Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaszanka z cebulka

Znowu ceny w Polsce ida w gore!

Polecane posty

Gość kaszanka z cebulka

http://finanse.wp.pl/kat,104128,title,Alarm-Chleb-drozeje-Zobacz-o-ile,wid,15294181,wiadomosc.html Czy ktos ma ochote wracac do raju na ziemi jakim jest Polska? czy nikt nie widzi ze niedlugo bedziemy bankrutami jak Grecja? chociaz Grecja utrzymuje sie z turystyki, a my? Co z nami bedzie? No z czego ludzie w Polsce moga sobie nakupic szynki na chleb, a i sam chleb podrozal i czynsz takze! Wywoz smieci 80 zl! nie wracam do Polski!

Gość Mrs Brovary
bylo bogato wyjsc za maz :)

Gość luykjdf23
wiesz szkoda slow juz na ten temat, mi to sie juz chce smiac z tego. teraz poszlo w gore: bilety w moim miescie (zeby jechac glupie 2 przystanki trzeba kupic bilet za 2,60 zl za 20 minut... a przeciez przejechanie dwoch przystankow to gora 3 minuty), woda poszla w gore, śmieci koszmarnie, do tego czynsz, ciekawe co jeszcze tylko czekac. przykre to jest co sie dzieje. dodam, ze mieszkam w Lodzi, gdzie pelno ludzi biednych, bez pracy ale kogo to obchodzi.

Na wsiach pewnie jest jeszcze gorzej, bo tam pracy jak na lekarstwo. Szkoda, ze tak dzieje sie z Polska, bo taki piekny kraj jest i przykro patrzec jak zle sie dzieje rodakom przez glupote ludzi, ktorzy podobno "rzadza" tym krajem. :/

Gość sama cebulkaa
No faktycznie, 2 przystanki w Polsce za 2.60 to dużo. Ja za 3 przystanki w UK płace 1.40 funta, czyli ok.7 zł. No i ten obrzydliwie drogo chleb w Polsce, zgroza. W Anglii tani jak barszcz, tylko 1.70 funta za marny bochenek, czyli zaledwie o. 8 zl....taniocha, tylko osiem zeta za chlebus angielski, a jaki pyszny ten chlebuś, mniam, mniam. :D:D:D

Gość ja chyba stad uciekne
nawet nie znam angielskiego ale co mnie tu trzyma? Jak tu żyć? Tam mam znajomych pomogą,tutaj jest z dnia na dzien gorzej. pracy nie ma, wszystko w górę....szkoda.

Gość wredniucha10
No faktycznie, 2 przystanki w Polsce za 2.60 to dużo. Ja za 3 przystanki w UK płace 1.40 funta, czyli ok.7 zł. No i ten obrzydliwie drogo chleb w Polsce, zgroza. W Anglii tani jak barszcz, tylko 1.70 funta za marny bochenek, czyli zaledwie o. 8 zl....taniocha, tylko osiem zeta za chlebus angielski, a jaki pyszny ten chlebuś, mniam, mniam. trochę źle przeliczasz - policz tak: Anglia - 6f/h Polska - 6zł/h przejazd 1,4 2,6 chleb 1,5 4,0 benzyna 1,3 5,5 żel do mycia 1,0 6,5 rozumiesz różnicę??? wiesz co to siła nabywcza?

Gość wredniucha10
trochę źle graficznie wyszło - pierwsza cena brytyjska, druga polska

Azjatycka Prawda -szkoda Polski i Polaków!!! Rządzą ci których Polacy wybrali w wyborach (mogło być gorzej -zawsze może być ). A ty bralas udział w głosowaniu podczas ostatnich wyborow ? Pzdr

Gość wredniucha10
"Rządzą ci których Polacy wybrali w wyborach (mogło być gorzej -zawsze może być )." szkopuł w tym, że ordynacja wyborcza jest tak skonstruowana, że zawsze będziesz wybierał spośród tych samych - dlatego cały czas ci sami u steru, tylko nazwa partii sie zmienia

Wredniucha W dyskusje o polityce się nie wdaję :) Rządzą młodsi ,rządzili starsi ,każdy może zostać politykiem i zmieniac stan rzeczy wokół siebie ! Ja nie chcę -wybralem latwiejsza drogę :)

"A ty bralas udział w głosowaniu podczas ostatnich wyborow ?" Nie glosowalam. Nie bylo mnie w tym czasie w Polsce. Poza tym, wedlug mnie wybory to w tym momencie wybranie miedzy kims zlym i kims gorszym. Nie ma jednej osoby, ktora chcialabym poprzec w 100%. Niestety. Takie czasy nastaly w polityce.

Wybaczcie mile Panie ale nigdzie na swiecie tak sie nie porownuje cen. Cyfry, ktore podajecie nic nie mowia. Wlasciwe porownanie to: np. ile litrow benzyny, bochenkow chleba, mleka, szynki za godzine pracy kupi ekspedientka sklepu w UK, a ile w Polsce. Tylko porownanie do lokalnych zarobkow moze dac wlasciwy obraz kosztow utrzymania w danym kraju i porownania go z innym.

Gość do wyzej--
masz racje,a azjatycka przeczytaj to moze cos wejdzie do glowy,chociaz troche...

Gość iuihuiuy8uyh
I co z tego, ze w Polsce ida do gory. Wszedzie ida do gory nie tylko w Polsce, ale Polak jak zwykle bez narzekania nie moze zyc.

Gość autorko,nie wracaj
do Polski!Jak chleb podrozal,to powrot staje sie bardzo trudny.Bo przeciez samym chlebem zyje czlowiek :D

Gość jak was poczytac to
nie wiadomo-posmiac sie z was czy nad wami zaplakac-bratanki poza Polska :/

"masz racje,a azjatycka przeczytaj to moze cos wejdzie do glowy,chociaz troche." Rozumiem, ze i na tym watku pragniesz mnie obrazac? Spoko, dawaj mala :)

ceny w gore to norma w styczniu nie wiem czemu jestescie zaskoczeni --- a ze drogo...hm polska tania juz nie jest !

Gość jak,gdzie, kiedy
e tam

w Polsce mamy tanie i dobre kosmetyki, dobrej jakosci i w przystepnej cenie buty oraz piekna bielizne. porownuje z kilkoma krajami. ja staram sie kupowac polskie produkty.

Gość polskie kosmetyki???
Tylko francuskie sie licza. Polskie sa dobre moze dla przasnych dziewuch z wiejska geba.

Gość Polacy narzekają? Wracajcie
do Polski!!!! Jak tak śmiało piszecie,że narzekamy! Pożyjcie trochę tutaj. Pieprzycie,że wszędzie idzie w góre ale jednak za granicą nie narzekacie a na Polsze tak.