Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hwefweuifjklkkkkkkkkkk67

Co grozi mojej mamie ????

Polecane posty

Gość pjxx
KAROLINA TO TY ?

Gość pisać więcej czy nie
jak rodzice mają wspólnotę majątkową, to i tę połowę domu mogą obciążyć hipoteką. Niech nierób ojciec chociaż spróbuje wynająć tę połowę, żeby wpłacać z 100zł miesięcznie, bo komornik najpierw ściąga koszty egzekucyjne i to niemałe..

Gość xzxzxz
ISTNIEJE COŚ TAKIEGO JAK DŁUG NIEŚCIĄGALNY, JAK JUŻ MAMY TAKĄ POWIASTKĘ OD KOMORNIKA ,PISZEMY PISEMKO O UMORZENIE DŁUGU, WYJAŚNIAJĄC SYTUACJĘ, PRZEDE WSZYSTKIM NIE CZEKAĆ AŻ BANK DŁUG ODSPRZEDA JAKO NIEŚCIĄGALNY FIRMIE WINDYKACYJNEJ

jak były wzięte kredyty to został podpisany bte. Komornicy mają dostęp do kont, ZUS i US mają obowiązek współpracować z komornikiem...

Gość dfdfdffgfggg
wy w ogole nie rozumiecie na czym polega PRZEDAWNIENIE i piszecie straszne bzdury. przedawnienie jest wtedy jak bank/MPK zapomną o was i nic wam wysyłac nie będą, po prostu gdzieś się zagubią dane o waszym długu,a tu nagle po 10 latach ktos sobie o was przypomni i wam wysyla pismo, wtedy faktycznie mozecie podniesc zarzut przedawnienia. ale jesli nie skasowaliscie biletu i ciagle wam pisma przychodzą a wy macie to gdzies licząc na przedawnienie, to wtedy wlasnie nie ma takiej opcji, bedziecie miec komornika i tyle.

najniższa krajowa netto jest wolna od potrąceń, ale jak pracownik wyrazi zgodę na potrącenia inne niż na rzecz pracodawcy to wolne jest 80% najniżej krajowej. Dogadajcie się z bankami zanim poślą sprawę do komornika i zadeklarujcie spłaty albo spłacajcie nawet małe kwoty

to juz niewiem ..... moze napiszemy do tych wszystkich banków pisma ? przedstawimy w nich sytuacje i zaproponujemy jakas kwote to spłacenia ????

wynajecie domu odpada .....pozatym napewno nikt niechciałby mieszkać z tym tyranem pod jednym dachem

Gość dfdfdfdf
Niech mama da tobie darowizje tego domu wtedy go nie zabiorą a ty zrzeknij się spadku po jej smierci, masz na to poł roku, ja tez mam długi nie swoje, masakra jakaś

Gość pjxx
PRZECIEZ MY NIE MAMY DO DOMU TYLKO MIESZKANIE I POWIEM OJCU ZE NAZYWASZ GO TYRANEm jak przyjde do hotelu

ale już pisałam ze mama nic niema tylko tata w spadku dostał czesc domu ,wiec nie ma czego na mnie przepisywać

Gość Z własnego doswiadczenia wiem
Nie mozna miec kilku komornikow! Jak macie juz wyroki sadowe i pierwszy komornik robi zajecie to jak przyjdzie pismo od drugiego komornika to wysylasz mu pisemko ze masz juz zajecie komornicze wysylasz kopie zajecie pierwszego komornika i ten drugi komornik ma obowiazek oddac sprawe pierwszemu.I tak robisz ze wszystkimi pismami komorniczymi.Jak jakis nadgorliwy komornik nie bedzie chcial oddac sprawy pierwszemu komornikowi i zrobi zajecie np.pienidzy czy jakis rzeczy w domu dzwonisz czy piszesz do pierwszego komornika ze ten zajecie zrobil i on juz bedzie wiedzial co zrobic.Mimo tego co sie mowi o komornikach oni sa bardzo wredi i żaden nie da sobie zajac kasy :D Nastepna sprawa jak twoja mama jest jedynym zywicielem rodziny komornik z wyplaty musi zostawic jej 950 zl.Nie wiem czy Twoi rodzice sa po rozwodzie bo jak nie to i do tatusia sie dobiora niestety mimo ze nie podpisywal zgody komornik bedzie za nim lazil.Komornik ma tez prawo dzwonic do pracodawcy twojej mamy.I jeszcze jedno jak Twoja mama zapisze Tobie cos jako darowizne i jak umrze to jak sie zrzekniesz spadku co w tej sytuacji jest normalne to i odrazu darowizny zrzekasz sie.Najlepiej pisac umowe kupna -sprzedazy.

Gość Z własnego doswiadczenia wiem
Jak ojciec dostal w spadku pol domu a matka nie jest wpisana jako wspolwlasciciel to nie zabiora domu bo to wylacznie wlasnosc tatusia