Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

joanna0709

zaprAszamy do dyskusji :)

Polecane posty

ani lalalove nie pisze, ani mimi, ani szaraczek, butelka.... i kilka innych osob :(

tort zrobiłam z prażonymi jabłkami z zieloną galaretką i kremem śmietanowym :) i zastanawiam się czy jutro nie zrobić masy plastycznej cukrowej i go obłozyć :) za mało mam śmietany i albo dorobię jutro , albo obłoże tą masą :) już sama nie wiem :( a drugi z konfiturą truskawkową i serkiem mascarpone i obłożony truskawkami :) dostałam takie ładne i nawet smaczne :) nie nasze :(

temat ciast jest dla mnie czysta abstrakcja Asia :)

ja robiłam w miodzie , a nie wiem od kogo to był przepis :) no właśnie nie ma już nikogo :( ale dziewczyny i tak nie często zaglądały :(

nie chce chodzic- DYSCYPLINA, a wczoraj ledwo go zaciagnelam....na wiosne bedzie wypisany, jak juz dni beda dluzsze i cieplejsze. I kolor oczu mu sie zmienil.... NA ZIELONE!!!!!

zmienił się ?? no patrz :) za kim te zielone ? moim nie :) mój średni hah to ma jedno niebieskie i jedno brązowe :)

no wlasnie to jest zdumiewajace, bo ja mam niebieskie a jego tata czarne, nawet nie brazowe. No i oboje mamy ciemne wlosy a maly jest blondynem a zielonych teraz juz oczach :O Gdyby nie straszne podobienstwo rysow, ksztaltow, min i nawt juz zachowan to pomyslalabym ze mi dziecko podmieniono hehehe ale po urodzeniu to byl identyczny jak moja mama, az sie poplakalam jak go zobaczylam (ona juz wtedy nie zyla)

Hej dziewczy, ja czytam, ale ciężki tydzień i nie mam siły wieczorem napisać, a z telefonu jie lubię, ale boona putałaś o przepis a ja często kopiuję, znalazłam ten na kurczaka butelka dawała :) 16:24 [zgłoś do usunięcia]. . . Butelka wina. . . KURCZAK W MIODZIE. części kurczaka sole i pieprze oraz polewam sokiem z cytryny. W rodelku rozpuszczam cztery łyżki masla i cztery łyżki miodu. Do tego daje jedną łyżkę gałki muszkat. kurczaka obtaczam w tym sosie z każdej strony. Układam na błaszce i lekko sypie trochę rozmarynu. Pięke w 180 stopniach tak do godziny Jak przeczytałam to mam jednak ochotę na tego w piwie,

może po waszych rodzicach ? ktoś w waszej rodzinie na pewno miał zielone oczka :) poza tym facet o zielonych oczach to raczej rzadkość :) i do tego blondyn , będziesz przebierać w synowych :) :) :) :)

Witaj mimi :) właśnie pisałam boonie że w miodzie , tylko ten pamiętałam i sobie go zapisałam :)

Witaj mimi :) jak w miodzie to odpada.... asia, moj ma zielone oczy ale czarne wlosy, no i nie jest jego tata hehe czarne przypruszone siwymi juz :)

boona kiedyś czytałam o dziedziczeniu, teraz znalazłam o włosach, z kolorem oczu pewnie jest podobnie "kolor włosów dziecka powstaje z tak zwanej eumelaniny - geny decydujące o włosach przekazane przez rodziców znajdują się właśnie w niej - jednak nie oznacza to po prostu, że dziecko będzie miało włosy "po mamie lub tacie"- czasami dziecko ma inny kolor włosów i ich strukturę niż rodzice, ponieważ najaktywniejsze okazały się geny np. z jakiejś linii bocznej jednego z rodziców. Właściwy kolor włosów dziecka to sprawa kilku lat - o kolorze włosów decydują pigmenty, których wraz z wiekiem dziecka przybywa. Pigmenty mogą sprawić, że blond włosy trzylatka w wieku 13 -14 lat staną się niemal czarne. Tak, więc trudno komukolwiek ocenić i prorokować czy roczne dziecko będzie ciemnowłose czy też będzie posiadało blond loki. Gęstość włosów, ich grubość ustala się z kolei w 5-6 roku życia. Najczęściej późniejsze zmiany w tym zakresie są niewielkie."

w mojej nikt nie mial zielonych- od strony mamy wszyscy maja intensywnie niebieskie, a od taty wszyscy czarne, i czarne wlosy. Ja tylko taki "mieszaniec", bo brat moj jest blondynem dla odmiany

dziadek malego, tata jego taty jest lekko rudawy, ale ma jasniutkie niebieskie oczy. Z koleji tata mlodego to istny "tataro-cygan" :O ciemna karnacja, wlosy o czarne oczy. Czasami zastanawiam sie czy go nie adoptowali bo normalny nie jest

no wlasnie!ja go robilam kiedys i z tymi oczami zielonymi to jest tak, ze jesen z rodzicow musi je miec

To jest prawdopodobieństwo, wychodzi jaki jest najbardziej prwdopodobny ale jednak szansa jest boona w przypadku Twojego synka na każdy kolor:) joanna a czy nie podajemy koloru oczu i wzrostu sami do dowodu?

ale weryfikuja chyba te osoby co biora papiery, a u Asi to juz jest tak w przypadku syna ze ma jedno oko takie a drugie takie

tak sami , wypisujesz wniosek i dajesz zdjęcie i oni też weryfikują twój wygląd na podstwie tego zdjęcia, więc nie wiem co miałby wpisać :)

kiedyś wrzucałam tu zdjęcie :) u niego mocno się rzucają te oczy kolorowe , ma jasną karnację i jest blondynkiem :)

to pewnie boona ma rację że inne,w sumie to jest to dość niezwykłe :)

mi przy pierwszym dowodzie wpisali mi wzrost wysoki, chociaz mam 166 cm, a mialam buty na koturnie....

ja mialam jeszcze dowod "ksiazeczkowy" stara juz jestem :P

hahah to rzeczywiście jesteś wysoka :) a wiecie, że nawet nie wiem ile miał miesięcy kiedy to zobaczyłam ? :) zawsze miał ciemne, potem niebieskie i o matko patrzę na niego i nie mogłam uwierzyć, wszyscy mówili, że to mu się zmieni jeszcze :) a już ma 6,5 roku i już mu się nie zmieni kolor :) najlepsze jak się z nim kłócę lub mamy poważną rozmowę to te jego oczy mnie rozpraszają , nie wiem na które mam się patrzeć, bo na oba nie da rady :) :) :)

Boona nie bardzo chyba :) te książeczkowe ok 2-4 lat przed tym jak ja wyrabiałam zmienili na nowe, a ja nie czuję się stara :D