Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bella mia more

Czy warto kupić mieszkanie tego typu?

Polecane posty

Gość Bella mia more

Zastanawiam się. Mam juz mieszkanie, rynek wtórny, 53 m, 3 pokoje, po remoncie, niezła dzielnica, tylko robi się nam ciasno (3-os. rodzina). Mogę to sprzedać i wziąć nowe od developera, 86 m, też 3 pokoje +antresola. Ale jak się wchodzi do środka to wydaje się małe, w sumie takie jak moje aktualne mieszkanie, bo te dodatkowe metry to głównie antresola, na której składowałabym książki, graty, biurko, drukarkę i inne bzdety przydatne do pracy. Ale kuchania, łazienka i pokoje (sypialnie) w sumie bardzo podobne metrażowo. No i balkon trochę większy. A co do okolic sami wiecie jak wyglądają nowe osiedla - niby łądne, jest plac zabaw dla dzieci, ale budynek przy budynku (b. wielorodzinne). I nie wiem czy warto. W sumie kredyt muszę wziąć i urządzić to wszystko.\ Podoba mi się inne mieszkanie - 100 mkw, 2 poziomowe, logga 5 m i balkon 20 m, ale cena zaporowa, bo 472 tys. Nie na moją kieszeń. A to wcześniejsze jest tańsze o 120 tys. Jakieś rady? Miasto 400 tys.

Gość Bella mia more
nikt niczego nie napisze? nie poradzi?

Gość pinacolada8439
Nie warto. Antresola jest bardzo niepraktyczna - cięzko się sprzata i z reguły jest tam potwornie gorąco. I mieszkanie optycznie wydaje się mniejsze i bardziej zagracone. Poza tym nowe osiedla bywają niewygodne. Sama mieszkam w takim i narzekam na brak sklepów w okolicy. Mamy tylko 2 spożywcze i jeden mięsny czynny w jakiś idiotycznych godzinach. A i ceny bardzo wysokie. Najbliższy supermarket czy dyskont jest 5 przystanków dalej. Także jak chcesz kupić mieszkanie to sprawdź dokładnie infrastrukturę, chyba, ze masz samochód.

Gość pinacolada8439
I jeszcze jedno. Jak planujecie jeszcze jedno dziecko to proponuję poszukać mieszkania czteropokojowego, choćby te pokoje miały być malutkie.

Gość bezimienna_33
jak dla mnie z tego co napisałaś to bez sensu taka zamiana, 2 poziomowe jak najbardziej, ale drogo za 100m2 472, ja mam wikesze i za mniejsze pieniedze

Gość Kitka83
Taa takie rzeczy tylko w Polsce - mieszkanie 100m prawie pół miliona - za tyle można dom postawić.

Gość bezimienna_33
kitka to prawda, najpierw chcialam kupic dom, prawie te same pieniadze i ten sam metraz co mieszkanie 2 pokojowe, ale ze dom w stanie surowym i jeszcze z rok musiałabym wynajmować wiec kupiłam mieszkanie

Gość bezimienna_33
sorry* 2 poziomowe nie 2 pokojowe:)

Gość 100 m za 470 tysięcy???
Gdzie tak tanio mieszkania sprzedają?

Gość bezimienna_33
128m na Podlasiu:) sprawdź w necie jak nie wierzysz:)

Gość Kitka83
No takie warunki są w tym chorym kraju. Mieszkania w takich cenach a na rynku wielkie zdziwienie developerów bo nie schodzą i co tu robić. Ostatnio przeglądałam ceny mieszkań w mojej okolicy i żałość bierze jak sensowne mieszkania 50m kosztują ponad 300 tys. Znajomy postawił dom w stanie surowym za jakieś 350 tys. Jak macie tyle kasy to zdecydowanie lepiej wybrać dom.

Gość bezimienna_33
polowe mieszkań wykupili ludzie z Wawy i innych miast

Gość Bella mia more
Dom jest nieerealny dla mnie - 600 tys. stan deweloperski (bliźniak!) nie wspominając o wolnostojącym. Co do infrastruktury to OK - rzut beretem tesco i netto

Gość Lady Funk
bella jesteś z warszawy?

Gość Bella mia more
"hhh56w irlandi za tyle godzin k**wa kup 4 pokoje 53 to jaja malo?????????????? lecz sie i do roboty , boz nudow m patzre cudujecie" Ja pitolę, jaki upośledzeniec tu pisze!!! Nie umie nawet wysłowić się poprawnie, ani konstruować zdań po polsku, nie wspominając o żałosnym zasobie słownictwa. Nie, nie jestem z Wa-wy.

Gość wg mnie powinnas myslec
o budowie domu

Gość Bella mia more
No jasne, jasne :) Ale nie stać mnie na dom Za meiszkanie płacę 340 tys. A dom to wydatek dwukrotnie wyższy :)

Gość Malwina33
ja bym się zdecydowała, tylko chciałabym jakoś ominąć pośredników na twoim miejscu bo oni biorą dodatkowe pieniądze i dlatego mieszkanie jest droższe.Ja też zastanawiałam się czy kupić mieszkanie przez pośrednika ale tutaj znalazłam to samo http://www.ihouse.pl/lodz/sprzedaz/mieszkanie o 20 tysięcy tańsze. Wiec nawet się nie zastanawiałam.

Gość gość
Dobrze działa bielskie biuro nieruchomości Efekt na Cieszyńskiej. Ich mi poleciła koleżanka która tutaj znalazła kupca na swoje mieszkanie, ja natomiast odwrotnie, bo szukałam z mężem działki pod budowę domu i też pomogli. Polecam pana Filipka, on mi pomagał znaleźć ziemię w lokalizacji która nas interesowała i znalazł :)

Gość gość

Z mojej strony polecam biuro www.bbn-efekt.pl i Panią Magdę. Bardzo miła współpraca, poszukiwanie idealnego mieszkania nie zajęło dużo czasu, finalizacja oferty też sprawnie więc naprawdę godna zainteresowania oferta.