Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukulaczka

co z tym grochem w koncu

Polecane posty

Gość kukulaczka

Szukalam przepisy na grochowke jak najbardziej zblizona do tej wojskowej. Znalazlam z zaleceniem uzycia grochu luskanego i sprzeczne opinie - moczyc nie moczyc?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moczyć
wtedy groch będzie miękki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Namocz,szybciej się ugotuje i
będzie miękki.A jak gotujesz zupę? Bo ja tak: Na wędzonych żeberkach gotuję sporo warzyw(marchew,pietruszka,seler,por) oraz pokrojone w kostkę ziemniaki gdy są już miękkie wyjmuję iwarzywa oczywiście bez ziemniaków osobno gotuję groch z dodatkiem tłuszczu na którym smażyłam nieco pokrojonego,wędzonego boczku i z podsmażoną 1 cebulą(t(na tym właśnie tłuszczu-gotuję aż będzie miękki, ,blenderem miksuję goch,miksuję również ugotowane warzywa i dodaję do zupy,obieram żeberka z mięsa i kroję na nieco drobniejsze kawałki,dodaję do zupy razem z podsmażonym boczkiem.Doprawiam slą i pieprzem.Można dodać ulubione zioła:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kukulaczka
a dlugo taki groch moczyc? jedni mowia cala noc, drudzy 1,5 godziny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×