Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justyna_kasia

czy top objawy alergii????

Polecane posty

moja 5mc córka od jakiegos czasu ma lekko szorstkie i czerwone małe plamki na skroniach.. raz są bardziej widoczne raz mniej, do tego ciemieniucha :/ na czubku głowki ma suche łuszczace sie miejsca, ktore oliwkuje i wyczesuje... poza tym żadnych innych objawów na brwiach jest ok, żadnych suchych miejsc na zgięciach łokciowych i kolanowych, córka jest na mm. czy to moze byc alergia??

Gość deretinka
wydaje mi sie ze tak. przynajmniej u nas byly akie objawy

Gość deretinka
a zobacz czy nie ma naderwanych płatków usznych

Gość agatanogazamiata
albo czy za uszami nie ma strupków

tzn jak naderwanych?? nie rozumiem za bardzo.. kurcze tak się boję, nie chcę przechodzić przez skazę :/

Gość agatanogazamiata
sprawdz czy stan uszu jest normalny :P

strupków zadnych nie zauwazylam, bo czesto jej czyszcze za uszkami, ma tylko na zagieciu z tyłu uszek taki nalot ale to bardziej od lezenia chyba brudek się zbiera, jak nie umyje tam porzadnie to po kilku dniach ma takie białawe ala odparzenie ale normalnie przetre to chusteczką nawilżoną i jest ok, więc to chyba nie podchodzi pod alergię? kilka razy juz byłam u pediatry, zapomniałam się o to zapytać, a jak doktorka badała małą to nic nie zuważyła niepokojącego, bynajmniej nie mówiła nic albo po prostu nie zwróciła uwagi.. zastanawiam się czy iść z tym do lekarza czy czekać jeszcze 1miesiąc do następnego szczepienia i wtedy zapytać...

Gość agatanogazamiata
póki co, kup oilatum do kąpieli. Tak dla spokoju ducha :) i Odstaw wszelkie Johnssony bo to może powodować nalot za uszkami

do kąpieli używam Nivea Baby płyn 3w1 zmiękczający.. a co możecie mi poradzić na ciemieniuchę? jakieś sprawdzone sposoby są na pewno? u nas oliwkowanie (Babino) i wyczesywanie daje marne efekty...

Gość sdhebr
A ciemieniucha nie jest przypadkiem koloru zoltego?U mnie objawem alergii na mleko były plamki czerwone na buzi,ciemieniucha w kolorze zoltym i odparzona pupa od kupek,okazala się skaza,gdy ostawilam mleko wszystkie objawy w ciągu miesiąca zniknely.

Gość asdfgqwert
no ciemieniucha na czubku głowy jest żółta, takie łuszczące się łuski żółtawe i tak choćby główka podrażniona na czerwono.. nie jest jej dużo, ale jednak jest.. czy mam jak coś na własną rękę przejść na inne mleko czy lepiej to skonsultować z pediatrą?? córka ogólnie się dobrze zachowuje, biegunki nie ma.. jednak podejrzewam tą skazę :/

Gość sdhebr
u mnie było tak,prowadzacy pediatra przepisal mi jakiś plyn na ta ciemieniuche na spirytusie,gdy uzywalam fajnie schodzila ale gdy się skonczyl zaraz ciemieniucha nawracala.Na dupke dawala mi jakies masci na receptę i problem ten sam,smarowalam było ok,skonczyl się i znow odparzona.a co do plamek mowila mi ze może od proszku albo przegrzane.WKoncu ktoś mi polecil alergologa.I poszlam i alergolog zaraz jak obejrzał dziecko stwierdził skaze.Roznie dzieci maja objawy,radze ci idz do alergologa prywatnego.Zaplac i będziesz miała siwety spokoj.Nie zmieniaj sama mleka,to za male dziecko by tak eksperymentować.Moze się okazac ze może nie ma uczulenia i niepotrzebnie to zrobilas.Zobacz sobie w gogle jak wygląda ciemieniucha i porównaj ja do swojego dziecka.Jesli jest inna niż tradycyjna to może będziesz miała podobny przypadek jak ja.Zazwyczaj lekarze patrza tylko na skore za uszkami i kolanami,to najczestsze objawy,ale sa rozne dzieci.Ja się tak wkurzylam i potem poszlam do mojej lekarki i ja opieprzylam,ze mogla mnie chociaż poinformowc ze to może być objaw alergii i saa mnie skierować do alergologa ale miała to w dupie.potem zmieniłam lekarza.

Gość marinaaaaa
U nas przy skazie białkowej córka też miała żółtą ciemieniuchę, szorstką skórę na buzi, biegniki, bóle brzuszka i odparzoną pupkę mimo iż bardzo dbałam o to żeby do odparzeń nie doszło. Zmieniliśmy mleko na bebilon pepti i zaczęliśmy podawać latopic. Po trzech miesiącach objawy całkowicie zniknęły, ciemieniucha po którymś z kolei wyczesywaniu już się nie pojawiła. Lekarz nam wytłumaczył, że probiotyk uszczelni barierę jelitową córki i w przyszłości zacznie ona tolerować laktozę. Cieszę się że objawy zniknęły i że mała lepiej się czuje.

Gość deretinka
no moja nie wyrosła

Witam, W czasie następnej wizyty u pediatry proszę zapytać o niepokojące Panią zmiany skórne u dziecka. Pozdrawiam, dr nauk med. Marzena Gajewska