Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co jest lepszym wyborem?

Dziewczyna prosta, ale kochająca, czy wyrafinowana, ale przebiegła?

Polecane posty

Gość Co jest lepszym wyborem?

Lepiej zawrzeć na dobre i na złe związek z dziewczyną, prostą, niezbyt inteligentną, niewykształconą, ale dobrą czy z nieco egoistyczną wykształconą inteligentką, dla której związek to zabawa i coś tymczasowego? Bo moim zdaniem lepsze to drugie, przynajmniej ciekawe wspomnienia zostaną

Gość znaczy sie nie kochasz zadnej
bo miłosc nie zna wyrachowania kochasz kogos takiego jaki jest bez zastanawiania sie

Gość marlooner25
a po chooj komus w domu na stałe tępa niewykształcona idiotka? co to za atrakcja niby? chyba lepiej byc samemu

Gość znam kobiety które brały za
mężów kolesiów po średnim badz nawet zawodówkach one same miały wyższe i dobra prace rzadkie to ale Oni bardzo sie starali moze nie w jakis wyrafinowany sposób ale na swoje mozliwosci i co najwazniejsze byli/sa WIERNI nie zawsze za wykształceniem musi isc w parze szczęscie to żaden wyznacznik partner ma byc pracowity i wierny

Gość Nie ma dobrych wyborów...
...ale prosta i niewykształcona może szczerze i wiernie pokochać, podczas gdy ta egoistyczna inteligentka się pobawi, ale zakocha - niekoniecznie.

Gość uiuopl;
a po chooj komus w domu na stałe tępa niewykształcona idiotka? bo taka wychowa ci dzieci i bedzie z toba do konca a ta wyrafinowana to nawet pralki nie włączy bo tipsika złamie i przyprawi ci rogi z pierwszym lepszym potem nie swoje dziecko bedziesz chował :p

Gość do znam kobiety które brały
partner powinien byc tez inteligentny, lotny, oczytany, elokwentny i miec poczucie humoru. a kobieta wyrafinowana to nie blachara z tipsami, a elegancka kobieta z klasa

Gość marlooner25
co ty pierdzielisz. wierność sama w sobie nie jest zadną nadrzędną wartoscia w związku. co mi po tym, ze np wezmę jakiegos garbatego trolla, którego osobowość mnie doprowadza do szału, ale za to jest wierny jak pies i wpatrzony jak w obraz? jaka to dla mnie atrakcja? i że jest pracowity w machaniu łopata za najniższą krajową:(

Gość marlooner25
ja bym nie chciała, żeby moje dzieci wychowywała tepa baba co nie potrafi zliczyć do trzech.

Gość marlooner25
i nie widziałam nigdy zeby jakaś "wyrafinowana" kobieta z jakąś tam klasą miała tipsy. chyba nie rozumiesz znaczenia tego słowa:)

Gość senza silvi
nigdy z niewyksztalcona idiotka, sa jak alergia na wszystko

Gość a ja uwarzam rze
Z wyrafinowana ale przebiegla sie nameczysz a ona i tak cie kopnie w dupe - nie ludz sie ze sie z toba ozeni! zabawi sie a potem z podkulonym ogonem wrucisz do tej prostej bo tylko ona cie bedzie chciala!

Osoba przebiegła też może kochać, a miłość tej głupiej może być barszo infantylna...i upierdliwa.

tak, ale autor tutaj podkreśla, że z tą drugą, wyrafinowaną, nie ma szans na związek - tylko co najwyżej upajający romans, po którym zostaną wspomnienia... i nic więcej.

bo to jeden z tych tematów gdzie już w pytaniu jest podpowiedź który typ należy wybrać. Czyli do charakteru z góry dodane jest zachowanie, przedstawione jako pewniak.

No właśnie, ale rozpatrzmy to w kategoriach: "który z tych dwóch typów kobiet lepiej nadaje się do długiego związku, na dobre i na złe" - nie lepsza prosta ale pewna? niż fascynujący króliczek, którego wiecznie trzeba łapać, aż w końcu i tak ucieknie? Dla mnie jako kobiety logiczne byłoby, gdyby facet wybrał tę pierwszą.

Gość gość
Ja związałem się z dziewczyną po zawodówce. Jest świetną krawcową. Imponuje mi tym, że ma taki praktyczny zawód. A najważniejsze jest to, że jest śliczną i zgrabną oraz jednocześnie wartościową dziewczyną. Mamy o czym rozmawiać i nigdy się z sobą nie nudzimy. Oglądają się za nią inni faceci, nawet mój szef. Moi kumple mi jej zazdroszczą. Mam wielką satysfakcję z tego powodu, że nikt oprócz mnie nie może jej mieć. Miałem nosa, że podczas studiów nie oglądałem się za koleżankami z uczelni, a związałem się z krawcową z mojej miejscowości.

Gość gość
Przeciez dziewczyna, dla ktorej związek to coś tymczasowego nie bedzie chciała sie wiązać na dobre i złe . Po za tym co złego w tym, że dla kogoś związek to zabawa ? - ważne, aby w życiu dobrze się bawić, a bawić można się też z mężem.

Gość gość
Zdecydowanie 2

Gość gość
Bo?

Gość gość
nic nie wiecie o życiu, taka prawda:P

Gość gość
Konkretnie kto nie wie nic o życiu? Ty dużo za to wiesz - ile lat jesteś w związku znawco życia?

Gość gość
Tę, która kochasz a jak nie kochasz żadnej, to co za różnica? I tak ją zostawisz dla tej, która pokochasz.