Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rerekum kum

jak się piecze pizze na patelni elektrycznej

Polecane posty

Gość rerekum kum

na prezent ślubny dostaliśmy specjalną patelnie elektryczną do pizzy, jednak nie wiem jak należy piec pizze na takiej patelni. czy ma ktoś może taką patelnie i wie jak zrobic pizze? przepis mam sprawdzony i ciasto wychodzi idealne jak robie pizze w piekarniku a na tej patelni nie umiem, raz wyszedl mi spód zbyt twardy, wtedy piekłam w mniejszej temteraturze i dłużej, jednak ostatnio słyszałam w telewizji jak robili pizze na takiej patelni i mowili ze nalezy przez 8 min. piec w temp. 240 st i tak tez własnie zrobilam to cały spod sie spalił (czarniutki miała spód) a cebula w ogóle sie tylo rozparzyła. do teraz czuć spalenizne w całym domu

Gość rerekum kum
2,5 szkl mąki 5 dag drożdzy 1 jajko szczypta soli ciasto należy wyrobić letnią wodą nie robi się żadnego rozczynu i nie musisz dawać ciasto do wyrośnięcia

dzięki;D ja mam taki bez jajka ale chciałabym spróbować innego, i w moim trzeba czekać aż ciasto wyrośnie.

Gość rerekum kum
nie musisz dawac ciasto wo wyrośniecia ja nigdy nie daje bo nie mam na to czasu

Gość rerekum kum
czy robi ktoś pizze na patelni elektrycznej??

Gość rerekum kum
help

Gość gość Wrocław
ja dzisiaj robię. Dam Ci znać co i jak. Trochę poczytałam w sieci, i mniej więcej wiem jak z tym cholerstwem postępować...

Gość gość Wrocław
ups... to post sprzed roku :D Ale napiszę potem, może się komuś przyda :)

Gość gość Wrocław
Wyszła. Ale piekłam mini pizzerinki. Nie nastawiłam patelni jak podaje producent na maxa (u mnie to 210 st), tylko na 180. Piekłam przez 6 minut, przełożyłam na drugą stronę, ułożyłam składniki i też piekłam te 6 min. I wyszły naprawdę dobre

Gość jolaw
Do Gość Wrocław - Dzisiaj postanowiłam wreszcze wyciągnąc paletnię elektryczną i jutro mam zamiat zrodic pizzę, mam przepis na cienki spód, i mam nadzieję, że sie uda. Cieszę się, że napisałaś ja długo trzeba piec bo cięzko znaleść inf. na ten temat. Mogłabyś jeszcze podać Twój przepis? Próbowałas może upiec dużą pizzę i czy ciasto kładłas na zimną czy rozgrzana patelnię?