Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nodd6574

ROZLICZENIE PIT'U PO ROZWODZIE

Polecane posty

Gość Nodd6574

Witam w listopadzie rozwiodłem się z żoną mamy dwójkę dzieci jak mam się rozliczyć z pit'u po rozwodzie i jak przed rozwodem? jak to ma wyglądać? ktoś wie? oboje sprawujemy upiekę nad dziećmi więc które z nas może wziąć ulge za dzieci?

Gość trę dupę po trotuarze
to któremu to sie bardziej oplaca

Gość Nodd6574
no a jak ma wyglądać ogólne rozliczenia pitu?

Gość stull
Ulgę na dzieci powinien wziąć ten kto opiekuje się dziećmi. Ta kasa powinna iść w całości na dzieci a nie dla rodzica który został singlem.To oczywiste. I ten rodzic który opiekuje się dziećmi powinien z dziećmi się rozliczać.

Gość stull
Rozliczać się z dziećmi powinien ten rodzić, który ma dostawać na dzieci alimenty. Pewnie żona.

Gość Nikolas Kejdż
dali ci rozwód?...dla mnie nie chcą dac:o byly dwie sprawy. Na pierwszej zonka sie nie zgodzila, na drugiej sie zgodzila ale sedzia wyslal na badania do RODK czy rozwód zle nie wplynie na dzieci. Na tych badaniach bonanza bo syn skarzyl ze ciagle sie kłócimy. Czekam na opinie i chuj wie co dalej:o

Gość Nodd6574
Nikolas Kejdż mój rozwód zakończył się na pierwszej rozprawie, zależy jak sformułujesz pozew rozwodowy myśle że w pana przypadku trzeba udowodnić żę to małżeństwo źle wpływa na dziecko ponieważ właśnie wtedy się kłócicie. poza tym należy pamiętać ze rozwodzisz się z żoną nie z dzieckiem wiec musisz przekonać w sądzie ze zależy ci na spokojnym przebiegu sprawy i ze będziesz utrzymywał kontakt z dzieckiem

Gość Nodd6574
czy mam wspólnie rozliczyć się z byłą żoną czy osobno?

Gość Nikolas Kejdż
tak mówiłem cały czas, co do dzieci jestesmy umowieni, codziennie pomagam, wyprowadzilem sie, nikogo nie mam. Chce tylko spokoju

Gość Nodd6574
Nikolas Kejdż myślę że nie powinieneś kłócić się przy dziecku z zona, od tego może naprawdę wiele zależeć

Gość Nikolas Kejdż
odkąd sie wyprowadziłem nie kłócę się z nią wcale. Jest bardzo dobrze. Tylko nie rozumiem....skoro nie dajemy rady zyc razem bez kłótni, to jak sąd moze nie dac rozwodu skoro te dzieci tego słuchają?:o. A jak razem nie mieszkamy jest spokój

Gość Nodd6574
to może być już czysta złośliwość sądu

Gość Nikolas Kejdż
massakra:o

Gość stull
To chyba oczywiste, że się już sam rozliczasz. Rozwód to rozwód i od rozliczeń również. Ustały z rozwodem wszelkie wspólnoty , które dotychczas mieliście. Teraz każdy sobie rzepkę skrobie.

Gość Nodd6574
stull czyli rozliczam sie sam również z czasu gdy byliśmy małżeństwem?

Gość filemonbonifacy
Składasz jeden PIT (dla całego roku, przed rozwodem i po rozwodzie). Ulga na dzieci przyługuje zarówno dla Pana i jak i dla Pana żony. Muszą się Państwo dogadać, jak się tą ulgą dzielicie - może jedna osoba wziąć 100%, druga nic, możecie oboje wziąć po 50%, albo możecie ustalić dowolne proporcje. Najlepiej rozliczyć się przez pitax.pl darmowy program i fajny ;-)

Gość gość
A jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości skontaktuj się z nimi: http://www.zkco.pl/ znają się na rzeczy i z pewnością Ci pomogą.

Gość gość
Najlepiej zrobic to u profesjonalistow takich jak www.biuroksiegowe.szczecin.pl i mieć 100% pewności

Gość szyrwin
po co zlecać komuś, jak można samemu w kilka minut przez darmowy program - https://www.pitax.pl/ Zajmuje to chwilę, masze pewność, ze jest wszystko ok rozliczone, bo program jest napisany prostym językiem i wszystko jest wytłumaczone