Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ja19898989898

KOBIETKi, co sadzicie o LA MER?

Polecane posty

Go艣膰 dfdfgh
Zastanwia mnie sk膮d si臋 bior膮 takie debilki jak autorka tematu naprwd臋 trzeba miec mie膰 ostro nasrane w garze zeby wierzy膰 偶e krem za 500 z艂 pomo偶e :O

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 novitas
Ostatniej wypowiedzi chyba nawet nie trzeba specjalnie komentowa膰 bo autorka sposobem pisania sama si臋 przedstawi艂a. Jakim prawem obra偶asz inne osoby nie znaj膮c ich. Skoro kto艣 pilnie si臋 uczy艂 i ma teraz dobr膮 prac臋 w kt贸rej dobrze zarabia to jego sprawa czy wyda na krem 500z艂 czy 1000z艂. Ciekawa jestem co powiesz o osobach , kt贸re 500 z艂 potrafi膮 wyda膰 w ci膮gu miesi膮ca na papierosy? Skoro jeste艣 zazdrosna , 偶e kogo艣 sta膰 na taki krem to zamiast ubli偶a膰 innym we藕 si臋 lepiej do pracy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lubie to ....
novitas, sloiczek nawet jak jest porcelanowy (nie napisalam, ze plastikowy i znam ten krem, wbrew termu co myslisz), to ulatniaja sie z niego te najdelikatniejsze substancje (szczegolnie przeciwutleniacze), dlatego kremy powinny byc w opakowaniach bardzo szczelnych, a nie takich, ktore maja duza powierzchnie zetkniecia z powietrzem. czyli fiolka z dozownikiem albo chociaz tubka. jezeli jestes zadowolona z efektow nawilzenia po tym krewmie to bardzo sie ciesze. ten krem na pewno jest dobrym nawilzaczem i jezeli mialas cere zniszczona nieodpowiednimi, podrazniajacymi kosmetykami, ktore odstawilas, to teraz niepodrazniona i nawilzona skora wyglada lepiej. ja tylko pisze, ze to nie jest krem cud i po kazdym dobrze sformulowanym nawilzaczu skora bedzie przyjemna w dotyku i dobrze nawilzona. tradzik rozowaty nie polega nie bierze sie z zatkanych porow, wiec na niego i tak nie potrzeba kwasu salicylowego (bo ten jest do odetkania porow przy zwyklym tradziku).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 novitas vel ja19898989898
spieprzaj robic reklamy na inne fora , tak si臋 sk艂ada ze wiem jak firmy kosemtyczne reklamuja TU swoje rzekome wynalazki . eot

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 novitas
呕al mi Was dziewcz臋ta bo tyle w Was z艂o艣ci ,偶e hej. Nigdy nie u偶ywa艂am podra偶niaj膮cych krem贸w bo byle czego nie kupuj臋 moja droga bo sta膰 mnie na dobrej jako艣ci kosmetyki.Poza tym swoje wcze艣niejsze wypowiedzi kierowa艂am do osoby , kt贸ra ma problemy z tr膮dzikiem r贸偶owatym a nie ze zwyk艂ym. Gdyby艣 u偶ywa艂a tego kremu to mog艂yby艣my porozmawia膰 , a takie gdybanie 偶e Tobie si臋 co艣 wydaj臋 to jest bezsensu. Anastazjo widzisz chcia艂am pom贸c a tu od razu ataki na kogo艣 kto lubi dba膰 o siebie. Jak b臋dziesz mia艂a chwilk臋 to napisz czy uda艂o Ci si臋 zdoby膰 pr贸bk臋. Najbardziej to rozbawi艂 mnie tekst z t膮 reklam膮 he he.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 novitas tylko si臋 nie posraj
bo wida膰 偶e a偶 ci 偶y艂ka ma艂o nie p臋knie tak si臋 produkujesz na temate tego goowna :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lubie to ....
