Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angelika09

beznadziejny ojciec a zwiazek

Polecane posty

Gość angelika09

ostatnio przyznalam sie przed chlopakiem ze mam beznajdziejnego ojca, nie mam z nim wiekszego kontaktu, jest prostym czlowiekiem,bez wyksztalcenia, nie potrafi doradzic, nie potrafi porozmawiac na poziomie, lepiej zeby sie nie oddzywal, wstydze sie go , zawsze marzylam o wspanialym tacie,ktory zawsze mi pomoze,doradzi, bedzie przebojowy i bedzie umial wszystko zalatwic,niestety rodzicow sobie nie wybieramy, jak myslicie czy to jakiego mam ojca moze wplynac na postawe mojego chlopaka? tzn boje sie ze zobaczyl mnie w gorszym swietle(bo mam takiego ojca), wiem ze to nie z moim ojcem bedzie zyl,mieszkal itd , pewnie moje obawy sa zbyteczne,ale chcialabym poznac wasze opinie. moze ktos jest w podobnej sytuacji i doradzi.

Gość tralalalalalal
mam tak samo i podobno swojego partnera szuka się podświadomie na wzór ojca albo całkowicie odwrotnie.

Gość Wan
nie martw się. To na pewno nie zaszkodzi Waszemu związkowi o ile on o Tobie mysli poważnie. Więc śmiało, śmiało i nie ma co wstydzić się swych rodziców. W końcu to dzięki Twemu ojcu ten chłopak może być teraz z Tobą, nieprawdaż? :)

Gość angelika09
ja wlasnie nigdy w zyciu nie chcialabym miec chlopaka takiego jakim byl i jest moj ojciec..nigdy , moj chlopak jest jego przeciwienstwem jesli chodzi o charakter,o wszystko , a czy to jaki jest twoj ojciec przeszkadza ci w zyciu? zauwazasz ze masz w zyciu jakies problemy w zwiazku z tym? a moze sie pogodzilas i zaakceptowalas to jaki jest twoj ojciec?

Gość angelika09
"W końcu to dzięki Twemu ojcu ten chłopak może być teraz z Tobą, nieprawdaż?" to samo powiedzial mi moj chlopak :) pocieszam sie ze zawsze moglo by byc gorzej np rodzice alkoholicy...

Gość Wan
mogło i tak być... ale widzisz nie jest. Nie każdy musi mieć habilitację aby być na poziomie. A może Twój tata ma tzw. mądrośc życiową? Może tego nawet nie widzisz, spójrz na to. Nie wiem jaki jest, bo napisałaś tylko o nim swój pogląd, nie odciełaś się od tego jak Ty go postrzegasz. Może jest wspaniałym człowiekiem? Zadałaś sobie trudu aby go poznać lepiej?

Gość tralalalalalal
Mój ojciec ma dodatkowo problemy psychiczne(zresztą matka histeryczka tak samo) albo udaje(albo po prostu jest) dosłownie debila, który nic nie wie albo jest wybuchowy i wszystko go denerwuje, cokolwiek by się nie działo zawsze jest to moja wina, mówi do mnie podniesionym głosem albo krzyczy i wyzywa, więc nigdy go nie zaakceptuje jako prawdziwego tatę i matkę za swoją mamę, możliwe, że już nie długo zerwę z nimi definitywnie kontakt, więc moi partnerzy i tak nigdy się z nimi nie spotkają :D Tylko, że ja przez nich mam nadszarpniętą psychikę, fobie(jestem strasznie bojaźliwa), problemy w kontaktach z innymi ludźmi oraz spaczony obraz rzeczywistości do końca życia.. więc nie masz tak źle.