Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerazona_kobietka_21

Czy wiecie co to za robak domowy?

Polecane posty

Gość przerazona_kobietka_21

Witam,od kiedy wprowadzilam sie do nowego mieszkania,widuje w nim robaki ktore sa koloru białego,maja poniżej 1 cm i sa cienkie.Poczatkowo widywalam je w łazience a teraz widuje je tez w sypialni.Gdy tupne noga to szybko biegną i wchodzą w jakas szczeline fugi,podlogi i za jakis czas(zazwyczaj gdy jest ciemno) znowu wychodzą.Dodam,ze jestem pedantka i nigdy nie miałam brudu w mieszkaniu..czy wiecie moze co to moze byc za rodzaj robaka i jak sie go pozbyć?Prosze o pomoc.Bede wdzięczna za każda sugestie:) dodam jeszcze,ze te robaki czasami wychodzą spod listw cokolowych w kuchni:( wrzucilabym zdjęcie ake widze ze nie ma tu takiej możliwości.Moge przesłać na maila.Pozdrawiam.

Gość .a.adgdgkntja
Obstawiam rybiki

Gość Przerażona_kobietka_21
Dziekuje.Jednakze oglądałam zdjęcia i z tego co czytałam to rybiki lubią wilgotne pomieszczenia,a zarówno kuchnia jak i wc dla gosci(którego nie używam) nie sa pomieszczeniami w których panuje wilgoć.Poza tym rybiki ktore widziałam w internecie maja kolor szary bądź stebrzystoszary a te pelzajace u mnie sa białe.co polecisz,zeby sie ich pozbyć?

Gość Tojszyk_konsultacje
Bardzo proszę o przesłanie zdjęcia tych stworzeń, może będę mógł pomóc. Pozdrawiam, Prof. dr hab. Stanisław Ignatowicz, Katedra entomologii stosowanej SGGW

Gość dzorzdżina
czy one wygladaja jak plemniki ? to są rybiki, lubia wilgotne ciemne miejsca

Gość Nie znam się na robalach
Ale pomogę chociaż tak: zdjęcia możesz wrzucić np. na strony: www.fotosik.pl lub www.imageshack.us i podać tu linka - więcej osób zobaczy i może ktoś doradzi coś sprawdzonego :)

Gość a to bezczelny typ!
to pewnie rybiki. najlepiej zastosowac nalot dywanowy z uzyciem napalmu:classic_cool:

Gość przerazona_ kobietka_21
Tojszyk konsultacje czy mogłabym prosić o maila,gdyż tu nie da sie wstawić zdjęć.

Gość Wonski
Rybiki za fajne!!! Ja nie zabijam ich!

Gość a ja obsatwiacie????/
może to pluskwy!

Gość tftyty
moze to larwy jakiegos owada? u mnie kiedys lataly po pokoju larwy cmy, ale nie bylo ich duzo.... nie wiem gdzie poskladala (przeszukalam po calym pokoju), ale skad mi czasami wychodzily, np. na sciane i sobie siadaly, wtedy je ciupalam i za okno. bylo ich okolo 10, dwie male cmy zdazyly sie "urodzic' (kot wpierdzielil), ale wszystkie juz wybilam

Gość a ja obsatwiacie????/
są takie robaki GRYZKI. Sprawdź w galerii google jak wyglądają.

Gość przerazona_ kobietka_21
To nie sa ani gryzki ani maczniak mlynarek.Co do larwy jakiegoś owada to wątpię,bo te robaki nie przeobrazaja sie w inne tylko cały czas wyglądają tak samo.Chyba,ze tego nie zauważyłam,bo regularnie je wybijam.najgorsze jest to,ze przebywają one w pomieszczeniach których na codzień nie używam,takie jak wc dla gości,gdzie wilgoć nie panuje,a jest stała cyrkulacja powietrza,bo sa otwarte drzwi.

Gość rebeca41
Wezwij fachowca, który przeprowadzi profesjonalną dezynsekcję i po problemie. Jak ktoś z pomorskiego to polecam tą firmę www.mikrobiolog.pl

Gość Urzeczywistniona
spieprzaj z tą reklamą :O żal. pl

Gość Urzeczywistniona
odgrzebuje stare tematy i wkleja swoją żąłosną reklamę i myśli że nikt się nie domyśli co za żal :O 🖐️