Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adibi

ile rocznie wydajecie na auto (bez paliwa)?

Polecane posty

Gość adibi

w tym roku 2 razy zmiana opon (lacznie jakies 300), przeglad 150, prawy swozen 200, hamulce i wymiana plynu hamulcowego 400. w zeszlym roku akumulator i amorki przednie plus przxeglady i kola. czy to duzo?

Gość picz pic
ubezpieczenie 300zł przegląd 100zł naprawa 300-500zł fiat seicento

Gość samotny czlowiek
ja mało wydaje, tylko części jak coś padnie, naprawiam sam bo się znam na tym...

Gość adibi
up up no wlasnie chodzi o to co "powinno" sie psuc co jakis czas. czyli wychodzi na to ze pare stowek trzeba zostawiac co roku. zawsze cos sie zuzyje..

Gość Kto pyta, ten błądzi...
Około 3000 na pełen pakiet ubezpieczenia (OC, AC na 1 rok) + przegląd roczny Przegląd ten co ileś tysięcy km z naprawami i uzupełnieniem płynów, oleju itp. itd średnio wychodzi tak 600 zł rocznie Dodatkowe naprawy, zakup części, akcesoriów: około 2000 rocznie Mycie auta: 1500 zł rocznie Auto: Mercedes Vaneo rocznik 2002, sprawdza się świetnie, ale też ciężko na siebie pracuje - stąd koszty.

Raz w miesiącu z solidnym czyszczeniem wnętrza. Co 3 miesiące woskowanie. Tak 120-140 zł wychodzi za to średnio. Jak auto jeździ po budowach to, uwierz, ma tendencję do brudzenia :P

Gość dlaczego tyle
rocznie coś kolo 3000 tys ( ubezpieczanie OC, AC , przegląd , etc) plus dochodzi mi 2500 za parking na rok i jak wyżej myjnia około 700 na rok razem około 7000 tys lekko

Parking, jej - wyleciało mi to z głowy. Płacę miesięcznie 90 zł, więc dochodzi jeszcze 1080 zł rocznie do wydatków. Sporo tego kurde :P

Gość R78
Ubezpieczenie roczne OC/AC: 2600 zł Przegląd rejestracyjny u dealera: 100 zł Przegląd okresowy u dealera - w zależności od ilości napraw: średnio 500 zł rocznie Dodatkowe naprawy w ciągu roku (usterki, usuwanie rdzy itp.): średnio 1500 zł rocznie Dodatkowe zakupy, wyposażenie, akcesoria: ok. 200 zł rocznie Garaż: 1200 zł rocznie Myjnia z czyszczeniem wnętrza: 800 zł rocznie

ubezpieczenie 560 / rok przeglad 100 w tym roku kupno nowych opon nowy akumulator 460 plus naprawa czegos tam bo mi prad do swiecy nie dochodzil ok 300 i jeszcze miałam malowany obdarty bok 220 zl :D:D:D:D:D:D:D:o:o:o

Gość Jurek11
Ja około 100 zł- maxymalnie,z paliwem wiadomo, że wiecej, ale powiem Wam, że udało mi się ograniczyć wydatki własnie związane z paliwem. Bardzo fajny sposób: http://www.darmowekilometry.pl polecam zapoznać się bo na prawdę warto! :)

Gość gość
jakieś 3000 zł

Gość gość
Ubezpieczenie 500 zł, wymiana opon 80 zł, olej, filtr, płyn do chłodnicy - już nie pamiętam ile. No i przegląd.

Gość na żadne nie posyłam
malo wydajecie, musicie miec nowe albo niepsujące samochody nasze maja po 13 lat i ciagle sa ksozty, przez to nie stac nas na nowe i kolo sie zamyka. ubezpioeczenie tanie, ale naprawy to kilka tys lacznie (2 samochodzy)

Gość gość
Ja wydaje ok 1100 £ rocxnie nie wliczajac myjki,parkingow ok 200£,nie wliczjac napraw,jak zlapie gume to koszt ok 70-100£, teraz wymieniam klocki hamulcowe-dodatkowo 110£.Jak sie czlowiek przyjrzy to kupe kasy idzie na to i tylek rosnie ake kurcze co zrobic jak inaczej sie nie dojedzie.

Gość gość
Ja wydaje ok 1100 £ rocxnie nie wliczajac myjki,parkingow ok 200£,nie wliczjac napraw,jak zlapie gume to koszt ok 70-100£, teraz wymieniam klocki hamulcowe-dodatkowo 110£.Jak sie czlowiek przyjrzy to kupe kasy idzie na to i tylek rosnie ake kurcze co zrobic jak inaczej sie nie dojedzie.Ja pierdziele,a gdzie paliwo?Jakies 1600£ na podstawowe jezdzenie,praca,zakupy a jak sie chce gdzies pojechac to dodatkowe paliwo,pomnozyc to • 2 bo maz ma swoje to jest masakra jakas!

Gość gość
Ja mam starego diesla, który faktycznie się nie psuje. 5 lat temu miał robiony rozrząd i hamulce dwa lata temu, a tak to nie ma problemów. Tylko podstawowe wymiany oleju, opony do wymiany i tyle.

Gość gość
Odkad biore paliwo z miejsca gdzie jest bardzo tanio www.auto-benz.pl naprawde zaoszczędziłem duzo pieniędzy

Gość gość
niektóre auta są bardziej awaryjne, inne mniej, dużo zależy też od kierowcy, ja dużo nie wydaje, ostatnio tylko musiałam delikatne uszkodzenia naprawić w http://auto-szparagowa.pl/ ale to nie były duże pieniądze

Gość gość
W jednym roku wyda się 1000 a w drugim będzie trzeba 3000. Dużo zależy od przeprowadzonych napraw. W poprzednim roku np. popsuła mi się turbosprężarka i wolałam ją zregenerować niż kupić nową ponieważ nie dysponowałam taką gotówką. Regenerację miałam przeprowadzaną w www.turboreg.pl i muszę przyznać, że do dnia dzisiejszego jeździ mi się bardzo dobrze.

Gość gość
Pewnie, że dużo zależy od bieżących napraw. W zeszłym roku pierwszy raz od pięciu lat miałam stłuczkę i oczywiście koszty podrosły. Samochód ładnie naprawiono mi w serwisie http://www.cls-walder.pl/ ale pewnie koszty musiałam ponieść.

Gość gość
Na pewno trzeba do kosztów doliczyć naprawy które zdarzają się co pewien czas. Ja gdy coś mi się psuje w samochodzie najczęściej jeżdżę do serwisu www.faben.pl w Pruszkowie. Mają bardzo dobre ceny dzięki czemu jestem w stanie sporo zaoszczędzić.

Gość gość
Ja jestem bardzo zadowolony z mojego zaprzyjaźnionego warsztatu samochodowego w www.mechanika-opole.pl - dzięki nim mogę w porę wyłapać daną usterkę i wydać na nią 50 zl a nie 500 jak się już coś posypie na całego.

Gość gość
Jaki spam reklamami się wylał. xD

Gość gość
W zeszłym roku wyszło jakies 12k.