Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaskoczona :3

Spirytus na niedoskonałości??

Polecane posty

Gość zaskoczona :3

Co o tym sądzicie? Nie mówie tu o długotrwałym stosowaniu, tylko np. raz na tydzień przemyć skóre spisrytusem salicylowym. Powinno wysuszyć i chyba powstrzymać te wszystkie syfy :(

Gość muuu,,
być może mam skórę nosorożca ale 25 lat temu leczyłam trądzik wyłącznie spirytusem i maścią benzacne. Skórę mam w miarę normalną, tłustą tylko na czole. Kremów do twarzy zaczęłam używać 10 lat temu, gdy miałam nieco ponad 30 lat a pod oczy używam od może 6-7. Co człowiek to przypadek. No i jeszcze moja mamcia kochana kremów nie używa wcale do dziś i nigdy (!) ich nie stosowała :) Dodam, że mama nie maluje się wcale a całym swoim życiu pomalowała rzęsy może z 5 razy a ja maluję tylko oczy. Jakiś podkładów czy pudrów nie używałam nigdy, choć pewnie by się czasem przydało ale wolę poszczypać policzki :P jak jestem zszarzała rano.

Gość Taki o to chaotyczny post..
Ja od siebie mogę polecić, metodę oczyszczania twarzy OCM (Oil Cleansing Method), możesz poczytać o tym w necie, lub obejrzyj filmik w którym dziewczyna całkiem sensownie, objaśnia co i jak. Ja osobiście, mieszam olej rycynowy (który jest bazowym olejem w ocm) z wingornowym, ale najlepiej, aby każdy dobrał sobie olej który będzie, najbardziej odpowidał jego wymaganiom. Ja początkowo stosowałam oliwę z oliwek. Na noc twarz smaruję olejem kokosowym z kilkoma kroplami olejku rycynowego. Mam kilka przebarwień posłonecznych i olej rycynowy ma za zadanie, rozjaśnić je, z czym sobie całkiem dobrze radzi, wiem, że na większe efekty trzeba jenak poczekać. Smaruję też nim brwi i rzęsy. Polecam też peeling kawowy, z olejami-rewelacja ;] Ciało po takim zabiegu, jest tak gładkie i nawilżone, że nie ma potrzeby, samarowani się już czymkolwiek. Przez wiele lat stosowałam, różnego rodzaju kremy, od najtańszych do tych droższych i muszę przyznać, że nie widziałam jakiś spektakularnych efektów, a włąściwe, nie widziałam, żadnych efektów. Nigdy nie byłam, tak zadowlona ze swojej cery, jak to jest w tej chwili. Wrzucam też artykuł, mówiący o badaniach na kremach, z którego wynika, że nie warto przepłacać. http://kobieta.interia.pl/uroda/news-drogie-kosmetyki-ktore-nie-dzialaja,nId,409611

Gość fddffdfddfa
witamine b poleca, najpierw pierwsze 4 dni po 5 tabletek, potem juz po dwie a pote po jednej syfy znikna

Co? Nie! Pamiętaj, że nawet tłustej i mieszanej cery nie możesz dzień w dzień przecierać spirytusem - lepiej kup sb jakiś tonik, ale najlepiej i najbezpieczniej będzie jak skonsultujesz się ze specjalistą. Moja trądzikowa cera jest pod opieką pana dr.Krajewskiego z Kliniki Krajewski i jestem bardzo zadowolona z efektów współpracy. Jeśli zmagacie się z przebarwieniami i bliznami potrądzikowymi to osobiście polecam zabiegi laseroterapii - troszkę boli, ale dla takich efektów warto pocierpieć 🙂 

Spirytus na skórę? Lepiej nie.. Jak chcesz wysuszyć niedoskonałości to polecam maść cynkową albo maść Rozex (na receptę). Czasami jak mi coś wyskoczy to używam. Zaczerwienienie znika po kilku dniach:)