Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makotaala-

on nie chce sie ustatkowac, ja tak

Polecane posty

Gość makotaala-

mialam powaznarozmowe z moim 4 letnim chlopakiem. Mamy po 26 lat w tym roku. On powiedzial ze wie ze ja marze juz o slubie, pozniej dziecku do 30 i wlasnym domku i dlatego chce mi oznajmic ze za rok, poltorej chialby wyjechac jeszcze do californi bo ma aka okazje z pracy , zobaczyc jak tam zycie wyglada i co ja mysle o tym czy bym na to poszla. Kiedy zapytalam czy tam chce zostac na stale czy tylko tymczasowo, powiedzail ze jeszcze nie wie co chce w zyciu robic, ale napewno nie mysli wogule o dziecku rodzinie, domu, narazie chce jezdzic i zwiedzac swiat, uzyc zycia, a dziecko i cala reszta przyjdzie sama bo to tzreba czuc w srodku. Co ja mam zrobic w tej sytuacji, kocham go, ale mam jezdzic z nim po swiecie i prosic Boga o wpadke, bo nie wyobrszam sobie zakladac rodiny w wieku 35-40 lat ehhh

On po prostu nie traktuje Ciebie jako kobiety z którą mógłby się ożenić i założyć rodzinę. Małżeństwo i wyjazd do USA na rok albo dwa to żaden problem. Można wyjechać razem. Tylko, że on nie chce i dlatego mówi, że nie jest gotowy.

Gość cvx fx
szukaj innego faceta!!!! Mówię serio, niech jedzie do tej Kalifornii ale bez Ciebie.

traktuje cię jako fajną zabawkę, nie myśli poważnie o związku z tobą. To używanie życia pewnie będzie oznaczać zaliczanie panienek, bo co niby miałoby oznaczać.

Gość makotaala-
tak tak, ale ciezko jest tak poprostu rozstac sie po 4 latach bo on ma jakies pomsly dziwne, moze to chwilowe tylko, a moze warto zaryzykowac i za rok, dwa powie ze marzy mu sie dziecko :(

Gość makotaala-
nie wiem naprawde co robic

ja bym zaryzykowala i poczekala .26 lat to dla mnie zaden wiek i spokojnie zdazysz zalozyc rodzine i urodzic dziecko.Od 26 latka chcesz juz wymagac dziecka , pieluch ? Daj mu czas . Jeszcze jest tyle do zrobienia i zobaczenia . Az tak pili Ci sie do pieluch i obiadkow ?

Gość Eeerrr
Lekkoduch, uzywanie zycia=zaliczanie panienek?!? Bzdury! Uwielbiam podrozowac i po powrocie z wyjazdu zbieram juz na kolejny. Nie moglabym byc z kims, kto podrozowac nie lubi. Mysle, ze powinniscie sie rozstac, bo chcecie kompletnie roznych rzeczy i nie widze tu za bardzo miejsca na kompromis, bo jedna strona musialaby sie zupelnie poswiecic i zrezygnowac z tego, czego chce, a to nigdy do happy end-u nie prowadzi.

Gość tobi..
Jak kolega powyzej. Macie inne chataktery. I tyle. Pomysl z kalifornia nie jest zly, polska to niejest raj na ziemi do wychowywania dzieci. No chyba ze sie ma bogatych starych badz dziadkow a moze lubi sie klepac biede. Moze wrecz przeciwnie chlopaczyna mysli przyszlosciwo. Dziecko latwo zrobic, utrzymac ciezej.

