Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyjurtryjytj

jak zrobić pierścienie kalmarów?

Polecane posty

Gość tyjurtryjytj

mam paczkę mrożonych i nie wiem czy mam je przed usmażeniem rozmrozić czy nie. Jaki sos do tego zrobić lub kupić?

Lubię panierowane (np. w cieście kokosowym, ale chyba dałoby się też w samej mące) i smażone w głębokim oleju. Wtedy podaję tylko z ryżem i surówką, np. z marchwi albo kiszonej kapusty. Jadłam też dość dobrą zupę z kalmarów, posiekanych w drobną kostkę, z warzywami i doprawioną na ostro (papryczki chilli).

w zadnym wypadku nie rozmrazac. zrobic ciasto jak na nalesniki, maczac te krazki i smazyc na glebokim tluszczu (frytkownica) kilka minut. podawac z sosem tartar lub czosnkowym na bazie majonezu.

Gość tyjurtryjytj
już sama nie wiem Na opakowaniu jest napisane, żeby produktu nie rozmrażać a niżej jest napisane żeby je rozmrażać przez 12 godzin w lodówce

Gość minipizza
ja rozmrażam, to tak jak zrobienienie świeżych surowych. krążki myję, solę, potem w jajku i w mące i na patelnie. po 2 minuty z każdej strony, na średnu=im ogniiu na oleju. do tego sałatka. kalmary skropić cytrynką. mozesz też zrobić sos pomirowowy. pomirody z puszki+czornek+zioła, dusić kilkananaście minut w garnuszku, aż srobi się gęsty.

Gość minipizza
kiedyś zrobiłam świeże, dopiero co złowione (we Włoszech) i tak samo się robiło. nie wiem dlaczego na opakowaniu się ich nie rozmraża. może to są gotowe z panierką. ja mam przepis od Włoszki.