Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość byla_emigrantka

Typowa polska uroda

Polecane posty

Gość byla_emigrantka

Hej zapraszam do dyskusji na temat typowej polskiej urody i mody. Mieszkalam paręnascie miesięcy za granica /w USA/ i bylo tam calkowite pomieszanie z poplataniem roznych narodowosci. Jednak każdy z góry wiedzial ze jestem z Europy, zakladal Niemcy czy Czechy /mam nordycki typ urody/. Choć my widzimy spore różnice między Niemkami i Polkami dla nich to wszystko do jednego wora wrzucić jak dla mnie wszystkie latynoski- grube ciemne wlosy, pelne usta, niskie, większe pupcie i nieważne czy to Kolombia czy Argentyna. Wracając jednak do nas, jak widzicie typowa polska dziewczyne lub chlopaka? Czy wciaz aktualne jest ze typowa polska (slowiańska) uroda to blond wlosy, wysoki wzrost, niebieskie lub szare oczy? Po obserwacjach ja doszlam do wniosku ze teraz typowa polska dziewczyna lub facet jest średniego wzrostu, raczej szczupli, oczy zwykle w kolorze szarym,niebieskim, rzadko zielone lub brązowe,skóra cienka i jasna, usta czesto wąskie i bezbarwne, nos średni i chudy, brwi cienkie, wlosy teraz zwykle wystepuja w kolorze ciemno blond,popielaty blond lub jasny brąz, zwykle sa proste i cienkie (poludniowcy mają takie gęste wlosy) Polska dziewczyna zwykle nie wie nic o modzie czy stylu, choć wszystkim sie tak wydaje :D np. powiedzmy ze cool i oryginalne bylo mieć styl szmatlawca to po miesiącu wszystkie nastolatki już tak wygladaly (np. podarte jeansy, trampki itd..) co jest cool i nowe to do razu wszystkie to maja i znowu są nudne. Oczywiście nasze sklepy nie pozwalają nam na ogromny wybór stylów itd. wszystko jest na jedno kopyto, ale to także wina powszechnej nietolerancji. Latwo jest sie narazić na śmieszność czy wygląd suki (np. biale kozaki, och nie! ) Niezależnie od przyczyn Polka na tle innych narodowości nie grzeszy tendencja do wyrafinowanego czy oryginalnego stylu. Tak wiec zastanawiam sie... jak to możliwe ze to wlaśnie te dziewczyny sa ladne? każda na wlasny sposób. Z opisu mogloby wynikać ze to jakieś male potworki a sa takie ladne... a np. latynoski z opisu piękne, seksowne, kobiece wygladają szaro przy typowej Polce! Dziwi mnie to bardzo, ale taka jest prawda. Wiem ze zaraz polowa osób mi napisze ze to nie prawda bo ,,ja i moje koleżanki mamy pelne usta i grube wlosy" ale to nie o to chodzi.

a ja widze to tak ze nawet w pl na skutek mieszania sie genow i nalecialosci z roznych stron pojawia sie bardzo duzo roznych typow urody - zdecydowana wiekszosc w obrebach urody eropejskiej - ale zroznicowanie znaczne od powiedzmy wygladu poludniowca az po daleki Ural

nie chodzi o kolor włosów czy oczu, bo można farbnąć a kolor szarozielononiebieski zmienny jest, raczej o rysy twarzy, Polki mają twarz wyrazistszą i wielowymiarową, a np finki bardziej płaską ale za to wysokie czoło i ładnniejszą cerę włosy i oczy, zaś szwedki są wysokie i smukłe z długimi nogami, podczas gdy Polki raczej małe, krępe z szeroką płaską dupą i krótkimi nóżkami Jestem już tak długo za granicą że rozpoznam na km bez pudła, to się nie da nauczyć, trzeba załapać w ciągu długiego czasu

Gość zusalalala
moj maz Amerykanin rozpoznaje Polki natychmiast,ja tak nie potrafie.Stare i mlode,od razu wie.

Gość obiektywna_anka
1.Wygląd. Najczęściej łysa głowa lub krótko obcięte włosy (angole mówią że to nasza fryzura narodowa) blada twarz,jasne włosy,jasne oczy najczęściej słowiańskie czyli niebieskie lub szare. 2.Ubiór. Najbardziej popularne to bluzy i kurtki marki Lonsdale i Everlast lub z emblematami ulubionych klubów piłkarskich. 3.Szeroki chód i trzymanie rąk jakby się niosło arbuzy pod pachami.