Gość makotaala-
ciezko bylo by wyjechac do kaliforni, on dostalby tam przeniesienie z pracy, ze mna bylo by cieej, moglabym tym nadzarpnac swoa kariere, nie wiem, nie mam pojecia, ale gdyby chcoiaz powiedzial ze przed mozemy wziasc slub i jechac tam jako malzenstwo do 30 podrozowac a pozniej ustatkowac sie troche rodizna itp, bylabym zdolna na to sie zgodizc. ale on mowi ze on nie wie kiedy chce takie plany, ze to samo przyjdzie w zyciu, narazie nic takiego nie czuje

tak na powaznie , to mysle , ze masz straszne obawy i leki .Sadzisz , ze "zaklepany" slub i obraczka daje gwarancje i pewnosc ? Mysle, ze raczej strach Toba miota , niz perspektywa ustatkowania . Mowisz , ze wyjazd zalamie twoja kariere , a czy dziecko, opieka nad nim nie nadszarpnie nia? Tez tak moze sie stac, moze dziecko wymagac stalej opieki , nie bedzie moglo pojsc do przedszkola , no roznie moze sie potoczyc zycie. Wiec i kariera moze byc zachwiana przeciez . Moze zbyt panikujesz a moze rzeczywiscie potrzebujesz "zaklepania" mezczyzny. Tylko czy to ma sens ?

Gość tobi..
Troche cie nie rozumiem. Takie mam wrazenie jakby ten mityczny slub przyslanial ci caly swiat. Nie jestes go pewna w uczuciach i uwazasz wyjscie przed oltarz wszystko zmieni. Obawiam sie ze tak nie bedzie ani slub ani dziecko nie stworzy z was rodziny. Tylko wasze uczucia do siebie. Naprawde nic innego wam szczescia nie da. A mit rodziny po slubie mozna sobie miedzy nogi wlozyc. Spojrz na tematy na tym forum.

Gość makotaala-
moze to bardziej to ze ze wzgledu na moj kierunek zwiazany z prawem podatkowym, bylo by mi ciezko znalesc prace na obycm rynku. A poswiecac sie dla kogos i jechac z nim na drugi koniec swiata, gdzie moge ni dostac pracy i co wtedy ?? malzenstwo to tez pewnego rodzaju zabezpieczeni finansowe, nie chce w najgorszym wypadku rzerowac na swoim chlopaku, w malzenstwie to wglada inaczej. I nie myslcie ze chce go wkorzystc czy cos, napisalam tylko najczarniejszy scenariusz z mozliwych

Gość makotaala-
przepraszam za bledy, mam problem z komputerem i nawet nie widze co pisze na biezaco

Gość makotaala-
nie chialabym po paru miesiacach wrocic zalamana, splukana i bez niego, bo jemu sie udalo mal tam wsyztkozalatwone a mnie nie

Gość tobi..
Wyglada na to ze wasza relacja nie jest jeszcze na tyle dojrzala i dlatego masz takie obawy. Moim zdaniem w obecnej sytuacji nie powinnas jechac.

Gość makotaala-
nie jechac, tzn rozstac sie juz teraz, wyjazd planuje za rok - dwa, ale gdybym sie nie zgazala z ta opcja zostalo by rozstanie sie tu i teraz

Gość palinka4567
z 4-letnim chłopakiem? To bardzo młody jest :p

Gość tobi..
Dalekie plany... mieszkacie wogle razem??

Gość makotaala-
tak, od roku mieszkamy razem, moze troche dluzej

Gość palinka4567
tobi.. nie można mieszkać z 4-letnim chłopakiem, bo to jest nielegalne w naszym kraju...

Gość zemstadziwicy25
oddaj mi go marze o takim facecie z fantazja!

Gość makotaala-
caly czas zyje nadzieja, ze facet ktory tertaz na pierwszym miejscu stawia prace i kariere, w ciagu kilku lat zachce zalozyc rodzine i myslec powaznie o zwizku, bo zazdroszcze znajomym, ktorzy biora slub i kupuja sobie domek dla dwojga czy chociaz mieszkanie

Gość ozdrawanika
to pogadaj z nim, mozecie wziasc slub i jechac, mysle ze w ciagu paru lat, po 8 latach w zwiazku kiedy bedzie miec 30 na karku, przyjdzie mu ochota na dziecko, albo tobie sie uda o nie" postarac" samej

Gość pseudolalai
gupie baby