Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Assska_creq

wypadanie wlosow - co lepsze?

Polecane posty

Gość Assska_creq

mam duzy problem z wypadaniem wlosów i slyszałam o dwóch preparatach: dermenie http://www.wirtualnaapteka.pl/index.php/kosmetyki/piel/kuracja-przeciw/dermena-szampon-200ml.html i neril haar reactiv http://www.wirtualnaapteka.pl/index.php/kosmetyki/piel/kuracja-przeciw/neril-haar-reaktiv-tonik-do-wlosow-200ml.html czy macie jakies doswiadczenia z tymi kosmetykami ?

Gość kinia8877
zdecydowanie dermena

Gość Wercia_Pe*
ja też jestem za dermeną, ale tego drugiego toniku nie znam wogóle

Gość femina nina
ja własnie zakupiłam nafte kosmetyczną z olejkiem glicynowym. Dużo na jej temat czytałam. Można wcierać ją samą albo z żółtkiem, kroplami cytryny. Podobno czyni cuda. Zobaczymy :)

Gość dermena zgadzam sie
do bardzo dobry preparat natomiast oprocz tego polecam skrzyp polny

Gość spaaaaammmm
Włosy Po Pas lub Niżej, żałosny spam.

Gość WiolettttttaKa
ja slyszałam o obu, a raczej czytałam na forum i dermena częściej jest polecana tylko są jakieś dwa rodzaje

Gość stale_ciekawska
Niestety żadne skuteczne preparaty nie istnieją, jeśli nie zlikwidujemy powodu powstania tego problemu. Włosy wypadają z powodu stresu, chorób, zmartwień wszelakich problemów i kłopotów.

Gość Czerwone oko
Dokładnie. Mi strasznie wypadają, przy myciu włosów to pikus - przy prostowaniu na podłodze mam po prostu ich setki :( Faktycznie, dużo stresu ostatnio miałam, do tego katowanie farbowaniem, prostowaniem... Zaczęłam od magnezu, biorę porzadną dawkę, do tego witaminy. I jak ktoś wyżej pisał zaczynam kurację naftą i olejkiem rycynowym.

Gość marysienkaxd
Wypadanie włosów to już nie problem od kiedy znalazłam Koxidil firmy Kosswell! Rewelacja - efekt zadziwiający! Zamówiłam w internecie i moje włosy już nie są takie jak kiedyś! ;)

Gość bebe19
Może masz chorą tarczycę?Badałaś TSH?

Gość jaq
olejek khadi na stymulacje wlosów to nic specjalnego. używałam i jakoś cudów nie czynił. ja teraz używam olejku sesa a w drodze mam kolejny indyjski olejek. sesa ma bardzo dobre recenzje odnośnie wypadania włosów. może warto poczytać o ajuwederskich metodach na dbanie o włosy?

Gość Annsym
Należy najpierw zdiagnozować przyczynę wypadania włosów. Jeżeli przez ostatnie miesiące nawet po pół roku wstecz nie mieliśmy żadnych dużych przeżyć emocjonalnych, długotrwałego stresu to należy przede wszystkim zrobić podstawowe badania. Przyczyną może być zła dieta, przemęczenie organizmu, hormony - należy zrobić morfologię, poziom żelaza Fe oraz innych pierwiastków, całkowita zdolność wiązania żelaza TIBC, cukier, poziom TSH, na które można uzyskać skierowanie od lekarza internisty. Jeżeli badania są w normie, a nie mamy żadnych zaburzeń hormonalnych to prawdopodobnie może być to okresowe wypadanie włosów i wtedy można się wspomagać suplementami diety, szamponami leczniczymi. Jeżeli chodzi o przyczynę jaką jest stres to żadne preparaty nie pomogą nam w organiczeniu wypadania włosów do momentu gdy nie zaczniemy organiczać stresu. I warto pamiętać, że regeneracja włosów nie trwa 2 tygodnie, tylko jest to proces bardzo długi i należy być cierpliwym.

Gość Annsym
Należy najpierw zdiagnozować przyczynę wypadania włosów. Jeżeli przez ostatnie miesiące nawet po pół roku wstecz nie mieliśmy żadnych dużych przeżyć emocjonalnych, długotrwałego stresu to należy przede wszystkim zrobić podstawowe badania. Przyczyną może być zła dieta, przemęczenie organizmu, hormony - należy zrobić morfologię, poziom żelaza Fe oraz innych pierwiastków, całkowita zdolność wiązania żelaza TIBC, cukier, poziom TSH, na które można uzyskać skierowanie od lekarza internisty. Jeżeli badania są w normie, a nie mamy żadnych zaburzeń hormonalnych to prawdopodobnie może być to okresowe wypadanie włosów i wtedy można się wspomagać suplementami diety, szamponami leczniczymi. Jeżeli chodzi o przyczynę jaką jest stres to żadne preparaty nie pomogą nam w organiczeniu wypadania włosów do momentu gdy nie zaczniemy organiczać stresu. I warto pamiętać, że regeneracja włosów nie trwa 2 tygodnie, tylko jest to proces bardzo długi i należy być cierpliwym.

Gość gość
wypadały mi włosy przez kilka lat od połowy września odstawiłam szampony i odżywki z sylikonami zaczęłam myć włosy Dermeną Men na łysienie androgenowe, do tego łykałam Skrypowitę, żelazo od jakiegoś czasu włosy nie wypadają a przedtem przy każdym czesaniu około 50, do tego gdy przejechałam dłonią po włosach zostawało mi minmum 10 włosów w dłoni, przy myciu całe kłęby.... a podczas rozczesywaniu na mokro wyciągałam i wyciągałam kolejne włosy bez końca teraz o dziwo wszystko ustało