Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaWikktoraa

dziecko po antybiotyku dalej ma katar i kaszle....

Polecane posty

Gość MamaWikktoraa

moje dziecko ma dwa latka, ostatnio chorował mial zapalenie noso gardła, dostal antybiotyk na 7 dni. Dzis ostatnia dawke przyjmie. Niestetydalej jest katar i kaszel tzn kaszel jest od wydzieliny, ktora splywa mu po gardle. Na kontrol chetnie bym sie wybrala ale boje sie ze now zlapie jakiegos wirusa itp a musialabym siedziec z dziecmi chorymi na poczekalni. Powiedzcie mamy czy ile jeszcze moze sie utrzymywac taki kaszel i katar po antybiotykoterapi?...

Gość dsfdsfdf
Nawet do dwóch tygodni

Gość dsfdsfdf
Czyść ten nosek solą morską daj coś na kaszel i powinno być dobrze za jakiś czas,po zapaleniu gardła kaszel sie może trzymac jeszcze 2 tygodnied

Gość bambarryla147
Jak to bylo zapalenie wirusowe, to ten antybiotyk nic nie pomogl,a tylko go oslabil jeszcze. Czy lekarz sprawdzal CRP zanim podal antybiotyk?

Gość MamaWikktoraa
ojjj aż tyle? zarówno kaszel jak i katar???

Gość MamaWikktoraa
tak wiem o crp i o infekcji wirusowej oraz bakteryjnej, nie bylo czasu na robienie crp, sama go leczylam 5 dni inhalacjami, odciaganiem kataru frida, itp ale dziecko tam silnie goraczkowalo, ze trafilismy do lekarza na dyzur juz z dzieckiem lejacym sie przez rece goraczka 40 st. nie do zbicia, prawie drgawki a po antybiotyku odrazu przestalo goraczkowac..tu nie bylo czasu na sprawdzanie czy bakteria czy wirus

Gość mama julkiii
moja po tygodnoiu brania antybiotyku poszla do kontroli i dostala kolejny antybiotyk na kolejkny tydzien wziela go i kaszla jeszcze przez 2 tyg po tej kuracji

Gość MamaWikktoraa
bambarryla147- nie wiedziałam:/ niestety juz po ptokach.... trafilam na takiego super lakarza widocznie nic juz nie poradze, modle sie teraz aby nic na oskrzelach nie miał. Poczekam do niedzieli jezeli nie przejdzie ten kaszel i katar zawolam lekarza prywatnie aby osluchal... do przychodni nie pojde w te wirusy...

Gość dssssd
Witaj.Ja miałam pododbna sytuacje ok miesiąca wstecz.Maly był na antybiotyku ale 15 dni,mial zapalenie nosogardla.Po odstawieniu antybiotykow katar ustal a za kilka dni znow przyszedł.Zamowilam lekarke do domu.LEkarka powiedziała mi ze dziecko nie potrafi jeszcze smarkać i ten katar dluzej schodzi.Dziennie dwa razy czyść sola morska i sciagaj sopelka.U mnie ten katar jeszcze się utrzymywal ponad tydzień a kaszel nawet dwa tygodnie.Na kaszel najlepiej syrop prawoslazowy który pomaga odkrztusci pozostalosci,tylko pamiętaj ten syrop nie daje się na noc bo on powoduje ze dziecko odkasluje resztki wydzielin.