Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z kitkiem

**** zasypianie...... z kitkiem****

Polecane posty

Gość mama z kitkiem

moja2-letnia córcia przyzwyczaiła się, że zasypiając musi trzymać mojego kitka ( a właściwie włożyć palec między gumkę a włosy) -siada do mnie na kolana, przytula się, wkłada rączkę w kitka i wtedy zasypia i zanoszę ją do łóżeczka... Budzi się też w nocy i "chce kitka". Nie mogę jej odzwyczaić... Zawsze jak próbuję, to kończy się okropną awanturą, płaczem, łzami... Jeśli chcę ją położyć do łóżeczka to nie mogę jej zostawić, bo wstaje (raz już wypadła przez barierki więc jestem przewrażliwiona na tym punkcie). Macie jakieś rady?? Jak ją oduczyć? Żadne tłumaczenia nie pomagają, a moje włsy są w połowie powyrywane i połamane...

Gość aha123456
a z kitka lalki probowalas? zawsze mozesz się na krotko sciąć:)

Gość mama z kitkiem
podnoszę...

Gość mama z kitkiem
próbowałam,. nie działa. Na krótko wyglądam jak... lepiej nie powiem :)

Gość peruke jej kup
z kitkiem :P

Gość mama z kitkiem
żeby to było takie łatwe... A ja npraqdę mam z tym problem, bo mała nie chce zasypiać w łóżeczku, tylko ciągle kitek i kitek... No i z reguły budzi się ok 3 w nocy i śpi ze mną do rana, połowę tego czasu trzymając za kitek...

Gość aha123456
kurcze a moze przyczep sobie takie cos jak przypinala Marcysia ze Złotopolskich (jesli wiesz o czym mowię:) ) , jak zasnie to odepniesz

Gość ghdhgtdhgf
przetnij gumkę, pokaz i powiedz jej ze zjadly myszy i nie ma kitki

Gość mama z kitkiem
nie mam pojęcia co przyczepiała bo nie oglądałam :) Gumkę już przecinałam ,chowałam, itd - nic nie działa, wieczorem awantura. Raz postanowiłam być twarda i nie robić kitka tak długo aż zaśnie. Była 1 w nocy a córcia dalej nie spała, płakała, marudziła że chce kitka. Jak tylko chwyci go do rączki, od razu zasypia, momentalnie....

Gość 938232gthg
no to jak nie będziesz konsekwetna w swoich decyzjach to corka zawsze bedzie wszystko placzem wymuszac. albo nie dajesz, pobeczy dwie noce i przestanie, albo mecz sie dalej. twoj wybor.

Gość aha123456
w takim razie tez uwazam ze musisz byc konsekwentna skoro nic nie dziala, trudno pomęczycie się max kilka nocy , tylko pomysl jak to zaprocentuje w przyszlosci:)

Gość to ja ci powiem autorko
juz ci ktos tu podpowiedział dobre rozwiazanie. kup sobie sztuczna kitkę - na allegro z pewnoscia jest cos takiego. doczep do swoich włosów, niech widzi ze to nosisz. a w nocy jak zasnie to odczepisz i miała bedzie sobie spała z kitkiem :) heh moja crócia póki co jest na etapie wyrywania i szarpania za moje włosy - uwielbia jak sie jej kładzie głowke na brzuchu i ona sobie tam szarpie a ma dopiero 9 miesiecy. mam nadzieje ze mojego kitka nie bedzie chciała :P

Gość mama z kitkiem
to ja ci powiem autorko - oj nie przyzwyczaja bo będziesz miała ten sam problem co ja:) Niestety należę,do "miękkich mamusiek" i każdy płacz powoduje u mnie wyrzuty, więc robię jej tego kitka jeśli go tak potrzebuje żeby zasnąć...

a nie ma swojej kitki? niech sobie wsadzi palec pod gumkę w swojej kitce

Gość mama z kitkiem
nie znosi być czesana, kilka razy udało mi się zrobić jej kitka, ale zdejmuje go po 5 minutach... A ja m połowę włosów do ramion a połowę do miejsca gdzie jest gumka :) bo ciągnąc wyrywa mi je .. wiem, że powinnam powiedzieć stop! ale jestem chyba za miękka, martwię się, że poświęcam jej za mało czasu (praca), więc chcęj jej wszystko dać i wynagrodzić moją nieobecność nawet głupim kitkiem, jeśli to jej potrzebne....

Gość grtrhytrhjyjy
to skoro jej chcesz wynagrodzic kitkiem, to po co zakladasz temat na kafe jak pozbyc sie tgeo problemu? niech ci dziecko powyrywa ostatnie włosy, mała bedzie szczesliwa a ty dalej będziesz głupią matka, taka jaka jestes teraz

Gość Nie rozumiem cie
Chyba tak naprawde ci sie to podoba. Dwojka moich dzieci mialy podobne przyzwyczajenia. Starsze wkladalo mi reke pod bluzke zeby potrzymac cysia przed zasnieciem, raz nalozylam obcisly golf i sie skonczylo, musiala wsadzic reke pod swoja bluzke co szybko jej sie znudzilo. Mlodsze lapalo mnie za wlosy az pewnego dnia obcielam na krotko i nie mialo za co lapac. Na szczescie swoje wlosy mialo dluzsze wiec problem minal. Mi wlosy odrosly - tobie tez odrosna jesli naprawde chcesz zmiany to innego wyjscia nie widze! Aha, i za szwrpanie za wlosy powinnas ja karac - klaps po lapie i sie oduczy. Pozwolilas wejsc dziecku na glowe i uwierz ze to bedzie trwalo i trwalo jesli czegos z tym nie zrobisz.

tak to jest jak się dziecko przyzwyczaja do spania z rodzicami :O... Sama sobie autorko w stopę strzeliłaś tym krokiem, zobaczysz jak ciężko będzie Ci teraz dzieciątko oduczyć, a raczej dopiero nauczyć samotnego spania....

Gość G.o.ś.ć
Zrób kitkę lalce, zwiąż gumką lub frotką i powiedz dziecku, że lala chce spać i ma kitkę, włóż ten paluszek tak, jak lubi.