ i nic

Gość Aniołku mój
Oddam Ci 15kg mojego tłuszczyku :)

autorko nie bierzesz psychotropow !!!! tylko hormony :O Tez mialam problem z tarczycą i nie przytyłam. Teraz mam 25 lat i Bogu dziękuje za tę niedowagę bo wszystkie matki i kolezanki mają grube tyłki a ja jestem szczuplutka :)

Gość kvlmgn
możesz zrobić : - nalewke bursztynową przepis znajdziesz w necie, - nosić naszyjnik z bursztynów, - jeździć do kopalni soli wieliczki -jeździć nad morze, - stosować w kuchni sól morską jako przyprawe do dań - zrobić badanie TSH i iść z nim do endokrynologa,

Gość mrówka85563
jakie te psychotropy brałas?

Gość kvlmgn
Autorko w jakiej miejscowości mieszkasz i z jakieich miejscowośći wywodzą się twoi rodzice i dziadkowie czyli gdzie mieszkali i gdzie się urodzili ?

Gość kvlmgn
pytam o miejscowości ponieważ chcę dojść do informacji o stężeniu jodu w powietrzu

Gość no nie moge mooge
substancja czynna tych leków to chlorowodorek mianseryny ja mieszkam w krakowie, a moi dziadkowie maja litewskie pochodzenie

Gość mrówka85563
może Lerivon? ja miałam po nim ogromny apetyt :) ale szybko przestałam go brać z innych powodów

Gość mrówka85563
a w czym ci przeszkadza niedowaga? czy ma to może dla ciebie znaczenie estetyczne?

Gość no nie moge mooge
lerivon tez miedzy innymi ale i zamienniki ;) a dlaczego przestalas go brac? przeszkadza mi bo ta niedowaga wynosi az 10 kg wg bmi :(

Gość slodkawisnia
ja tez mam niedoczynnosc, moja kolezaka tez ma niedoczynosc (bardzo duza) a jestesmy szczuple. Trzeba bardziej o siebie dbac i czasami chodzic glodnawym spac.

Gość mrówka85563
przestałam brać, bo potem całe dnie chodziłam zamulona, do niczego takie funkcjonowanie, ale dobrze po nim się spało ja nie lubię takich zamulaczy

Gość mrówka85563
spora ta niedowaga, ile masz cm i kg, o ile mogę spytać?

zacznij ćwiczyć aby mięśnie się rozrosły to przytyjesz. co wiecej przytyjesz ttam gdzie chcesz ;)

Gość no nie moge mooge
172 cm 47 kg :/

Gość kvlmgn
niedoczynność tarczycy to choroba spowodowana niedoborem jodu w org. Rodzina Korwinów chorowała na Tarczyce dlatego ze ten królewski ród Korwinów wywodzi się z Węgier, czyli kraju który nie ma dostępu do morza!

Gość ja mam niedoczynność
na początku kiedy zaczęłam brać leki, schudłam 15 kilo w ciągu miesiąca, to był koszmar. Po dwóch latach jak poziom TSH mi się ustabilizował zaczęłam tyć i to mocno. Musisz się nauczyć tej choroby. Jak zaczynam tyć to biegnę robić badania, bo to znak, że należy zmienić leki. Osoby, które chudną przy niedoczynności mają zazwyczaj za dużą dawkę leku. Kiedy robiłaś badania?

Niedoborem jodu z powodu upośledzenia pracy tarczycy, są różne odmiany tej choroby. Ja mam tę najgorszą bo to choroba autoimmunologiczna i mój organizm atakuje tarczyce (choroba hasimoto), zrób oprócz tsh i t-3 i t-4 jeszcze badanie na anty ciała. To bardzo ważne.

Gość qeqwewqeqw
przy niedoczynnosci się własnie tyje, więc jesli juz to masz nadczynnosc... i nie ma czegoś takiego jak psychotropy po których się tyje lub nie, bo kazda osoba jest inna. Je tez kiedyś brałam antydepresanty, i po np. efectinie schudłam chyba ponad 5 kg, mimo że większosc osób niby tyje

Gość no nie moge mooge
jak moge miec nadczynnośc skoro mam za wysokie tsh, badania robione w tym tygodniu

Gość kjrbtke
Ja mam niedoczynność tarczycy i chorobę hashimoto, mam 25 lat, 164cm, ważę 51 kg, mogę jeść ile wlezie, nie tyję nic, jestem w stanie nosić spodnie, które nosiłam na początku liceum. Także nie wmawiajcie dziewczynie, że na pewno nie może mieć niedczynności, tylko nadczynność. Każdy organizm jest inny jeden przytyje, drugi schudnie, a trzeciemu waga się nie zmieni.

nie prawda, jeśli są za mocne leki przy niedoczynności to się chudnie. Biorę leki od 10 lat, codziennie i raz mocno chudnę a raz szybko tyję.

Gość autorko ty nie odróżniasz
skoro chyda jestes jak szkapa to nie do konca masz niedoczynność, przy niedoczynności typowej byłabys gruba jak pulpet i tyłabyś z powietrza. Przy nadczynności wygląda się jak anorektyk. Jakie masz wyniki badań?

Gość kjrbtke
autorko ty nie odróżniasz - coś sobie wkręciłaś/łeś, przeczytaj mój post i jeszcze raz pomyśl, zanim napiszesz coś równie bzdurnego

Gość no nie moge mooge
tsh- 6,12 tych dodatkowych jeszcze nie robilam