novitas, ja nie pisze do ciebie ze zloscia, wrecz odwrotnie :) podraznic skore mozna nawet bardzo drogimi kosmetykami, jesli maja zly, podrazniajacy sklad. np. marki takie jak lancome, chanel, i. in. w podobnej sferze cenowej, maja moc produktow, ze wlos sie jezy parzac na ich potencjalnie podrazniajacy sklad. to co pisze, to nie jest gdybanie, tylko oficjalne informacje na temat skutecznosci kosmetykow. kazdy krem, nawet najdrozszy, bedac w otwieranym sloiczku traci swoje drogocenne przeciwutleniacze i inne lotne substacje, po czym staje sie po prostu przyjemnym nawilzaczem :) jesli twoja skora potrzebowala nawilzenia oraz odzywienia, to krem ci pomogl. i fajnie, ale rownie dobrze pomogl by ci inny nawilzajacy krem, lecz jesli lubisz ten i cie stac, to uzywaj sobie i niech ci bedzie milo :) ja tylko stwierdzam neutralne fakty o kosmetykach, nie komentuje preferencji uzytkowniczek. chce takze przestrzec dziewczyny, ktore mysla, ze jak krem tyle kosztuje i jest taki jedyny w swoim rodzaju, to jest to krem cud. poniewaz krem cud nie istnieje ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 deirdeeee
Nie zauwa偶ylam "produkowania si臋" novitas, natomist zauwa偶y艂am jej rzeczowe wypowiedzi i kulturalne, czego nie mozna powiedzie膰 o wypowiedziach, u偶ywaj膮cych wulgaryzm贸w. Je艣li mam do wyboru wypowied藕 merytoryczn膮 i dobrze uargumentowana a wypowied藕 kogo艣, kto u偶ywa s艂ownictwa z rynsztoka, to wybior臋 t臋 pierwsz膮. Zdecyduj臋 sie na ten krem. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 novitas
Dzi臋kuj臋 bardzo za poparcie deirdeee i dzi臋kuj臋 za porady lubie to... ja napisa艂am tylko swoj膮 opinie na temat kosmetyku, kt贸ry naprawd臋 mi pom贸g艂. Mam po prostu bardzo delikatn膮 i wra偶liw膮 cer臋 i tylko osoba , kt贸ra te偶 ma tak膮 mnie zrozumie. Poj臋cie o kremach mam bardzo du偶e i nie mia艂am na my艣li , 偶e co艣 co jest bardzo drogie musi by膰 super gdy偶 sama si臋 o tym przekona艂am. Mam znajomego , kt贸ry pracuje w firmie kosmetycznej i dzi臋ki niemu testowa艂am kremy warte nawet 2500z艂 za sztuk臋 i cudami nie by艂y. Poza tym ka偶da cera jest inna tak jak ka偶da kobieta i jednej s艂u偶y zupe艂nie co艣 innego ni偶 drugiej. Forum polega na wzajemnej wymianie opinii i poszanowaniu wypowiedzi drugiego cz艂owieka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anastazjaaaaaaa
novitas, chamy s膮 niestety wsz臋dzie i nic si臋 na to nie poradzi, szkoda psu膰 sobie nerw贸w na takich.. :) do dziewczyn , kt贸re uwa偶aj膮 ,ze to jest reklama - nikt wam nie ka偶e tutaj kupowa膰 krem贸w za 600zl, istnieje przecie偶 co艣 takiego jak pr贸bka i same mo偶ecie sobie to wpierw przetestowa膰 i przekona膰 si臋 czy dany krem jest dobry czy nie, nie wydaj膮c ani grosika. NIe wiem po co si臋 tak prujecie, chyba po prostu wam si臋 nudzi i chcecie pomarudzic. A do Lubie to... - tez nie uwa偶am, 偶eby w og贸le istnia艂 krem-cud, ale zawsze b臋dzie jaki艣 kt贸ry b臋dzie nam ku temu najbli偶szy. Dla niekt贸rych jest wlasnie takim prawie cudem La mer. Dla mojej siostry takim cudem jest tylko i wylacznie krem niveaa i maslo shea ktorymi sie smaruje od 10 lat i teraz w wieku 30 lat ma piekna cere. MI natomiast nivea i maslo w ogole nie sluza. Szkoda, bo tez bym chciala tak malo na kosmetyki wydawac. A jesli La mer bedzie dla mnie ok to wydam na to 600 zl, mimo ze wiem, ze nie jest warty swojej ceny, na pewno powinien byc chociaz o polowe tanszy. No ale ktory krem z wyzszej polki naprawde jest warty swej ceny?? wiadmo,ze tu chodzi glownie o firme. Ja testuje rozne kremy, do tej pory nie mam swojego kremu-cudu. Taki ktory bedzie mnie nawilzal a zarazem nie sprawial,ze budze sie rano ze sciagnieta twarza czy z jakimis niespodziankami. (wynajduje mase probek - od Ziaji do chanel, siostra mi nawet czasem jakies z zagranicy przysle i nic!) Wyprobuje teraz La mer, z nadzieja ,ze on i nawil偶y i uspokoi, a jak nie to trudno.. szkoda ,ze tyle kosztuje ale co zrobic :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anastazjaaaaaaa
aha, ale najpierw oczywiscie pojde po PR脫BK臉, zeby nie bylo,ze ja teraz ja tu robie jaka niby reklame...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewcia1981cmokk
Ja uzywam tego kremu od ponad roku, jakis spektakularnych efektow nie widze, tzn. zmarszczki ktore zrobily mi sie wczesniej pod wplywem roznych czynnikow ni eznikaja,ale mam wrazenie, ze nie pojawiaja nowe. NIe mam tradzika rozowatego ,ale za to mam cere bardzo sucha, wymagajaca solidnego nawilzenia. Tutaj krem spisuje sie znakomicie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak tak ....
