Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmsiezastanawiam

orgazm w 38tc

Polecane posty

Gość hmmmsiezastanawiam

hmmmm czy orgazm w 38tc i wyzej ma jakis negatywny wplyw na dziecko? wiem tyle ze powoduje skurcze macicy i moze wywolac porod (na ktory czekam z niecierpliwoscia)

Gość krofka
nie ma negatywnego wplywu o ile lekarz wczesniej ci nie zabronił

Gość srujka
jesli nie masz przeciwskazan, to korzystaj, potem sie dziecko urodzi i nie bedziesz, przynajmniej przez pierwsze tygodnie, o tym myslala ;) Pozdrawiam i zycze szybkiego rozwiazania :)

Gość upupupuupupupupupu
a co to za głupoty, że nie będzie myślała? to, że nie wolno dopóki nie miną odchody, to jedno, a to, że się chce i to bardzo, to drugie' ja nie znosiłam karmienia piersią do pierwszego seksu, bo ssanie powodowało u mnie straszne podniecenie, nawet mi było głupio, że dziecko takie uczucia wyzwala ale po pierwszym seksie po porodzie przeszło i karmiłam normalnie a co do orgazmu, to nigdy (chyba, że są przeciwwskazania) nie wpływa negatywnie na dziecko. odczuwa go jako kołysanie

Gość hmmmsiezastanawiam
tak się akurat złozyło, że orgazm miałam w chwili gdy pasikonik usiadł mi na łechtaczce, po czym odwrócił się do mnie i serdecznie się usmiechnął. Do dziś mam ciarki przechodzące po plecach

Gość upupupuupupupupupu
tyy

Gość srujka
widzisz, napisalam pierwsze tygodnie, bo pamietam jak bylo u mnie. Pierwsze dwa tygodnie powtarzalam ze smiechem, ze nie dam sobie nic wiecej wsadzic:P, potem odliczalam dni, do kontrolnej wizyty u ginekologa po porodzie. Ale zasadniczo pierwsze tygodnie byly dla naszej trojki czulym okresem, uczylismy sie funkcjonowac jako rodzina i naprawde nie myslalam o ograzmach i seksie. Pozniej jak sie wszystko unormowalo, nasze zycie seksualne wrocilo do starego rytmu i bylo tylko o wiele bardziej dojrzale (jest do tej pory;) ) Aleeee czytajac wybiorczo kafe natykam sie na tematy kobiet, ktore W OGOLE nie maja ochoty na seks po porodzie, i nie przez pierwsze tygodnie, tylko przez wieeele miesiecy. Wiec mysle, ze jestem w miare normalna :D Aaaa, i karmienie piersia mnie nie podniecalo, ani na poczatku, ani po pierwszym seksie. To bylo jedzenie mojego dziecka. Piersi "odzyskalam" dopiero po tym jak skonczylam karmic. Pozdrawiam