Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1Nananana1

NIE WIEM CO POCZĄĆ.

Polecane posty

Gość 1Nananana1

Do pań, które nie korzystają ze słoiczków - same gotują niemowlętom. Od czego zaczynałyście? Moje dziecię nie toleruje słoiczków. Póki co wiem, że nie mogę marchewki, a mogę szpinak, ziemniaka i banany z morelami. Chciałabym sama gotować, bowiem wszystkie słoiczki zawierają w składzie marchewkę... Od czego zaczać? Czy mogę np jutro zrobić wywar na wołowinie, dodać kaszy jeglanej i zblenderować? Czy np jakiś produkt glutenowy wrzucić do tego szpinaku? Nie wiem co począć.

możesz dać ziemniaka pora szpinak pietruszkę cukinię dynię. Dużo zależy od wieku dziecka. Zup nie robi się na wywarze tylko dodaje się ugotowane mięso które trzeba ugotować osobno. Kasze lub ryż też można dodawać.

Gość a ile dziecko ma?
miesięcy?

Gość 1Nananana1
Ma skończone 5 miesięcy.

Gość 1Nananana1
Dynia właśnie też odpada - wysypka. :/

Gość no tak pocieszajcie sie wzajem
ja zaczynalam zupelnie od czego innego mianowicie ryzu.oczywiscie miksowalam go na papke.mozna dodac swojego mleka lub m zeby nie byl taki gesty

Gość jugo
zaczynasz od wprowadzenia samych warzyw, mięso dopiero po ok. miesiącu. tak jak ktoś napisał - mięso gotuje się oddzielnie i dopiero dodaje do ugotowanych warzyw. możesz dawać ziemniaka, dynię, szpinak- poczytaj skład tych słoiczkowych dań i dawaj te same warzywa poza marchewką.

Gość 1Nananana1
.

Gość dokładnie najpierw warzywa
potem owoce na koncu mieso i ryby .Nie korzystasz ze schematu żywienia? pediatra nie mówi Ci w którym miesiącu co wprowadzać? Jest w ogóle zasada że np dzieci na piersi nie powinny miec wprowadzonego innego pokarmu wcześniej jak w 6 m-cu Te na mm w piatym. doucz się, poczytaj na necie a nie udawaj kretynki.Moje dziecko i dzieci znajomych jedzą wg tego http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/karmienie-i-dieta/2011/tabela-rozszerzania-diety-niemowlaka.aspx