Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyjurtryjytj

jak zrobić pierścienie kalmarów?

Polecane posty

Gość tyjurtryjytj

mam paczkę mrożonych i nie wiem czy mam je przed usmażeniem rozmrozić czy nie. Jaki sos do tego zrobić lub kupić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Lubię panierowane (np. w cieście kokosowym, ale chyba dałoby się też w samej mące) i smażone w głębokim oleju. Wtedy podaję tylko z ryżem i surówką, np. z marchwi albo kiszonej kapusty. Jadłam też dość dobrą zupę z kalmarów, posiekanych w drobną kostkę, z warzywami i doprawioną na ostro (papryczki chilli).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
w zadnym wypadku nie rozmrazac. zrobic ciasto jak na nalesniki, maczac te krazki i smazyc na glebokim tluszczu (frytkownica) kilka minut. podawac z sosem tartar lub czosnkowym na bazie majonezu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tyjurtryjytj
już sama nie wiem Na opakowaniu jest napisane, żeby produktu nie rozmrażać a niżej jest napisane żeby je rozmrażać przez 12 godzin w lodówce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość minipizza
ja rozmrażam, to tak jak zrobienienie świeżych surowych. krążki myję, solę, potem w jajku i w mące i na patelnie. po 2 minuty z każdej strony, na średnu=im ogniiu na oleju. do tego sałatka. kalmary skropić cytrynką. mozesz też zrobić sos pomirowowy. pomirody z puszki+czornek+zioła, dusić kilkananaście minut w garnuszku, aż srobi się gęsty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość minipizza
kiedyś zrobiłam świeże, dopiero co złowione (we Włoszech) i tak samo się robiło. nie wiem dlaczego na opakowaniu się ich nie rozmraża. może to są gotowe z panierką. ja mam przepis od Włoszki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×