deirdeeee vs novitas .... skoncz juz sie osmieszac bo bardzo latwo cie zdemaskowac, piszesz tu pod kilkoma nickami. ale coz pracuj dalej...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 girlinthesupermarket$
glupie jest samo oceniane kosmetyku po skladzie, nie uzywajac go. patrzac tylko na sk艂ad nic tak naprawd臋 nie wsk贸racie bo nawet kosmetyki przeznaczone do waszej sk贸ry idealne z wspania艂ym sk艂adem mog膮 wywo艂a膰 u was cho膰by reakcj臋 alergiczna lub wysuszenie sk贸ry tak wi臋c nie oceniajcie kosmetyku po tylko po sk艂adzie tylko po prostu powiedzcie,ze cena tenu kremu wg. mnie jest nieadekwatna do sk艂adu a nie rzucacie si臋 z pazurami na osobekt贸ra wypr贸bowa艂a ten krem. PO za tym tez wiadomo,ze nie ma co zwracac uwagi na reklame nawet jesli taka jest, tylko samemu sie testuje. Kupuje sie probki i sprawdza!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lubie to ....
hahaha! dobrze sformulowany kosmetyk NIGDY nie wywola reakcji alergicznej, nawet na wrazliwej skorze. moze w jakis super odosobnionych przypadkach, ale i to nie powinien. dlatego wlasnie sklad sie liczy. dla mnie licza sie fakty naukowe potwierdzone niezaleznymi badaniami, a nie opinia jakiejs osoby, ze jej sie przyjemnie jakis kosmetyk uzywa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lubie to ....
a juz wysyszenie skory to moze spowodowac tylko kosmetyk o BARDZO zlym skladzie, z alkoholem na ten przyklad.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lubie to ....
a cena 600zl bylaby nieadekwatna nawet do kosmetyku o bardzo dobrym skladzie i w szczelnym opakowaniu ;) tak czy inaczej, kazdy ma prawo wydawac na kosmetyki tyle ile chce jak mu to sprawia przyjemnosc :) tylko nie odrzucajmy jednak faktow ....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 girlinthesupermarket$
moja droga, to nie sa zadne fakty. Piszesz,ze taki kosmetyk o super dobrym skladzie nie ma prawa NIGDY nas uczulic. Zdziwilabys sie, ile ja rzeczy o tych niby naturalnych ,super skladach przetesowalam a rezultaty byly takie, ze chodzilam z opuchnieta twarza ponad tydzien. Testowalam tez wiele kremow z AA, ktore niby nie powinny nikogo rowniez uczlac, a jednak mi nie sluzyly w ogole. Do jednak sie zgdzoe u CIebie,ze wazne jest ,aby kosmetyk mial odpowiednie opakowanie. Te wszystkie sloiczki sa bardzo nie praktyczne. A tak na marginesie - masz swoj ulubiony taki krem do twarzy, o takim super skladzie ktory cie nie uczula a zarazem jest w opakowaniu ,ktory nie dopuszcza do utniania sie skladnikow..?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lubie to ....
majac na mysli sklad nie mam na mysli reklamy ;) tylko skladniki, ktore jeden po drugim poddane sa niezaleznej (od producenta) analizie naukowej. kosmetyki naturalne, a szczegolnie niby naturalne, to zadna gwarancja na dobry sklad! wrecz przeciwnie - wiele naturalnych skladnikow ma bardzo podrazniajace wlasciwosci. kosmetyk o dobrym skladzie to nie jest jednoznaczne z kosmetykiem produkowanym przez marke niby dla alergikow. odnosnie ostaniego pytania - nie, nie mam takiego jakiegos jednego ulubionego idealnego kremu. tak samo jak nie ma kremu cud ;) wyprobowuje rozne rzeczy, ratuje sie jak moge, czesto jade na probkach. mam np. idealny (jak dla mnie puder), ale jesli chodzi o krem, to uzywam co dostepne, nie zawsze kremy, ktore maja b. dobry teoretycznie sklad nadaja sie dla mnie, ze wzgl. na rodzaj skory i klimat w ktorym zyje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lubie to ....
