Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Landfil

Chcę być dawną sobą

Polecane posty

Gość Landfil

Mam 17 lat rok temu wyjechałam do większego miasta by kontynuować średnią szkołę muzyczną.Początki były trudne to jednak jest nieuniknione ale zdążylam się z tym oswoić. Zawsze byłam dusza towarzystwa , zabawna , smiałam się , nie miałam problemów z nawiązywaniem nowych znajomości , przychodziło mi to z łatwością.Niedawno uswiadomiłam sobie że zaszła we mnie ogromna zmiana , nie udzielałam się za duzo towarzysko , przestałam patrzeć na wszystko pozytywnie , przyczyna jest jasna próbowałam się upodobnić do dziewczyn chodzących w najmodniejszych ciuchach po szkole ale mi się to nie udawało, może się już w tym pogubiłam , znajomi od początku nie przywiązywali do mnie zbytniej uwagi, byli , odeszli .Zastanawia mnie to czemu tylu ludzi zwierzało mi się a później tak olało ? Zależało mi ,starałam się wypruwałam flaki by jakoś pomóc.Zauwazyłam że te najbardziej rozchwytywane przez towarzystwo dziewczyny lecą na takie które się najbardziej wyrózniają w tym fałszywym tłumie .Samoocena mi spadła najniżej jak tylko jest to mozliwe , gdy o tym myslę dostaję histeri i nie mogę się opanować , tak jest co wieczór i przy kazdej okazji kiedy wyczuję samotność , jest mi bardzo źle z tym, mimo że otacza mnie duża ilość przyjaciół ,ale co mi z tego skoro oni sa daleko odemnie a nie będą czekać tygodniami na mnie az wrócę , żyją swoim zyciem , czuję że oddalam się od wszystkiego , w mojej głowie plączą sie dziwne mysli , coraz częściej odmawiam spotkań ze znajomymi a gdy już jestem w większym towarzystwie jestem cicha, ale nie dokońca i jak to mówią '' zyję w swoim świecie '' . Czy powinnam się leczyć u psychologa ?

Gość Landfil
Dodam równiez że mam fobie na punkcie tego co pomyslą sobie o mnie ludzie

Gość ksjkjsdsl
jestem troche starsza od ciebie ale mam podobny problem, przeprowadzka do wiekszego miasta, w szkole sami "dziani" ludzie, najnowsze gadzety, wlasne piekne samochody, najmodniejsze ciuchy.. z nikim nie moge sie dogadac, czuje sie mniej wartosciowa niż oni przez to ze nie mam tyle pieniedzy (wiem ze to glupie).. siedze ciagle w domu i wspominam jak to bylo fajnie gdy jeszcze mialam sporo znajomych, chodzilam na imprezy itd. teraz to nawet z lozka mi sie nie chce wylazic a kontakty z ludzmi to jakis koszmar