Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bambusowamamax

Co potrafia Wasze 1.5 roczniaki?

Polecane posty

Gość bambusowamamax

Wiem,ze kazde dziecko rozwija sie własnym tempem,ale jestem ciekawa co potrafi wasze dziecko...

Gość nie chce mi cie czytać
robić sweter na drutach

Gość dsdzsasas
świetnie mówi i bardzo dużo rozumie, a tak poza tym to chyba nie wyprzedza jakos rówieśników

Gość 1234951154564676
świetnie mówi, tzn co mówi już? zdaniami już mówi?

Gość dsdzsasas
mówi świetnie jak na 1,5 roczne dziecko:) mówi zdaniami i bardzo dużo; odmienia końcówki, posługuje się 3 czasami; niektóre słowa mówi bardzo wyraźnie inne zniekształcone, bo nie wypowiada niektórych liter jeszcze, ale my go rozumiemy; poza tym rozróżnia podstawowe kolory (czerwony, niebieski, żółty, biały i czarny), potrafi powiedzieć jaki co ma kolor; umie liczyc sprawni do 3 (wie, że jest po kolei np pierwszy, drugi i trzeci); próbuje też dalej liczyć, ale nie zawsze mu wychodzi;

Gość dsdzsasas
jak mu odpowiada bajkę to potrafi potem odpowiedzieć na proste pytania np. do kogo szedł czerwony kapturek, kogo spotkał, co niósł dla babci, co wilka miał duże;

Gość dsdzsasas
ogólnie, ma bardzo dobrą pamięć; jak mu opowiadam bajkę kilka razy to dopowiada mi ostatnie słowa w wersie

Gość hahahahahahahhahahahahha
Czyta,śpiewa,recytuje,zna 3 języki,tańczy,mnoży,liczy itd. A tak serio to jaki ma sens porównywania dzieci skoro każde inaczej się rozwija? Jak Twoje dzieckk nie będzie potrafiło co inne w tym wieku,to będziesz na siłę uczyć:/ Nie wiem jaki masz powód by zakładać tak durne tematy:/

Gość edek z polskiego konty
dsdzsasas ale chyba nie widziałaś przecinka chodzi o 1,5 roczne dzieci, a nie 15 letnie :p

Gość dsdzsasas
moje dziecko 24 stycznia skończyło 19 mieisecy