Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nyjanka

schudnac i zadbac o zdrowie

Polecane posty

Gość nyjanka

Od dzisiaj zaczynam dbac o siebie, znaczy zdrowo sie odzywiac. Przytylam strasznie. Waze 93kg, wzrost 167cm. Od jakiegos czasu boli mnie kregoslup, mam zadyszke wchodzac po schodach i cos mnie kluje w okolicy mostka. Mysl, ze to nerwobole (tak sobie to tlumacze, bo obsesyjnie mysle, ze jak sie tak bede dalej zazerala slodyczami i junk food to mi sie cos stanie). W sobote spotkalam sie z moja przyjaciolka, nagadala mi, ze jak tak dalej bedzie to bede sama i zalosna. No to jej pokaze, albo bardziej sobie, ze potrafie o siebie zadbac. Trzy lata temu wazylam 69kg, wszystko na mnie pasowalo, i bylam z siebie zadowolona. Teraz przemykam z pracy do domu i nie mam ochoty na towarzyskie spotkania. Zalosne! Bede tu prowadzila swoj dziennik i moze to badziej zmobilizuje mnie do dzialania. Od dzisiaj zaczelam: rano polknelam witaminy i wypilam kawe z mlekiem, na lunch zjadlam kostke twarogu, popilam druga kawa z mlekiem. Zaraz wypije szklanke kombuchy. Na obiad zaplanowalam gotowane brokuly i dwa jajka na twardo, z owocow zjem jagody. Jak bede dalej glodna to mam jeszcze troche kefiru w lodowce. Mam nadzije, ze wystarczy do jutra (musi).

Gość baileys coffee
Nie popijaj witamina kawa bo kawa w duzym stopniu zmniejsza przyswajalnosc witamin i skladnikow odzywczych . Po drugie z witamin warto brac tylko witamine D3 ( dostarczenie jej z pozywieniem w odpowiedniej ilosci jest niewykonalne ) i omega 3 jesli nie jadasz ryb . Reszte witamin masz w zoltku jaja , oprocz witaminy C , dlatego warto jesc duzo warzyw . Po przekroczeniu 40 roku zycia lub przy wyczerpaniu fizycznym mozna przyjmowac koenzym q 10 ,ktorego produkcja w organizmie spada po 35 r.z.( lub jesli sie przyjmuje statyny na obnizenie cholesterolu to tez trzeba brac koenzym q10) .

Gość nyjanka
Ok, dzien drugi: waga 92kg. Wczoraj poszlo dobrze, trzymalam sie wyznaczonego plany. Najwazniejsze to sie czyms zajac wieczorem, zeby nie myslec o jedzeniu. Dodatkowe dzialania podjete w celu zadbania o siebie: wieczorem maseczka rozjasniajaca i po niej olejek rozany, dziala cuda!!! Plus manicure i od razu czuje sie lepiej! Te witaminki to nie w tabletkach, od sierpnia zeszlego roku codziennie rano pije Amazing Grass Green SuperFood Drink Powder plus lyzeczke camu camu (super zrodlo wit. C). Polecam! Dzisiaj rano wedle obietnicy witaminki, teraz popijam kawe z mlekiem. Na lunch zaplanowalam serek bialy, na obiad upieke piers z indyka plus brukselka albo cukinia.

Gość ula+30
gówno ci ta pseuda dieta da:P jak nie ruszysz dupska! nie zrej sztucznych witamin pij zdrowe soki, robione z domu! ja chodze 3 x w tyg. na basen pływam 60 min żabka krytą, kraulem, na plecach planuję zwiększyć do 5 x biegam lub po śniegu chodzę szybko 2 H jem warzywa i owoce nie chudnę ale w miare zyje zdowo

Gość nyjanka
Dzien 3: waga 90.9kg Rano witaminy, w pracy kawa z mlekiem, na lunch zupa grzybowa. Na obiad planuje pieczona piers z kurczaka i brokuly. Plus kilka truskawek. Idzie dobrze, bo mam co robic w pracy i w domu. Motywacji dostarcza mi zawartosc szafy.