Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mysterious_

Problemy z wagą :(

Polecane posty

Witam . Mam 17 lat, mam 169 cm wzrostu i wagę 43 kilogramy .. Bardzo chciałabym przytyć ale nie mogę . Do 15 roku życia miałam dosyć widoczną nadwagę , wyglądałam jak przysłowiowy " pączek w maśle " . Postanowiłam przejść na dietę, zaczęło się od ograniczenia słodyczy itp . Po jakimś czasie zaczęłam "omijać " posiłki , później przestałam jeść mięso tłuszcze ( w każdej formie ) . Doprowadziłam się do stanu tragicznego , teraz się trochę pozbierałam .. ważyłam 35 kilogramów .. Nie umiem jeść , mam jakąś chorą barierę psychiczną nie do złamania . Nie chcę iść na terapię .. Proszę o jakieś rady, od czego zacząć . .

Gość olkijuhy
Psychoterapia. Sama sobie nie pomożesz, ktoś musi Cię poprowadzić.

Gość olos34
Najlepiej od jedzenia... tu nei ma filozofii zadnej, musisz po prostu jesc regularnie miimum 3 posilki dziennie w tym jeden cieply. Jak sobie to zakodujesz, stanie sie rutyna i sie przyzwyczaisz. Inaczej mozesz nawet umrzec. Zdajesz sobie chyba z tego sprawe?

Gość olos34
Postaraj sie choc t 4-5 kg jeszcze nabrac. jedz tez warzywa i owoce bo na pewno masz anemie. Mialam taki etap, ze nie moglam nic przelknac z powodu depresji, tez sporo wtedy schudlam (choć nie tak ekstremalnie jak ty). Czułam sie coraz słabsza i postanowilam ze bede jadla nawet jesli bede musiala to robic na sile. Wiem, że lustro pokazuje ci co innego niz bys chciala, a el popros kogos np. zeby ci zrobil zdjecie - wtedy zobaczysz jak naprawde wygladasz.

Gość olkijuhy
@olos34 Chcesz dobrze, ale nie zdajesz sobie sprawy z tego jak to jest mieć tego rodzaju zaburzenia. Problemem nie jest to, ile się je, ale to, jakie emocje to wywołuje w człowieku. Z tym trudno jest sobie poradzić nawet przy pomocy lekarzy, a co dopiero samemu.