Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość After_hourrrrr

Koszt wysyłki listu poleconego piorytet do Niemiec

Polecane posty

Gość After_hourrrrr

Witajcie. Mam do Was takie pytanie. Jako, że nigdy nie korzystałam z usług poczty to ni wiem co i jak. Potrzebuję wysłać listem poleconym priorytetowym do Niemiec koszulkę. Chodzi mi tu o wysłanie jej w takiej większej niż zwykła kopercie bąbelkowej. Waga to pewnie max. do 0,5 kg ewentualnie 1kg ale raczej 0,5kg. Ile kosztuje wysłanie takiego listu poleconego do Niemiec oraz jak to jest z jego szybkością dostarczenia i czy w ogóle dojdzie? Może ktoś też wie ile kosztuje taka koperta bąbelkowa na poczcie? I proszę powiedzcie jak to się wysyła, trzeba jakieś znaczki kupić, zważyć ta kopertę z przesyłką czy jak? Sorry za takie pewnie śmieszne pytania ale nie miałam jeszcze okazji nic wysyłać.

Do pół kilograma: ekonomiczny: 16,30 priorytetowy: 20,60 0,5-1kg: ekonomiczny: 26,60 priorytetowy: 34,60 Koszt koperty bąbelkowej na poczcie ("takiej większej") to od ok. 1,50 do 3zł w zależności od rozmiaru. Musisz wypełnić potwierdzenie nadania na poczcie, wpisując dane swoje oraz adresata. Znaczki przyklei pani w okienku albo da Ci do przyklejenia. Również pani go zważy w okienku. Dojdzie mniej więcej w ciągu ok. 5 dni roboczych.

Gość After_hourrrrr
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Pozdrawiam