piszac, ze sie nie nadaja dla mnie, nie mam na mysli, ze uczulaja, czy podrazniaja, czy przesuszaja, tylko ze po prostu nie sa dla mojego rodzaju cery.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 novitas
Chcia艂abym zaznaczy膰,偶e kluczowym czynnikiem , kt贸ry prawdopodobnie sprawia 偶e ten krem tak dobrze dzia艂a jest trzymiesi臋czny proces fermentacji. Anastazjo jak b臋dziesz sz艂a po pr贸bk臋 to we藕 sobie te偶 jak b臋d膮 mieli pr贸bk臋 Decleor harmonie bo swego czasu te偶 mi pomaga艂 i nie jest tak drogi chyba co艣 ko艂o 250z艂. Dla tych co szukaj膮 super zabezpieczonego kremu to niedawno wyszed艂 z Adermy Exomega DEFI. Dzi臋ki specjalnie skonstruowanemu zamkni臋ciu podobno jest bardzo higieniczny itd. Czy to prawda nie wiem. A co s膮dzicie o kremach BB bo zastanawiam si臋 nad kupnem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 monikia167
krem ten mimo, ze skladniki ma takie same jak wiekszosc innych tanszych kremow, to liczy sie sama emulsja, koszt jej wytworzenia, a w przypadku drogich kremow sam koszt wytworzenia tej emulsji jest wysoki, by krem owy mial lepsze wlasciowosci przy tych samych skladnikach w porownaniu do 'odpowiednikow' Drogie Panie! dlatego tyle kosztuje,choc przyznaje ,ze jest troche za drogi, no ale w koncu firma musi na czyms zarobic...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jejejejeje
ja wlasnie lubie ten krem i uwa偶am,ze cena jak najbardziej jest uzasadniona ze wzgl臋du na to w jaki spos贸b ten krem si臋 przygotowuje. Ale nie polecam go osobom z cera tlusta, bo takim moze szkodzic ze wzgledu na parafine w skladzie. Ja osobiscie przy suchej twarzy nie wyobrazam sobie uzywania innego kremu niz la mer!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jejejejeje
CREME DE LA MER DLACZEGO JEST TAK DROGI? Stworzony w latach 70. Creme De La Mer to hit w艣r贸d gwiazd i remedium na wiele problem贸w sk贸rnych. Krem stworzony przez dr Maxa Hubnera w celu leczenia poparze艅 wcale nie ma specjalnych sk艂adnik贸w, a przez wielu por贸wnywany jest do kremu Nivea! Za co w takim razie (opr贸cz presti偶u) p艂acimy? Beauty news 22 pa藕dziernika 2012 1. Wyselekcjonowane algi Te zawarte w Creme De La Mer zbierane s膮 r臋cznie z Kolumbii Brytyjskiej w Kanadzie. Robotnicy delikatnie wyci膮gaj膮 z wody tylko te, kt贸re p艂ywaj膮 po powierzchni. Opr贸cz alg do kremu dodawane s膮 tak偶e popularne sk艂adniki, kt贸re mo偶esz znale藕膰 w wielu innych kremach minera艂y (wap艅, magnez, potas, 偶elazo), witaminy: C, E i B12, olejki z cytrus贸w, eukaliptusa i s艂onecznika czy olej sezamowy. 2. Fermentacja Chemik i kosmetolog Will Buchanan przeanalizowa艂 sk艂ad kremu i stwierdzi艂, 偶e sk艂adniki do wyprodukowania 30 ml s艂oiczka kosztuj膮 jedynie oko艂o 50 z艂otych (a nie 500!). Si艂膮 kremu nie s膮 jednak sk艂adniki, ale powsta艂y z nich silny kompleks The Miracle Broth. Powstaje on w 4 miesi臋cznym procesie bio-fermentacji alg, a wykorzystywane s膮 do niego fale d藕wi臋kowe, identyczne jak te morskie. Huber w ci膮gu tych 12 lat przeprowadzi艂 ponad 6000 eksperyment贸w i jeszcze bardziej udoskonali艂 ten rewolucyjny proces fermentacji. Dzi臋ki temu krem nawil偶a, regeneruje, dzia艂a przeciwstarzeniowo i leczy problemy sk贸rne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jejejejeje
zrodlo - realbeauty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anastazjaaaaaaa
novitas, dzeiki za rady, ale Declaour mi nie sluzy. Dostalam wczoraj natomiast probke LA mer wczoraj. MOje wrazenia po nocy jak na razie sa srednie, skora jest dobrze nawilzona ,ale i tak obudzilam sie z lekko czerwona, ciepla twarza. Ale zobaczymy jeszcze. Nie chce mi sie tylko tego rytua艂u przeprowadza膰 z rozcieraniem kremu w palcach zanim sie go nalozy na twarz..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 novitas
Jak s艂aby efekt to stosuj na dzie艅 i na noc bo ja musia艂am tak zrobi膰. Zobaczysz po tygodniu efekty to b臋dziesz zadowolona.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kurdeczko
na dzien radzisz dziewczynie stosowac krem BEZ FILTRA? swietna rada, dziekuje postoje :o a te fermentowane algi to jeszcze moglbyby miec potwierdzenie naukowe, a nie ze estee lauder sobie zarabia na reklami ;)

Udost臋pnij ten post