Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

toniaaa90

ciąża a tabletki- proszę o pomoc

Polecane posty

biorę jakiś czas tabletki, pierwszą z nowego opakowania zażyłam 6.01 i pech chciał że w poniedziałek 7.01 zapomniałam (nie wiem jak ;/), zorientowałam się we wtorek jak miałam wziąć kolejną, na ulotce przeczytałam że jeśli to pierwszy tydzień i przerwa nie była dłuższa niż 12h to należy wziąć dwie (normalną i zaległą) więc tak zrobiłam, stosunek miałam dokładnie z 11 na 12, kolejny po jakiś 3-4 dniach, dalej już nie pamiętam dokładnie, za każdym razem zabezpieczaliśmy się z chłopakiem prezerwatywami, wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę więc okres powinnam dostać wt/śr, ale przez kilka ostatnich dni czasami pobolewało mnie w podbrzuszu, trochę jak od jajników a od wczoraj mam kłucie w okolicach lewego jajnika( głownie przy zginaniu) a do tego też mam kłucie w lewym sutku. wiem że może to śmieszne jak szczegółowo wszystko opisuję i że może przesadzam ale zaczęłam czytać o bólach jajników i wyskoczyła ciąża i wiadomo zaczęłam panikować, powinnam się martwić?

Gość o matko co za brednie
przezywasz:D skoro piszes ze zabezpieczaliscie sie, to co ty druga Matka Boska, ze wiatropylna?? zazylas TABLETKE A WYRAZNIE JEST NAPISANE, ZE MASZ NA TO 12H.

w sumie to przyjęłam dwie tabletki następnego dnia ale wszystko wg ulotki :) mam nadzieję, że wszystko jest ok i przesadzam ale zdarza mi się panikować jeżeli o to chodzi