Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

królikov

Sztokholm w weekend.

Polecane posty

jakie miejsca do zwiedzenia polecilibyście najbardziej? mam na myśli między innymi: galerie, muzea, knajpy, parki, katedry, itp? :)

Gość sliwkawkompocie
ja bylam tylko w goteborgu ale wiem ze ten system dziala równiez w stockholmie: kupuje sie karte na 24 lub 48 godzin (wychodzi duuuuuzo taniej niz pojedyncze wejsciowki) i ta karta upowaznia do darmowej komunikacji miejskiej oraz wejsc do roznych miejsc typu muzea galerie parki rozrywki itd itp. Dostaje sie oczywiscie pelny opis wszystkich atrakcji, niestety brakuje j. polskiego. My zaczęliśmy od godzinnej wycieczki objazdowej autokarem i po takiej przejazdzce juz wiedzielismy co chcemy ogladac. i proponuje zaczac np w piatek popołudniu, karta ważna przez 48h wiec do niedzielnego popołudnia a robią sie z tego 3 dni na zwiedzanie, bo wiadomo że nie kazdy da rade zwiedzac non stop 12h

dzięki :) są jakieś maszyny gdzie można kupić te karty, czy są one dostępne w zwykłych sklepach/kioskach? a koszt takiej karty to wydatek mieszczący się w granicach 50e? :)

Gość oho, jedziemy do krainy
blondynów :classic_cool:

zupełnie innym...? chcesz ich zabić? :classic_cool:

a może jedziesz na spotkanie sponsorowane jak nasze celebrytki...? :classic_cool:

proszę się nie podszywać :classic_cool:

wręcz przeciwnie. chcę 'odrodzić'. co prawda nie szwedów, ale samą siebie... i to za ich pomocą. :classic_cool:

brzmi ciekawie. no i dobrze, że nie zmarnujesz swoich manipulacyjnych talentów :classic_cool:

owszem, nie zmarnuję. lecz przyznać muszę, że robicie mi tak zwany 'off top', co do tematu ma się nijak, bez obrazy. :) :P

wybacz tę kłopotliwą nierzeczowość, ale nie jesteśmy przyzwyczajeni do innego poziomu :classic_cool: poza tym chyba nie sądziłaś, że uda Ci się pogawędzić na tytułowy temat ot tak, bez słowa wyjaśnienia :classic_cool: ­ już nic nie mówimy :classic_cool:

teraz to już wszystko zaprzepaszczone. muszę założyć nowy temat! ale to nic, bo i tak jestem zadowolona, że wciąż o mnie pamiętasz :classic_cool: i powiem Ci nawet, ze jesteś mile widziany w 'rujnowaniu' moich kolejnych tematów :classic_cool:

no przecież obiecałem, że będę pamiętał :classic_cool: o Twoim 'rujnującym' oświadczeniu też nie zapomnę (żebyś Ty z kolei nie zapomniała o mnie) :classic_cool: ­ dobrej nocki i samych cennych wieści o Sztokholmie :classic_cool:🖐️

Gość Sztokholm w wiikend
W Sztokholmie warto zobaczyć Skansen. Piękny klimat dawnych dziejów + skandynawskie zwierzaki, taki mini zoo;) Opis tutaj: http://lakris.pl/skansen-w-sztokholmie/ Polecam również świetne muzeum statku Vasa, najstarszego, tak zachowanego statku na świecie, informacje i zdięcia z muzeum: http://lakris.pl/muzeum-vasa-w-sztokholmie/