Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natala19294

jestem młodą samotną matką potrzebuję pomocy

Polecane posty

kafetarianko, wyobrażasz sobie, że kobieta 2 miesiące po porodzie do pracy idzie? :o Szczerze wątpię...

Gość ! Terenia !
Nie pomagajcie takim osobom! Raz, że pełno oszustów łasych na wasze paczki, a dwa że nawet jeśli to prawda to niech spi­erdal­ają! Jakim prawem jakaś głąbica rozkłada nogi jak nie ma kasy na nic i żyje w nędzy? I to ma być odpowiedzialność? Narobiła to niech cierpi, trzeba było myśleć wcześniej, a jak nie ma na dzieci, to: ­ - niech nie uprawia seksu - niech się lepiej zabezpiecza - w razie wpadki dokona aborcji - w razie donoszenia ciąży odda do adopcji ­ I koniec kropka, a jeśli ta żebraczka będzie tu dalej wypisywać to naślę na nią donos do opieki społecznej i odbiorą jej te dzieciaki!

Gość mamuskagggg
Ja korzystam z neta w telefonie, a mam dosyc stary juz model. Nie wiem czy ta Pani jest oszustka czy nie ale.. Po pierwsze latwo pisac szukaj pracy, dzieci do zlobka. Ja tak zrobilam, po tygodniu dziecko dostalo takiej sraczki ze spedzilam z nim 2 tygodnie w szpitalu i rzecz jasna umowy nie przedluzyli. Fakt z uwagi na ciezka sytuacje finansowa nie mam dwojki dzieci tylko jedno i dbam o to aby poki co nie wpasc. Po prostu uwazam ze jesli kogos nie interesuje taki temat to nie powinien sie wypowiadac bo mozna kogos skrzywdzic wlasnymi slowami. Tak jak pisalam nie wiem czy jest to oszustka ale mysle ze jesli ktos chce to moze to sprawdzic. Pozdrawiam.

Gość jhjhgjhg
autorko idz na pomocne e-mamy http://forum.gazeta.pl/forum/f,615,Pomocne_emamy.html jesli udokumentujesz swoja sytuacje dostaniesz tam pomoc (dokumenty widzi tylko moderatorka)

Gość ! Terenia !
Dajcie jej wędkę, a nie rybę :O

Gość mama_mloda bo 26latek
natala napisz do mnie doda.2005@wp.pl.

Gość ! Terenia !
Tak, tak nauczycie taką du­podajkę, że nawet jak urodzi kolejnego bękarta to nic złego się nie stanie, bo zawsze dostanie coś za darmo. Takie jednostki powinny zdychać, skoro nie potrafią się o siebie zatroszczyć.

Gość gość
Czytam Wasze posty, w których atakujecie autorkę tematu i robi mi się niedobrze.Ociekają jadem i hipokryzją.Kim jesteście, żeby ją oceniać?? Ja sama zostałam kilka miesięcy temu samotną matką.Mam 1,5 rocznego synka i obecnie jestem w 8 miesiącu ciąży. Byłam z ojcem moich dzieci 7 lat, byliśmy zaręczeni, w tym roku mieliśmy brać ślub.Wszystko układało się bez zarzutu, aż nagle pewnego dnia on się wyprowadził, a ja nie wiedziałam dlaczego.Otóż okazało się, że miesiąc wcześniej poznał inną i oszukiwał mnie, a ja niczego nie podejrzewałam.To też moja wina?O drugiej ciąży dowiedziałam się już po jego odejściu.Miałam usunąć? To jest wg Was drogie Panie wyjście?Najłatwiej jest wyzwać kogoś od "d*podajek". "pasożytów" itd. kiedy samemu nie znalazło się w podobnej sytuacji.Wstydźcie się!Kto dał Wam prawo do obrażania tej kobiety?!Za co? Za to, że poprosiła o pomoc?Nie musicie jej udzielać tej pomocy ale chociaż pohamujcie się z wylewaniem jadu bo to świadczy o Was.Wyzywanie jej od nierobów również jest grubą przesadą.Czy któraś z Was ma pojęcie o wychowywaniu dzieci? Jej dziecko ma 2 miesiące! Może zorientuje się najpierw od jakiego wieku przyjmują do żłobka zanim znowu ją wyzwiecie. Poprosiła o pomoc bo sobie nie radzi i jest jej ciężko, to żaden wstyd.Wstyd to obrażać kogoś nie mając ku temu podstaw!

Gość gość
po pierwsze, ten topik jest sprzed pol roku :D Po drugie, nie jest mi zal samotnych matek, nie dajacych sobie rady finansowo. Trzeba myslec, czy w razie czego (jakiejs tragedii, kiedy nie daj boze, zostane sama) dam sobie rade z jednym dzieckiem czy z dwojgiem czy z trojgiem czy t z piatka. Wtedy miej dzieci ile chesz. Ale z jakiej racji obce osoby maja utrzymywac babe, ktora nie ma kasy,m nie stara sie zmienic sytuacji a osobom, ktore ewentualnie chcialyby pomoc nie zamierza odpowiedziec na pytania :D Najpierw nalezy wlaczyc myslenie a potem kochac swojego misaczka bez zadnych zastrzezen :D

Gość gość
"baba" nie prosi, żeby ją utrzymywać, poprosiła o pomoc.nikt nie każe jej udzielać ale wyzywanie kogoś od d*podajek jest grubą przesadą.co do planowania swojego życia pod każdym względem powinna sama Pani wiedzieć, że jest to niemożliwe.Życie bywa nieprzewidywalne.Jednak wciąż uważam, że elementarne zasady kultury wciąż obowiązują, nie mówiąc już o szacunku do drugiego człowieka!

Gość gość
Ja także uważam, że obrażanie kobiety nie znając jej jest nie na miejscu. Moja znajoma jest w 3 miesiącu ciąży i mąż jej umarł oprócz tego ma jeszcze dwójkę dzieci ledwo wiąże koniec z końcem jest jej na pewno ciężko musi brać leki po tej tragedii... Lecz to że nie ma męża a jest w ciąży nie czyni jej kobietą lekkich obyczajów... Nigdy nie jest się za biednym żeby nie pomóc biedniejszemu...

do tych, które chciały pomagać: wygoglujcie sobie mail tej "pokrzywdzonej" a dowiecie się wielu ciekawych rzeczy. Ona sama już nie wie, w jakim wieku ma dzieci i jakiej płci..

Gość gość
witam pomagam samotnym mama i przyszlym , Rozumiem problemy ktore przerastaja dlatego pomagam . Zapewniam mieszkanie , prace , jedzenie ,pieniadze na drobne wydadki .. Jednak wymagam malego zaangazownia nic trudnego nawet jezeli uwazacie ze to nie mozliwe co napisalam napiszcie odpowiem na wszelkie pytania ;) moj kontakt em.marzena@o2.pl pozwolcie sobie pomoc :)

Gość gość
witam pomagam samotnym mama i przyszlym , Rozumiem problemy ktore przerastaja dlatego pomagam . Zapewniam mieszkanie , prace , jedzenie ,pieniadze na drobne wydadki .. Jednak wymagam malego zaangazownia nic trudnego nawet jezeli uwazacie ze to nie mozliwe co napisalam napiszcie odpowiem na wszelkie pytania ;) moj kontakt em.marzena@o2.pl pozwolcie sobie pomoc :)