Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kskkskskksksks

Mam problem ze skórą rąk która..

Polecane posty

Gość kskkskskksksks

jest bardzo wysuszona i co dziwniejsze, przesuszenie pogarsza się wieczorem. Żadne kremy ani balsamy nie pomogły. Nie pomogły też zabiegi na ciepłej parafinie. Nie wiem co mi dolega. Skóra rąk jest bardzo sucha ale swędzenie z przsuszenia oraz zaczerwienienie pojawia się wieczorem. Obecnie jak patrzę na swoje dłonie to wyglądają jak palce 80 latki (palce). Problem zaczął się kiedy urodziłam córkę. Może jakaś mama spotkała się z podobnym problemem? Dodam że od niedawna przesuszenie tak bardzo się pogłębiło że pękają mi opuszki palców (robią się rysy które pękają a to boli okropnie). Skóra opuszków jest szorstka i nie mam właściwego czucia w dotyku. Koszmar i nie wiem co z tym zrobić. Problem trwa dwa lata.

Gość stendi
Moja mama tak miała i okazało sie,ze to egzema :/

Gość stylish29
spróbuj jakis tlusty krem (dermosam tlusty okolo 12zl, ziaja oliwkowa tlusty do twarzy okolo 4zl albo masc z witA okolo4zl) nasmaruj gruba warstwa na noc i zaloz bawelniane rekawiczki- jesli tak owych nie masz to zastepczo rekawiczki welniane. powinno pomoc. jesli nie pomoze to dermatolog.

polecam Cetaphil - kupisz w aptece. genialny na dłonie :)