Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwertyuiop[[[[[

Poardzcie co dawac jesc ???? prosze wejdzcie

Polecane posty

Gość qwertyuiop[[[[[

Co podawac 5 mc niemowlakowi do jedzenia aby nie miało takich zaparc?? Zaczelam od niedawna rozszerzanie diety córce ale niestety zaparcia!!! Robi twrade bobki :( steka i robi sie czerwona, ale nie płacze i wydusi kilka ciemnych bobkow. Mała jest na mm wypija 4 razy na dobe 180ml w poludnie zupka jarzynowa cos 120g max, tarte surowe jablko wieczorem i raz na dzien 100ml herbatki ulatiwajacej trawienie. Poradzcie cos, bo zaparia trwają już około 3 tyg. :( jak zrobiłam 3dniową przerwę w zupkach mała zrobiła kupkę fajną. Dodam, że podaję BioGaię.

Gość qwertyuiop[[[[[
UP

Witam myślę że te zaparcia mogą być spowodowane własnie BioGala mój synek właśnie po nich miał zapracia jak odstawiłam wszystko wróciło do normy. Pomaga też suszona śliwka chyba nawet jest w słoiczku

Gość qwertyuiop[[[[[
podaje sloiczkowe, ale chce zaczac sama gotowac... mowisz biogaia moze zapierac, podawalam malej lacidobaby w saszetkach z herbatka i jak pojawily sie zaparcia a cjcialam podawac probiotyk to kuzynka mi doradzila wlasnie zeby biogaie kupic, jej dzieciom ponoc pomagal ale sprobuje odstawic i zobaczymy ;)

Gość ojtam ojtam
ja ci polece tak - wyeliminuj gotowana marchewke - ryż - jak dajesz kaszke to daj kukurydziana, herbatka na trawienie co dziennie a nie co tydzień, moga tez byc soczki typu bobofrut z marchewką ale świeżą, jabłkiem, śliwką, winogronami no i podstawa probiotyk ja polecam dicoflor 30 w kroplach - boi gai nie używalam i słoiczki z gerbera suszone śliwki ale nie te z jabłkiem tylko same

Gość zacznij podawać
startą surową marchewkę albo sok świeżo wyciśniety z marchewki

Gość fgfgtfhhhhhhhhhh
Ale to chyba normalne, że przy rozszerzeniu diety są zaparcia. Organizm musi się przyzwyczaić do nowych rzeczy. A jak zaczniesz mu podawać jakieś herbatki, śliwki itp na rozluźnienie stolca tak już bez tego nigdy normalnej kupy nie zrobi. Rób jej rzadsze te zupki, więcej wody, dużo picia, świeżego jabłka..

Gość ikq
najlepsze sa suszone sliwki. z gerbera kupuje, sa po 5 miesiacu